Ασθένειες Άρρωστη λευκή κανάρα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sax1400
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

sax1400

PB Member
Εγγραφή
25 Φεβ 2008
Μηνύματα
389
Πόλη
Λήμνος
Η καναρά έκανε 4 γενες.στις 2 έβγαλε πουλια. Μετά μπήκε σε απότομη "πτεροροια".έχανε πολλά φτερά. Μετά άρχισε να μην είναι πολύ κινητική. Είπα είναι λόγο "πτεροροιας".σήμερα πήγα και την είδα στο πάτο του κλουβιου την έπιασα χωρίς να φέρει αντίσταση. μετα ανεβηκε στο ξυλακι αλλα δεν ειχαι καλη ισοροπια και ξανακατεβηκε στον πατο. Το πουλι δεν εχει καρινα ουτε μολυσμενα εντερα. Δεν μπορω να καταλαβω τι εχει. Αν μπορει καποιος να με βοηθισει

Ηλικία Πουλιού:2 χρονων
Φύλο:θυλικο
Χώρος Εκτροφής (εσωτερικός ή εξωτερικός):εσωτερικος(καλοκαιρι με ανοιχτο παραθυρο)
Θερμοκρασία Χώρου:εξωτερικου χωρου
Ημερομηνία Απόκτησης του Πουλιού:10/3/08
Ημερομηνία Εμφάνισης Συμπτωμάτων:πρην μια εβδομαδα
Διατροφή:μειγμα για καναρινια χρωματος,2 φορεσ την βδομαδα αυγοτροφη,2 φορες σποροι υγειας,2 φορες μουτα βιτ_καλσι λουξ,1 φορα λαχανικα
Αξιολόγηση Περιττωμάτων:κανονικα
Αναπνοή (συριγμοί, δύσπνοια κλπ):λιγο πιο βαρια αναπνοη
Κινητικότητα:καθετε στον πατο του κλουβιου
Τρέφεται Κανονικά:ναι
Συμπτώματα (αναλυτική περιγραφή):καθετε στον πατο του κλουβιου
Προηγηθείσα Θεραπεία:τιποτα
Καραντίνα (έχει τεθεί ή όχι):το πουλι ειναι μονο του
 
Χωρίς να θέλω να σε καθησυχάσω έχω και εγώ ένα αρσενικό που περνάει άσχημη πτερόρροια και τον κακομοίρη τον είχα φλομώσει στην αντιβίωση να τον δεις είναι να τον λυπάσαι.
 
Γιώργο μετά από την τελευταία της γέννα εμφάνισε τα συμπτώματα που αναφέρεις;
 
Προφανώς μετά από 4 γέννες ο οργανισμός του πουλιού αδυνάτισε και έπεσε η άμυνα του οργανισμού. Πιθανό να είναι για πτερόροια και λόγω της μορφής που περιγράφεις να μη μπορεί να πετάξει. Αν πέρασε ο 1 - 1,5 μήνας που διαρκεί συνήθως, αναφερόμαστε πλέον σε παθολογική που μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγονες που δικαιολογούν και αναπνευστικά προβλήματα
* Παράσιτα (πχ άκαρι )-χρήση ακαρεοκτόνου και αντιβίωσης κ΄μετά πολυβιταμίνες
* Μυκητίαση εξωτερική ( θα αντιληφθείς έντονη μυρωδιά ακόμη κ΄όταν το κλουβί είναι καθαρό) (χορήγηση μίγματο 1/6 ιωδίου/γλυκερίνης και αντιμυκητιακής (λαμισιλ οχι τζελ) για 10 ημέρες εναλάξ.
* Μυκητίαση αναπνευστικού που δύσκολα ανιχνεύεται και δεν ξέρω αν θεραπεύεται.
Αυτά μου έρχονται στο μυαλό προσωρινά.
Σε κάθε περίπτωση ξεκίνα με πολυβιταμίνες και απολύμανε το κλουβί και σκεύη καθημερινά
Αν μπορείς μια φωτό, για βοήθεια...
 
Η καναρά έκανε 4 γενες.στις 2 έβγαλε πουλια. Μετά μπήκε σε απότομη "πτεροροια".έχανε πολλά φτερά. Μετά άρχισε να μην είναι πολύ κινητική. Είπα είναι λόγο "πτεροροιας".σήμερα πήγα και την είδα στο πάτο του κλουβιου την έπιασα χωρίς να φέρει αντίσταση. μετα ανεβηκε στο ξυλακι αλλα δεν ειχαι καλη ισοροπια και ξανακατεβηκε στον πατο.

Αυτό μπορείς να το εξηγήσεις λίγο; Στις δύο πρώτες είχε άσπορα;
και στις δυό επόμενες έβγαλε πουλάκια;
Πότε τελείωσαν οι γέννες και πότε άρχισε η πτερόρροια;
Μήπως υπάρχει αυγό στην κοιλιά της; διότι αυτό που περιγράφεις
είναι ή δυστοκία΄ή τελικό στάδιο ασθένειας.
 
Αναστασια- η τελευταία γεννα τελειωσε 18 αυγούστου.άρχισε να μην είναι πολύ δραστήρια 10 σεπτεμβρίου όταν άρχισε να χάνει αρκετά φτερά Κωστα- η καναρα ειναι 10 μερες σε πτεροροια. Μακη-την καναρά την πήρα μάρτιο. Μετά από 4 μέρες άρχισε να κάνει φωλια. Δεν της έβαλα αρσενικό k έκανε 5 αυγά. Τα αυγά ήταν olla γόνιμα. (η δουλειά είχε γίνει στο pet shop).σκάσανε τα 2. Τα αλλα 3 δεν έσκασαν. Το δυο που βγήκαν είχαν μαύρη "τελιτσα" k πέθαναν μετά από 7 μέρες.2 k 3 γεννα άσπορα k στην 4 έκανε 4 αυγά k μεγάλωσε 4 πουλια. Την έψαξα δεν έχει αυγό.χθες τις έριξα στο στόμα μια σταγόνα πολυβιταμίνη V QUIKO. σήμερα ανέβηκε στο ξιλάκι και την βλέπω λίγο πιο δραστήρια.
 
1. Afou einai lefki, mipos exei elipsis apo Bitamini A ; Giati i lefki kanarinia den boroune na sfiaxnoune mono tous to Bitamini A.

2. Mipos exeis akoma mia apo tis megales fteres apo tin fterouga i apo to oura. An ta akria tis fteres einai kimatista, exei elipsi apo ixnostixia / asbestio.
 
...σκάσανε τα 2. Τα αλλα 3 δεν έσκασαν. Το δυο που βγήκαν είχαν μαύρη "τελιτσα" k πέθαναν μετά από 7 μέρες.

Αρα δεν αποκλείεται η μαμά να είναι φορέας της μυκοπλάσμωσης
και τώρα μετά απο 4 γέννες και πτερόρροια, να άρχισε να νοσεί και η ίδια.
Εδώ υπάρχει ένα πολύ περιγραφικό αρθρο που πρέπει να διαβάσεις
και να δείς αν υπάρχουν ομοιότητες με την περίπτωσή σου.
kiklos.info/schw-punkt.html
 
Μακη-δεν πιστεύω να νοσεί από μυκοπλασμωση γιατί έκανε 4 πουλια στην τελευταία γεννα χωρίς "τελιτσα" και τώρα τα παιδιά της είναι μια χαρά k πιο δραστήρια από τα αλλα που έχω.Αλεξανδρε-τα φτερα της ειναι λιγο κυματιστά. Ασβέστιο βάζω 2 φορες την εβδομάδα και στη αυγοτροφη άλλες 2 φορες την βδομάδα στο νερό και έχει ασβέστιο k ιχνοστοιχεία μόνιμα στο κλουβί. Τωρα για την βιταμινη Α. Δεν της εχω δωσει ποτε. Ουτε τροφες για λευκα καναρινια της δεινω οτι κ στα κιτρινα
 
παιδια καμια βοηθεια το χανω το πουλακι! Καθετε κατω κ κλινει τα ματια του και τρεμει. Τι να κάνω; Τι να του δωσω;
 
Η το πας σε γιατρό να σου δώσει κάτι ή ξεκίνας στα τυφλά να του δίνεις αντιβιώση.
 
φιλε Νικο δεν υπαρχει γιατρος στην Λημνο. Εσει τι μου προτεινεις;
 
Αν έχεις ασβέστιο υγρό, μια σταγώνα στο στόμα
με την ελπίδα να είναι δυστοκία και να μη το έχεις καταλάβει; 😕
Σε τέτοιο στάδιο και χωρίς γνώση της αρρώστιας; 😕
Για μυκόπλασμα θέλεις tylosin.
Αυτές ίσως είναι οι δυσκολότερες στιγμές, να είσαι απο πάνω και
να μη ξέρεις τι έχει, τι να κάνεις.☹
 
Μακη εχω τρελαθει. Ολλα εγιναν πολυ γρηγορα. Εχω γυρο γυρο θαλασσα κ δεν μπορω να κανω τιποτα. Περιμενω να παει 6"30 για να ανοιξουν τα φαρμακεια. Αν βρω κατι.η κατασταση ειναι πολυ δυσκολη. Καθετε στην κοιλια της και εχει το κεφαλι μπροστα κ με ματια κλειστα
 
Μήπως όπως κάθετε κάτω έχει και τα δάχτυλα από τα πόδια κλειστά σα γροθιά;
 
Γιατί θα ήταν πιθανή αβιταμίνωση (ειδικότερα Β2). Πάντως πιστεύω ότι είναι κάπως δύσκολο να σωθεί. Στη θέση σου και χωρίς γιατρό θα πρότεινα να την έχεις κάπου ζεστά (μέσα στο σπίτι) και δώσε στο νερό αντιβοίωση με πολυβιταμίνες. Τροφές νερό στον πάτο ώστε να μην χρειάζεται να μετακινείται.
Πρίν έλεξε και τη δυστοκία, καθώς μπορεί να απέσυρες τη φωλιά αλλά αυτή να έχει αυγά μέσα της. Πληροφορίες https://community.petbirds.gr/threads/Δυστοκία-των-πτηνών.2759/
https://community.petbirds.gr/threads/Δυστοκία-κανάρας.4380/
 
Afto me tin Antibiosei einai ligo diskolo, an den ksereis ti exei to pouli.

An afto to poulaki exei mikites, kai ton dinis Antibiosei, ton skotonis. I Antbiosei skotonei tis bakteries kai aftomato ginoune i mikites pio dinata giati o antibalos (bakteries) lipoune.
Gia afto mexri tora den egrapsa kati gia Antibiosei. I periptosei na kaneis to sosto einai 50:50. Ksero eisai se poli diskolo thesi, kai prepei na apofaseis kati.

Sou efkome na pai ola kala Giorgio.
 
Back
Top