Έχει πολλά αντιοξειδωτικά (σουλφοραφάνη), το καροτινοειδές λουτεΐνη. Μεγαλύτερο ποσοστό ωφέλιμων ουσιών συγκεντρώνουν τα φύλλα, γι αυτό συνιστάται η προτίμησή τους.
Επίσης λόγω της ύπαρξης οξαλικών που εμποδίζουν την καλή απορρόφηση του ασβεστίου αλλά και την σωστή λειτουργία του θυρεοειδή αδένα, πρέπει να βράζονται για λίγα λεπτά ή να μαγειρεύονται στον ατμό (προτιμότερο) επίσης για λίγα λεπτά.
Αυτό δεν στερεί τίποτα από τις χρήσιμες ουσίες ενώ μας απαλλάσσει από τον όποιο κίνδυνο.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.