Ασθένειες Άρρωστα πουλάκια μάλλον από ευλογιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης boys
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

boys

PB Member
Εγγραφή
9 Νοε 2007
Μηνύματα
144
Πόλη
Ξάνθη
Μετα απο μια πολυ καλη αναπαραγωγικη περιοδο, θα ελεγα τελεια, δυστυχως τωρα εχω τα δυσαρεστα μετα απο μια αμελεια που την θεωρω εγκληματικη. Στο χωρο που εχω τα πουλια υπηρχαν κουνουπια και το μεγαλο μου λαθος δεν καλυψα τα κλουβια με σιτα, τωρα που το εκανα ειναι πλεον αργα τα πιο πολλα εχουν αρρωστησει. Πριν 5-6 μερες ειδα σε μερικα πουλακια φετινα κατι μικρα σπυρακια στα δακτυλα των ποδιων τους,την επομενη μερα εγιναν πολυ χειροτερα, αμεσως απομωνοση αλλα το κακο εγινε ο ιος εξαπλωθηκε αμεσως καθε μερα και χειροτερα και συνεχεια και αλλα κρουσματα. Σε τηλεφωνικη επικοινωνια που ειχα με τους κτηνιατρους που υπαρχουν στο site μου ειπαν αυτο που φοβομουν απο την πρωτη στιγμη, ευλογια.Αυτο που εχω κανει στα πουλακια μου που τοσο πολυ τα φροντιζα το θεωρω ΕΓΚΛΗΜΑ.Αυτες τις μερες πραγματικα η στεναχωρια μου δεν περιγραφεται, τιποτα αλλο.
 
Πραγματικά πολύ λυπηρό φίλε. Θεραπεία για τον ιό του kikkuth δεν υπάρχει. Ωστόσο μπορείς να ψεκάσεις τα σπυράκια με αντισηπτικό για 7 ημέρες και να δώσεις αντιβίωση (για την αντιμετώπιση κυρίως των δευτερογεννών λοιμώξεων) πάντα με πολυβιταμίνες. Κάνε κουράγιο. Πρόσεξε τουλάχιστον όσα δεν έχουν μολυνθεί.
Νίκος Νιανιόπουλος
ΑΛ 114
 
Επιτρέψτε μου μια ερώτηση: τι ακριβώς είναι ο ιός που αναφέρετε κ. Νίκο και τί σχέση έχει με τα κουνούπια που αναφέρει ο Γιάννης στο πόστ του;

Θα μας βοηθούσε όλους πολύ να μάθουμε περισσότερα για αυτό.
Ευχαριστώ.
 
Δεν γνωριζω αν ο ιος[ευλογια] αναφερεται και αλλιως οπως λεει και πιο πανω ο Νικος, οσο για τα κουνουπια θα πρεπει να ξερουμε οτι ειναι φορεις απο διαφορες ασθενειες. Οπως μου προτειναν οι πτηνιατροι του φορουμ που επικοινωνησα μου ειπαν να βαζω στις πληγες[σπυρακια]ενα μειγμα βαμμα ιωδιου με 10% γλυκερινη αλλα δεν μπορω να πω οτι ειδα βελτιωση,το μονο θετικο μεχρι τωρα ειναι εδω και 3 ημερες δεν εχω δει καποιο κρουσμα στα υγειη πουλακια.
 
Μην ανυσηχεις,θα γινουν καλα, πρεπει ομως να παρεις απο φαρμακειο μπεταντιν αλοιφη(κραταει περισοτερο) και να βαζεις στα ποδια τους τουλαχιστον 2 φορες την ημερα, λογικα σε μερικες ημερες θα εξαφανιστουν τα σπυρια,ισως καποια πουλια να χασουν και το δαχτυλο μαζι με το σπυρι, συμβαινει και αυτο καμια φορα. Εγω δεν εχω χασει ποτε πουλι απο αυτο το προβλημα, χρονια τωρα. Ελπιζω και σε σενα να συμβει το ιδιο.
 
Ξεχασα να σου πω οτι καλο θα ηταν να περνουσες με μπεταντιν τις κουρνιαστρες(ξυλακια)να εδινες 2-3μερες πολυβιταμινες και να σταματησης την αυγοτροφη αν δινεις.
 
Τωρα κανω μια θεραπεια που μου προτεινε ο Alexandros και περιμενω να δω τα αποτελεσματα, η αυγοτροφη ομως τι σχεση εχει με την ασθενεια, εγω δινω αυτη την εποχη 4 φορες την εβδομαδα περιπου, δηλαδη μερα παρα μερα. Μεχρι τωρα εχουν ψοφησει 3 πουλακια και αλλα 4 ειναι σε πολυ δυσκολη κατασταση, τα υπολοιπα το παλευουν ο χρονος θα δειξη. Τι να πω δεν ξερω με λιγα λογια απελπισια.
 
Γιαννη λυπαμαι γι ' αυτο που σου συνεβη, το επαθα και 'γω πριν λιγα χρονια και εχασα ολα μου τα καναρινια ( τοτε ειχα μονο 6 αν θυμαμαι καλα), σε διαστημα ομως 40 - 50 ημερων. Τι θελω να πω.. Πανω που νομιζα οτι εκτος του ενος η δυο αρρωστων τα αλλα την γλυτωσαν εκει εμφανιζονταν και ενα νεο κρουσμα και ενω η θεραπεια γινονταν σε ολα με Tylosin της Chevita και πολυβιταμινες που μου ειχε πει ο κτηνιατρος και πιστεψα στην αρχη οτι κατι θα προλαβαινα τελικα.. Τζιφος. Με ειχε προειδοποιησει ο γιατρος οτι 99% δεν θεραπευεται και οτι ακομα και αν ζουσαν λιγους μηνες ακομα, παντα θα ηταν φορεις της ασθενειας - τρομος του εκτροφεα το λεω εγω - και επικυνδυνα για οτι πουλι τα πλησιαζε μιας και αν ασθενησει εστω και ενα πουλι μετα (τις περισσοτερες φορες) αυτο μεταδιδεται ακομα και απο τον αερα. Συνεπως εντατικη θεραπεια και απομακρυνση των πιθανων υγειων πουλιων. Λυπαμαι και παλι και μακαρι να μη χασεις αλλο καναρινακι ουτε εσυ ουτε κανενας μας.
 
Τελικα μετα απο ενα μηνα περιπου και πολλες θεραπειες τα πιο πολλα πουλακια σωθηκαν[προς το παρον]και σιγα-σιγα αρχιζουν να παιρνουν τα πανω τους, δεν ξερω τωρα αν αυτα που εχουν προσβληθει απο τον ιο και θα ειναι φορεις αν θα μπορω να τα εχω μαζι μετα αλλα που δεν εχουν προσβληθει απο την ασθενεια, η αν θα μπορω να τα βαλω την ανοιξη για αναπαραγωγη.
 
Back
Top