Γενικά Άρνηση κατανάλωσης φρούτων και φοβία παιχνιδιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης orishas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

orishas

PB New Member
Εγγραφή
18 Νοε 2008
Μηνύματα
7
Πόλη
Πειραιάς
Καλησπέρα, μου χάρισαν ένα ΖΑΚΟ πριν 2 μήνες. Ο Γιώργος είναι 32 ετών, γενικά είναι κοινωνικός, λεέι και διάφορα και ιδιαίτερα πράγματα απο τον προγούμενο συγκάτοικο. Ο γιατρός μου είπε οτι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Έχω 2 προβλήματα :
1) Τρώει με πολύ ζόρι φρούτα και λαχανικά, ενω ακόμη και ανάμεικτη τροφή απο σπόρους και ξηρά καρπά δεν τα θέλει. Τρελένεται για ηλιόσπορο και για οτιδήποτε άλλο τρώμε εμείς (κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, πατάτα) φυσικά αυτά του τα δίνω με μέτρο, άλλα για να φάει ένα πολύ μικρό κομάτι φρούτο ή λαχανικό θέλει ώρες να τον ταίζω στο χέρι και πάλι η ποσότητα είναι έλάχιστη.
2) Φρικάρει με τα παιχνίδια! Δεν είναι αδιαφορος αντίθετα νευριάζει και κάνει ήχους που δεν έχω ξανακούσει και επιθέσεις, ακόμα μαζεύεται και δεν τα πλησιάζει στο κλουβί του. Το μόνο που γουστάρει πολύ είναι να τρώει τα παπούτσια μου
 
Λογικα ο Γιωργος ειναι ο παπαγαλος; Αν ναι ποσο ετων, απο ποιον το πηρες, μηπως εχει ψυχολογικα τραυματα με τα παιχνιδια και μηπως εκεινος που στον εδωσε δεν προσεχε την διατροφη του παπαφαλου.

φιλικα, Λεωνιδας
 
Γεια Λεωνίδα, ναι ο Γιώργος είναι ο παπαγάλος. Είναι 32 χρονών και σίγουρα τα 2 τελευταία χρόνια δεν το πρόσεχαν πολύ. Όσο για την διατροφή έτρωγε ηλιόσπορο, αλλά ήδη έχει βελτιωθεί πολύ ( τρώει αρκετά φρούτα και λαχανικά) σε σύγκριση με πριν 2 μήνες που τον πήρα. Όσο για τα ψυχολογικά, το πουλί γενικά είναι πολύ κοινωνικό και παίζει μαζί μας αλλά και με φίλους, επιπλέον δεν είναι καθόλου επιθετικός. Νομίζω απλά οτι δεν είχε ποτέ παιχνίδια και γι' αυτό έχει αυτή την συμπεριφορά, το πιο πιθανό είναι οτι θέλει χρόνο, θα το δώ...
 
Back
Top