Φροντίδα Άλλαξα κλουβί στο κοκατίλ και τσιρίζει.

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης dionthas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Καβάλα
Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά με υγεία! Θα ήθελα να σας αναφέρω ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το κοκατιλ μου. Το έχω εδώ και ένα χρόνο σε ένα κλουβί και επειδή χάλασε το κλουβί το άλλαξα. Από χθες τσιρίζει πάρα πολύ. Εχει τα προηγούμενα του παιχνίδια τα πάντα όλα και το κλουβί είναι πολύ μεγαλύτερο από το προηγούμενο. Έχω προσθέσει και άλλα παιχνίδια! Το κλουβί είναι 48x48x83. Είναι φυσιολογική αυτή η αντίδραση ξαφνικά;

Καλησπερα και καλη χρονια,ειναι φυσιολογικη η συμπεριφορα γιατι αλλαξε το περιβαλλον του.
Ιδανικα ια επρεπε να γινει σιγα σιγα η αλλαγη με την υπαρξη και των 2 κλουβιων για να το αποδεχτει πιο ευκολα.

@dionthas Καλή χρονιά και από εμένα! Η αντίδραση του κοκατίλ σου είναι απολύτως φυσιολογική. Τα πουλιά δίνουν μεγάλη σημασία στη ρουτίνα και το περιβάλλον τους, και μια ξαφνική αλλαγή, ακόμη και αν είναι για κάτι μεγαλύτερο και καλύτερο, μπορεί να τους προκαλέσει άγχος.

Όπως ανέφερε και ο @Tony Forpus η σταδιακή αλλαγή, με την παρουσία και των δύο κλουβιών για ένα διάστημα, βοηθάει στη μετάβαση. Τώρα που η αλλαγή έχει γίνει, χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσει το νέο του περιβάλλον. Προσπάθησε να διατηρήσεις τη ρουτίνα του όσο το δυνατόν πιο σταθερή, όπως οι ώρες για φαγητό, παιχνίδι και αλληλεπίδραση μαζί σου. Πέρνα χρόνο κοντά του, μίλα του ήρεμα και δείξε του ότι είναι ασφαλές.

Back