Γενικά Άγνωστος ήχος πτηνού (?)

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης charisc
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

charisc

PB New Member
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα, τα τελευταία χρόνια, το καλοκαίρι από την στέγη του σπιτιού μου ακούω συχνά (κατά την διάρκεια της ημέρας αλλά και το βράδυ) έναν απροσδιόριστο ήχο ενδεχομένως από κάποιο νεοσσό ή τρωκτικό. Στα κεραμίδια δεν φαίνεται κάποια φωλιά αλλά δεν μπορώ να δω ολόκληρη την επιφάνεια ούτε γύρω από την καμινάδα.

Πριν πάρω δραστικά μέτρα (ποντικοφάρμακο ή κάτι τέτοι), θα μπορούσατε να μου πείτε αν αναγνωρίζετε τον ήχο στο 44ο δευτερόλεπτο του παρακάτω βίντεο; Δεν θα ήθελα να σκοτώσω κάποιο πτηνό...

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Ευχαριστώ πολύ!

Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα όμως θα έλεγα πως είναι κουκουβάγια. Μάλλον έχεις εκεί φωλιά. Το όμορφο αλλά παράλληλα περίεργο με αυτό το πουλί είναι πως όταν πετάει δεν κάνει θόρυβο, το φτερούγισμά της είναι αθόρυβο τελείως. Έτσι δεν ακούς το πουλί και δεν καταλαβαίνεις ότι ζει εκεί πάνω .

@gianniskilkis Συμφωνώ! Και εμένα ο ήχος μου θυμίζει κουκουβάγια!

Είναι πραγματικά πολύ αθορυβες. αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνες ως προς τα άλλα πτηνά! Πρόσεξε αν έχεις κάποιο καναρινάκι η κάτι άλλο! Σε καμία περίπτωση μην ρίξεις φάρμακο αν δεν είσαι σίγουρος για το οτιδήποτε. Δεν θέλουμε να έχουμε οποιαδήποτε απώλεια! Κρίμα είναι. 😉

Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Θα προσπαθήσω να το ηχογραφήσω πιο καθαρά αν και σε κάθε περίπτωση θα κάνω και μια "διακριτική" επίσκεψη στην στέγη. Κατά την διάρκεια της ημέρας τόσο πάνω στην στέγη όσο και γύρω πετάνε αρκετές καρακάξες. Θα μπορούσε να είναι κάποιος νεοσσός;

BTW για κάποιο παράξενο λόγο αυτή η προσπάθεια αναγνώρισης του "επισκέπτη" (δηλαδή η παρατήρηση των πουλιών που πετάνε γύρω, η φωτογράφηση / ηχογράφηση τους) μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα...

Χάρη κατ΄εμένα είναι από τα πιο χαρισματικά πτηνά. Εκτός αυτού όμως επειδή κυνηγούν νύχτα δεν μας ενοχλούν ιδιαίτερα. Σκέπασε τα πουλάκαι σου το βράδυ και όλα θα παν καλά. Τώρα εάν είναι καρακάξα που ρωτάς εγώ θα απαντούσα όχι. Οι καρακάξες είναι φασαριόζικα πουλιά, θα τις καταλάβαινες. Όμως είναι μετά τα γεράκια (ίσως και πρώτες αυτές) τα πιο επικίνδυνα πουλιά. Είναι ξεδιάντροπες, δεν τις "βρίσκεις" πουθενά. Διώξ΄ τις άμεσα, θα σε βλάψουν.

@charisc
Από την στιγμή που δεν έχουμε ξεκάθαρη ηχογράφηση του πλάσματος που βρίσκεται εκεί πάνω η κάποια φωτογραφία... Τότε μπορούμε μόνο να υποθέτουμε!
Ναι, θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε νεοσσός!
Πραγματικά η παρατήρηση και η φωτογράφιση πτηνών ( κυρίως σπάνιων πτηνών ) είναι ένα πολύ ευχάριστο και περιπετειώδης χόμπυ πολλών... Που όμως απαιτεί χρόνο και υπομονή! Εάν τα έχεις και τα δύο μπορείς να είσαι ένας υποψήφιος "ντεντέκτιβ πτηνών". κάτι πολύ ενδιαφέρον και προπαντός μετά από δύσκολη δουλειά ανταμειβεσαι συναισθηματικά και πρακτικά (έχεις μια υπέροχη φωτογραφία για την πιθανή συλλογή σού)! Όπως είπες.η αναζήτηση του μιστηριωδους πλάσματος είναι κάτι ενδεικτικό του εν λόγω χόμπι!
Όσο για το θέμα μας. καρακάξα δύσκολα θα είναι λόγω θορύβου. όμως πρόσεξε... κυκλοφορούν πολλοί επίδοξοι θηρευτές. είτε φτερωτοί... είτε χνουδωτοι!😉

Back