Γενικά Άννα και Πίπης, budgie

Tommiegr

PB New Member
Εγγραφή
30 Μαϊ 2016
Μηνύματα
24
Πόλη
Βεργίνα
Εδώ είναι η τελική παρουσίαση απο τα παπαγαλακια Άννα ( λευκό ) και Πίπης ( πολύχρωμο ) σύντομα και με την βοήθεια ακόμα μιας φοράς των moderators ( πρεπει να μάθω πως θα βάζω και μόνος μου φωτο, νιώθω οτι τους ζαλιζω) θα δείτε την νέα κλούβα και περιμένω ιδέες/διορθώσεις στην διαρρύθμιση! ( ηδη είπα σε ενα ΠΕΤΣΟΠ να μου φέρει ξύλινες καβίλιες για πατιστρες, και στο πρόγραμμα είναι να πάρω και κλούβα με οριζοντιο πλέγμα ( μάλλον τον επόμενο μήνα) έβαλα σουπιοκοκκαλο, και αυγοτροφη εμπορίου, ασβέστιο ( κοχύλι ) 2 παιχνίδια που βρήκα έτοιμα στο ΠΕΤΣΟΠ , ενα καθρεφτάκι και 2 κούνιες!
Δεν εκανα καραντίνα που διάβασα και μου πρότεινε η Μαρία επειδή όλα έγιναν μέσα σε 2 μέρες, σήμερα που τα παρατηρουσα περιπου κανένα 2ωρο είδα οτι είναι ήρεμα το ενα με το άλλο, και η γιαγιά μου μου έλεγε οτι χθες ηταν στα φιλια και στο ίδιο κλαδάκι κοιμηθηκαν. Ελπίζω να μην υπάρξει θέμα αρρώστιας, απο θέμα εξοικείωσης πάντως δεν είδα κανένα θέμα, ίσως επειδή είναι μικρά και τα δυο! Σας ευχαριστώ ολους και τον καθένα χωριστά για οσες συμβουλες μου δώσετε!

IMG_20160601_151017.webp IMG_20160530_190833.webp IMG_20160530_191043.webp IMG_20160531_145026-min.webp IMG_20160531_145048-min.webp
 
Θα περιμένουμε ολοκληρωμένη την παρουσίαση...
πρεπει να μάθω πως θα βάζω και μόνος μου φωτο, νιώθω οτι τους ζαλιζω
Είμαστε εδώ με καλή διάθεση και εθελοντική βοήθεια...
Προσπαθούμε όσο μπορούμε να βοηθάμε...
Δοκίμασες να ακολουθήσεις βήμα-βήμα τις οδηγίες που υπάρχουν εδώ petbirds.gr/community/threads/Επισύναψη-αρχείου-σε-Μήνυμα.9996/
Έχεις κι άλλα πουλιά ή μόνο τα παραπάνω φιλαράκια;
 
Οι φωτο είναι απο κινητό, και δεν μπορω να βρω πρόγραμμα να μειωνω τα mb. Σκέφτηκα να δοκιμάσω και την μέθοδο με το upload σε σερβερς και αντιγραφή επικόλληση στο link. Αλλά και αυτό απο το κινητο μου φαίνεται βουνό. Όλα γίνανε γρήγορα, ελπίζω μέχρι την επόμενη φορά που θα βάλω φωτογραφία να έχω βρει τον τροπο να το κάνω απο pc !
 
Πολύ ωραία προσπάθεια με το κλουβί, να τα χαίρεται τη γιαγιά σου! Για τα πουλάκια το είπαμε, δυο κουκλάκια! 🙂
Θα μπορούσα να σου πω τα εξής:
Εντάξει πατήθρες θα βάλεις σωστές.
Πρόσεξε τα δύο ανοίγματα που κάνει η ένωση των πλαϊνών κάγκελων με την οροφή. Νομίζω το άνοιγμα μπορεί να προκαλέσει ατύχημα.
Οι κούνιες είναι ακατάλληλες για το βάρος των budgies, πάρε μία, σχοίνινη ή ξύλινη να κάθονται μαζί και βάλε την στο κέντρο της οροφής.
Το καθρεφτάκι δεν είναι καλό για τα κλουβιά, σε πρώτη ευκαιρία αφαίρεσέ το.
Το στικ με την λιχουδιά όταν το φάνε να μην το ξαναπάρεις, να τους δίνεις κεχρί σενεγάλης που και τους αρέσει και ωφέλιμο είναι.
Τι τροφή τους πήρες και τι αυγοτροφή; (μάρκα). Ελπίζω όχι χύμα.
Τροφή λίγο λιγότερη ποσότητα για να την ανανεώνετε πιο σύντομα, κάθε δύο μέρες το πολύ.
Καλά έκανες και ασφάλισες τα πορτάκια.
Να επισημάνεις στην γιαγιά σου να τα ασφαλίζει πάντα και πάντα να τα περιποιείται σε δωμάτιο με κλειστές πόρτες και παράθυρα.
 
Την αυγοτροφη την είχε η γιαγιά μου απο το καναρίνι, και την τροφή την πήρα απο petshop. Όχι χιμα σε ενα χάρτινο κουτί ηταν αλλά τώρα είναι σε βαζακια και τα δυο. Το καθρεφτάκι βγήκε. Για τις ενώσεις Δοκιμασα να δω αν μπορεί να σκαλωσουν εκεί αλλά είναι κολλημένα και δεν ήθελα να δοκιμάσω να τις κάνω τπτ μην τυχόν τις κάνω χειρότερα, κούνια είδα μια χθες μεγάλη απο σχοινί με κουδουνάκι αν θυμάμαι στην μέση, αύριο που είναι η αγορά ανοιχτή θα την πάρω! Υπάρχει κάπου συνταγή για παστέλι χειροποίητο να την δώσω στην γιαγιά να κανει;

Δοκιμασα να κάνω resize στο online που λέει στις οδηγίες αλλά μου σώζει το αρχείο με κατάληξη.php ενω το έχω σε.jpeg και 149kb
 
Την αυγοτροφη την είχε η γιαγιά μου απο το καναρίνι
Πολυκαιρισμένη, πέτα την. Αγόρασε πραγματική αυγοτροφή όχι "βιταμίνες". Κάποια από αυτές. Θα βάζει ελάχιστη ποσότητα σε αυγοθήκη όχι στην ταΐστρα και όχι κάθε μέρα, τώρα το καλοκαίρι 2 φορές την εβδομάδα και από Οκτώβρη και μετά 3 φορές την εβδομάδα.
Τροφή, να θυμηθείς να μας πεις την μάρκα.
Υπάρχει κάπου συνταγή για παστέλι χειροποίητο να την δώσω στην γιαγιά να κανει;
Υπάρχει αυτή η συνταγή αλλά σου ξαναλέω, αγόρασε το κεχρί σενεγάλης.
 
Κεχρί Σενεγάλης μάρκας Sluis και παπαγαλινη και αυγοτροφη μάρκας Ηλιος ( πανω λέει για κάτι βραβεία οτι έχουν πάρει ) και μια σκάλα με καμπανάκι!

sunspices.gr/index.php?id=72,0,0,1,0,0 (Η σελίδα δεν λειτουργεί πλέον)

Όσο για κουνια, εφτιαξα μια... Αλλα μου βγήκε πολύ μεγάλη για το κλουβί και αύριο θα δοκιμάσω να την κάνω πιο μικρή !
 
Τα κατάφερα με τις φώτο! αλλα 150kb ελεγε μεγαλο αρχειο, δοκιμασα 99kb και ολα οκ !
 

Συνημμένα

  • rsz_2img_20160602_221414.webp
    rsz_2img_20160602_221414.webp
    79,3 KB · Προβολές: 29
  • rsz_2img_20160602_221353.webp
    rsz_2img_20160602_221353.webp
    43 KB · Προβολές: 32
Back
Top