PBCP

Πιπεριές καυτερές - Red chili - Cayenne - Green chili

  • Media owner PBCP
  • Δημιουργήθηκε
Οι καυτερές πιπεριές είναι ασφαλή λαχανικά για τα πτηνά. Από την Αμερική εξαπλώθηκαν σε όλο τον κόσμο και έγιναν αγαπητό μέρος της μαγειρικής, ιδίως στην Ασία.
Οι καυτερές πιπεριές έχουν μεγάλη αντιβακτηριδιακή δράση και είναι πολύ ωφέλιμες για όσους τους αρέσουν ή έστω καταφέρνουν να τις εντάξουν στο διαιτολόγιό τους.
Για τα πουλιά μας είναι σίγουρο πως τα καταφέρνουν πολύ καλά μαζί τους και όλα τα πουλιά τις τρώνε εκτός από το colibri.

Το παράξενο αυτό γεγονός, πως δηλαδή τα πουλιά αντέχουν και επιζητούν αυτά τα καυτερά λαχανικά που όλα τα θηλαστικά αποφεύγουν, έχει γίνει αντικείμενο πολλών συζητήσεων. Η αντίληψη πως τα πουλιά δεν διαθέτουν τον υποδοχέα TRPV1 που είναι ο υπεύθυνος αισθητήριος μέσω του οποίου "καιγόμαστε", έχει αποδειχθεί λάθος και έχει απορριφθεί. Προφανώς αντιλαμβάνονται το "κάψιμο" αλλά το ανέχονται ή και τους αρέσει.

Επικρατούν δύο αντιλήψεις:
  1. Η οικονομία της φύσης για την προστασία των φυτών, αποτρέπει τα θηλαστικά από την κατανάλωσή τους, ενώ την επιτρέπει στα πουλιά, μέσω των οποίων οι σπόροι θα έχουν μεγαλύτερη διασπορά στο περιβάλλον.
  2. Ακόμα, ισχυρίζονται πως η επιλογή των τροφών από τα πουλιά γίνεται μέσω της όρασης, μια και διαθέτουν δυνατότητα να βλέπουν πολύ μεγαλύτερο φάσμα ακτίνων και να διακρίνουν την ωφελιμότητα ή την ακαταλληλότητα ενός τροφίμου.
Εμείς λόγω και της μεγάλης διατροφικής αξίας, παρέχουμε στα κατοικίδια μας καυτές χλωρές πιπεριές ή τριμμένο πιπέρι καγιέν σε ξεχωριστή θήκη.

Σχετικό περιεχόμενο στο PetBirds
Ασφαλή και μη φυτά και καρπούς
Πως πρέπει να χορηγούμε τις πιπεριές στα πουλιά;
20 φυσικά αντιβιοτικά
 

Πληροφορίες

Κατηγορία
Αρχείο media
Από
PBCP
Δημιουργήθηκε
Θεάσεις
881
Σχόλια
1
Βαθμολόγηση
0,00 star(s) 0 αξιολογήσεις

Δεδομένα εικόνας

Όνομα αρχείου
Chili-font-b.webp
Μέγεθος αρχείου
147,1 KB
Διαστάσεις
614px x 510px

Share media

Back
Top