Ασθένειες Άλαλο καναρίνι

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης ΑΛΕΞ
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ΑΛΕΞ

PB New Member
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γεια σας παιδια. Ζητω και εγω τα φωτα σας. Εχω ενα ζευγαρι γονεων στο ιδιο κλουβι. Η μητερα ειναι πορτοκαλι ο πατερας κιτρινος. Το θεμα ειναι οτι ο πατερας ενω κελαιδουσε τελεια, εχει αρκετο καιρο που δεν λεει τιποτα, και οταν προσπαθει να πει κατι κανει σαν να φτυνει. Γενικα ειναι ευδιαθετος. Λιγες φορες τον επιασα να καθεται φουσκωμενος και νυσταγμεντος. Στο pet-shop που ρωτησα, μου ειπαν οτι ειναι ασθμα και μου εδωσαν να χορηγησω "Tabernil antibiotico antibioterapia anti-CRD". Εδωσα την θεραπεια αλλα καμμια αλλαγη. Ποια η γνωμη σας; Υπαρχει κινδυνος και για την θηλυκια που ειναι μαζι;

Agapite Alex
To proto pou exo na po ine oti i idioktites pet stis perisoteres periptosis den exoun idea apo astenies (ine fisiologiko den ine ktinatri - opos ke oli emis )
Defteron diagnosi ke farmakeftiki agogi kanenas apo olous emas den mpori na sou protini , i perisoteri apo emas mporoume na prosdiorisoume GENIKA ( KE OXI SOSTA PANTA) mia astenia apo ta simtomata tis ke paratirontas ta kanarinia mas.
Triton to stamatima tou kelaidismatos DEN INE PANTA simtoma astenias ke kata sinepia i proti mas energia den ta prepi na ine FARMAKEFTIKI AGOGI .
Diabase prosektika ta grafomena s afto to foroun ke ta paris mia geniki idea apo pou prepi na arxisis ,
kali meleti

Εχω ενα ζευγαρι γονεων στο ιδιο κλουβι.
Χώρισέ τα απλώς. Δεν βλέπω κάποιο λόγο για τον οποίο θα πρέπει να κελαηδήσει ένα αρσενικό καναρίνι όταν έχει δέσει το γάιδαρό του (φλερτ). Γιατί έχεις ένα ζευγάρι μαζί σε μη αναπαραγωγική περίοδο; :)

Στη συνέχεια και αφού μείνει μόνος του για κάποιο διάστημα, μπορείς να κάνεις κάποιες παρατηρήσεις που να αφορούν στην υγεία του.

Λογικα προληπτικα, μια και τ αεχει στο ιδιο κλουβι.
αλλα και μενα η γνωμη μου ειναι να τα χωρισεις, κατα το μαρτιο ξαναβαλτα μαζι.

Δεν νομίζω ότι αν κάποιο μέλος της οικογένειας είναι άρρωστο, να παίρνει αντιβίωση και κάποιο άλλο μέλος αν δεν συντρέχουν λόγοι.

Μιχάλη
-Το προληπτικόν του πράγματος έχει να κάνει με το γεγονός
οτι τα πουλάκια που συγκατοικούν χρησιμοποιούν τα ίδια σκεύη τροφής,
τρήβουν τη μύτη τους στις ίδιες πατήθρες και συχνά έρχονται σε επαφή
με τις ακαθαρσίες των ασθενούντων. Εχει κάποια βάση.
-Το θέμα είναι,ΕΔΩ, υπάρχει κάποια ασθένεια;
Οι απαντήσεις δόθηκαν απο το Σταύρο και τον Φύλη(gozi)
Αυτό το "κάτι σαν να φτύνει" δημιουργεί κάποιες υπόνοιες γι' αυτό που λέει
ο smokie. (άκαρη).

-Χωρισε τα και περιμένουμε νεότερα σε καμμιά βδομάδα.

Μακη γεια σου

Θα συμφωνουσα μαζι σου αν υπηρχε γνωματευση απο ειδικο. Αλλα μιας και μπλεχτηκα θα πω την γνωμη μου. Σε περιπτωση αδιαθεσιας του πουλιου το παιρνεις και το πας σε πτηνιατρο ή εστω κτηνιατρο. Το να δινεις αντιβιωσεις γιατι ετσι σου ειπαν στο καταστημα ωδικων η στο ταδε φορουμ μη ειδικοι και δεν πειραζει αφου δεν το επιασε αυτη δωστου την αλλη, τελικα το πουλι θα παει απο τις αντιβιωσεις και μπορει να μην ειχε καμια ασθενεια. Πχ λεω αν εχει κατσει ενα τσοφλι σπορου κατω απο την γλωσσα του, θα ειχε αλλα συπτωματα;

Παντα φιλικα

Παραβιάζεις ανοιχτές πόρτες.
Απαντάς σε κάποιον, που αυτά που γράφεις τα έχει χρησιμοποιήσει
επανηλλημένα σαν προτρωπές σε "ναυτιλομένους".
- Η πρώτη παράγραφος είναι γενική παρατήρηση-διευκρήνηση επειδή ρωτάς τον λόγο της παροχής αντιβίωσης στο θηλυκό. Υπέθεσα οτι είναι μια ερώτηση σου
απο άγνοια, κακώς βέβαια όπως φαίνεται.
-Για την συγκεκριμένη περίπτωση η γνώμη μου είναι στην δεύτερη παράγραφο.
Βλέπεις να διαφωνούμε σε κάτι;

Υ. Γ Μιας και ήρθε η κουβέντα νομίζω οτι όλες οι γνώμες και ο διάλογος
στο φόρουμ είναι χρήσιμες αν όχι απαραίτητες και ποτέ δεν θα έπερνα την
διαφωνία σου σε κάποια μου άποψη σαν "μπλέξημό" σου ή κακή σου συμμετοχή.
Αλλοίμονο.

Μακη εγω πιστευω πως κακως δοθηκε και στο θηλυκο αντιβιωση και μου εδωσες την εντυπωση πως εσυ συμφωνουσες που δοθηκε. μαλλον εκανα λαθος.

Μιχαλη Καλημερα, το θεμα ειναι οτι πτηνιατροι δε βρισκονται ευκολα. Και οσοι εχουμε προβλημα προσπαθουμε μεσω του σαιτ να βοηθηθουμεκαι ξεροντας οτι ο κυκλος ασθενειας στο πουλι ειναι πολυ μικρος, μας πιανει πανικος και προσπαθουμε γρηγορα με αντιβιωσεις να το κανουμε καλα. Για να το σωσουμε.🙄

Παιδια σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας. Το θεμα είναι οτι την αντιβιωση την εδωσα προληπτικα και στο θηλυκο μιας και ειναι στο ιδιο κλουβι, αλλα και μετα απο την συμβουλη του μαγαζιου καθως και των αναγραφομενων οδηγιων του φαρμακου. Δευτερον συμφωνω με την Κατερινα οτι είναι δυσκολο να βρεθει πτηνιατρος. Συνηθως σε τετοιες περιπτωσεις η γνωμη αυτων που ασχολουνται με τα πουλακια με μερακι και παθος είναι και οι πιο πετυχημενες.
Το θεμα ειναι οτι δεν μου φαινεται οτι εχει αλαλια επειδη ειναι με το θηλυκο. Απο τοτε που τα εχω ειναι στο ιδιο κλουβι, (εκαναν δυο γεννες) και ποτε δεν ειχε προβλημα κελαιδηματος. Θα τα χωρισω ομως και θα παρατηρησω. Με ανησυχει κυριως αυτο το "σαν φτυσημο που κανει" γιατι μονο αυτο κανει απο φωνη.
Παρατηρηση και υπομονη λοιπον.

Back