Φροντίδα Άμμος για πατήθρες

gpontikakos

PB Member
Εγγραφή
9 Απρ 2008
Μηνύματα
196
Πόλη
Άλιμος
Χθες πήγα σε ένα μεγάλο πετ σοπ για να πάρω κάπια πράγματα για τα πουλάκια μου. Προσωπικά έχω παραδείσια, αλλά αυτό που βρίκα έλεγε οτι είναι για Καναρίνια και Παπαγάλους.
Είναι σα χάρτινοι σολίνες που στην εξωτερική μεριά τους έχουν άμμο! Τοποθετούντε γύρω απο τα κλαράκια (έχει σε διάφορες διαμέτρους) και είναι για την περιποιηση των ποδιών και των νυχιών των πουλιών!

Sandy-Sandhullen
Εκεί που λέει "Our birds" πάτε στο "canaries" και πάνω δεξιά στο "products". Είναι το "Sandy-Sandhullen"


Το έχει χρησημοποιήσει κανείς αυτό? Θέλω να το βάλο στο καναρίνι της φίλης μου γιατι κοντεύει να γίνει γύπας :D και δεν θέλουν να το πάνε να του κώψουν τα νύχια, γιατί απ'ότι μου είπαν στο παρελθόν ενα πουλάκι τους είχε ψωφίσει μετά απο το κώψιμο λόγο κατάθληψης (δεν ξέρω αν ισχύει αυτό, αλλά απο το να αφήσουν έτσι το πουλί ίσως κάτι καταφέρω με αυτό).
 
Αν ειναι αυτο που καταλαβα επειδη δεν μπορεσα να το εντοπισω ναι ειναι καλο να υπαρχει μια τετοια πατηθρα σε ολα τα κλουβια! Βοηθαει να διατηρηθει το ραμφοσ και τα νυχια στο σωστο μηκος!

δες κι αυτο https://community.petbirds.gr/threads/Λούγαρος-με-μεγάλο-ράμφος.2542/

Εγω εχω παρει ενα για τον παπαγαλο μου αλλα τον τρομοκρατει και μονο η ιδεα...
 
κι εγω λεω οτι καλο κανει μια τετοια πατηθρα... Και μας κανει πιο ευκολη τη ζωη μας αφου δεν τα παμε για κοψιμο νυχιων αφου την ιδια δουλεια την κανει αυτη η πατηθρα!
 
Signomi ala ego pistebo aftes i "Patistres me amo" den kanoune kala. Gia na limaroune ta nixa prepei na einai arketa kontra i patistres, alios den kani tipota.

Ala kati alo blepo. Pio poli einai to pouli me tis patouses pano stis patistres, an aftous tora exoune ena kartoni me amo giro giro, pistebo poli grigora to pouli exei anoikto patouses kai ksekinisoune molinsis.

Afto mou fenete einai san mou lei kapios " Bahhhh den kobo ta nixa sta podia mou, pao kathe mera ksipolitos sti toulia".


Alexandros
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
Αλεξανδρε απ'οσο γνωριζω αυτες οι πατηθρες χρησιμοποιουνται κυριως στους παπαγαλους που εχουνε και πιο σκληρα ποδια απο τα καναρινια και οχι 2 η 3 αλλα μια σε καθε κλουβι και συνηθως σε καποιο σημειο που το πουλι δεν στεκεται μονιμα πανω της αλλα αυτη που παταει για να πιει νερο και μετα θα παει αλλου. Γνωριζω πολλα ατομα που τις χρησιμοποιουνε και δεν εχω ακουσει να ειχανε καποιο προβλημα!
 
Anesti,

stous papagalou pistebo afto amesos, ondos exoune pio kontra derma stis patouses.

Edo omos grapsane gia Kanarinia kai gia Exotika.
Προσωπικά έχω παραδείσια, αλλά αυτό που βρίκα έλεγε οτι είναι για Καναρίνια και Παπαγάλους.
Εκεί που λέει "Our birds" πάτε στο "canaries" και πάνω δεξιά στο "products". Είναι το "Sandy-Sandhullen". Το έχει χρησημοποιήσει κανείς αυτό? Θέλω να το βάλο στο καναρίνι της φίλης μου γιατι κοντεύει να γίνει γύπας :D και δεν θέλουν να το πάνε να του κώψουν τα νύχια

Kai sta Kanarinia ksero apo dio filos pou to balane afta kai meta anoiksane i Patouses sta poulia. Kai pistebe me afto einai pliges pou klinoune poli diskolo.


Alexandros
 
Ala kati alo blepo. Pio poli einai to pouli me tis patouses pano stis patistres, an aftous tora exoune ena kartoni me amo giro giro, pistebo poli grigora to pouli exei anoikto patouses kai ksekinisoune molinsis.

Afto mou fenete einai san mou lei kapios " Bahhhh den kobo ta nixa sta podia mou, pao kathe mera ksipolitos sti toulia". :D

Alexandros

Αυτό που γράφει η συσκευασία είναι "For Parakeets and Canaries" (Για παπαγαλάκια και καναρίνια).
Δεν ξέρω αν όντως κάνει και για να είμαι ειληκρινής μου πέρασε κι εμένα απ'το μυαλό αυτό που λέει ο κύριος Αλέξανδρος.
Επίσεις, αυτό που μου είπαι η πολήτρια (που πολύ αμφιβάλω για το πόσο γνώστης είναι σχετικά με πουλιά) είναι ότι κάνει καλό και για τα πόδια εκτός απο τα νύχια και το ράμφος.
Ακόμη στη συσκευασία λέει ότι δεν πρέπει να καλήπτει πάνω απο τη μισή πατήθρα.
 
Εγω μια φορα που το χρησιμοποιησα σε ενα καναρινι ειδα οτι ουτε που καθοτανε σε αυτο το κλαδακι. Και οπως λεει και ο Φοιβος μαλλον ειναι καλυτερα για τους μεγαλους παπαγαλους που εχουνς ποιο μεγαλα ποδια και νυχια.
 
Back
Top