Ασθένειες Άρρωστος παπαγάλος Jenday

melagio80

PB Member
Εγγραφή
20 Οκτ 2008
Μηνύματα
1.993
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα παιδιά.
Φίλη μου που μένει στη Σουηδία αγόρασε έναν yenday εδώ και μηνες από ένα εκτροφείο στην Πολωνία. Νομίζω πως τον αγόρασε μάλιστα πολύ ακριβά,έδωσε 1100 ευρώ
Πριν περίπου έναν μήνα τους έφυγε αλλά την επόμενη μέρα τον βρήκαν ξανά. Έκτοτε είναι άρρωστος, μου έστειλε μήνυμα όπου ανεβοκατεβαζει συνέχεια το κεφάλι του. Ο γιατρός που τον πήγαν-εδωσαν 650 ευρώ, σοκ- τους είπαν ότι του λείπουν βιταμίνες και να του δώσουν δέκα μέρες αντιβίωση. Να τη σταματήσουν και εάν δεν έχει βελτίωση ξανά άλλες δέκα. Φυσικά το πουλί δεν έγινε καλά, η κατάσταση παραμένει ίδια αλλά αύριο θα πάει σε άλλο γιατρό. Τι μπορεί να φταίει; Έχει χάσει μάλιστα 90 γρ.
 
Αν του λειπουν βιταμινες γιατι τους εδωσε αντιβιωση; Επισης μου φαινονται πολλες οι 20 μερες συνεχομενης αντιβιωσης! Κοιτα αν δε γινουν εξετασεις δε μπορουμε να ξερουμε τι μπορει να εχει το πουλακι! Πολυ καλα θα κανει που θα το παει αλλου!
 
Το πήγανε και έκαναν εξετάσεις και τους είπαν αυτό, έλλειψη βιταμινων

Τι να σου πω κανεις μας δεν ειναι γιατρος! αλλα σε ελλειψη βιταμινων εδωσε αντιβιωση. Αυτο μου κανει λιγο εντυπωση
 
Το ξέρω πως δεν είμαστε ιατροί απλά ρωτάω εάν έχει υπάρξει αντίστοιχη περίπτωση σε κάποιο μελος
 
Και μένα μου κάνει εντύπωση που έδωσε ο γιατρός αντιβίωση για έλλειψη βιταμινών. Αλλά αυτός θεωρώ ότι ξέρει καλύτερα. Ας ελπίσουμε ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση. Γνώμη μου είναι ότι εφόσον το πουλάκι τρεφόταν σωστά θα έπρεπε να ερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν στην έλλειψη βιταμινών και στην απώλεια βάρους. Μήπως οφείλεται σε κάτι παθολογικό για παράδειγμα σε μη σωστή αφομοίωση της τροφής.
 
Ιωάννα μου εγω θα έψαχνα πρώτα και με αυτα τα συμπτώματα τυχόν δηλητηρίαση... Και αφου έμεινε εκτος σπιτιου 1 μερα...
Στη προσπάθεια του να βρει κάτι να φάει ή δαγκώνοντας κατι μπορεί να έχει τοξίκωση. Κατάποση ίσως κάποιου μεταλλικού αντικειμένου... Θα βοηθούσε ακτινογραφία του πουλιού που θα φαινόταν αν κάτι έχει καταπιει... αλλά καλύτερα θα τα εξηγούσε ένας γιατρος...
 
Τους είπα να τον πάνε σε άλλο γιατρό να το βγάλουν μια ακτινογραφία. Επίσης το κλουβί δε μου αρέσει, μήπως είναι κάποια επίσης δηλητηρίαση. Αλήθεια, ποια τα συμπτώματα της;
 
Ένα πουλάκι όταν έχει δηλητηρίαση μπορεί να παρουσιάσει νευρολογικά προβλήματα... Αν η ποσότητα του βλαβερου υλικου δεν είναι μεγάλη ή όταν λαμβάνει μικρές δόσεις για αρκετό καιρό... Οπως λες το κακό κλουβι.
Αν συμπεριλάβουμε και το μεγάλο στρες που πέρασε με τη φυγή του... Ολά αυτα βοηθάνε να βγει το πρόβλημα στην επιφάνεια, μιας και με το στρες πέφτει πολύ η άμυνα του οργανισμού του.
Δηλητηρίαση πτηνών από βαρέα μέταλλα
[automerge]1543257714[/automerge]
Συμπτώματα-κλινικά σημάδια
Τα συμπτώματα ενός πουλιού που δηλητηριάστηκε από μόλυβδο:

  1. Κατάθλιψη (άκεφο χωρίς δραστηριότητα).
  2. Πτώση φτερούγων, ανικανότητα να περπατήσει, παραμένει στον πάτο του κλουβιού.
  3. Ανορεξία.
  4. Εμετός.
  5. Διάρροια, κόκκινα ούρα, περίεργες κουτσουλιές.
  6. Πράσινη και μαύρη κουτσουλιά.
  7. Πολυδιψία (κατανάλωση νερού συνεχώς).
  8. Πολυουρία (κενώσεις μόνο με ούρα).
Κάποιες φορές συναντάμε ανησυχία, κραυγές (προέρχονται από το πόνο), κρίσεις (επιληπτικούς σπασμούς, κρίσεις πανικού). Μια κρίση είναι μια ξαφνική, προσωρινή απώλεια συνείδησης. Οι κρίσεις μπορούν να είναι ήπιες, έντονες, μερικές ή γενικευμένες, συχνές ή σπάνιες και μπορεί να περιλαμβάνουν σπασμούς.

Το πουλί μπορεί να εμφανιστεί αποπροσανατολισμένο και ανίκανο να σκαρφαλώσει. Όταν εμφανίζεται μία κρίση, ένα πουλί μπορεί, χάνει τις αισθήσεις του, πέφτει από την πατήθρα, χτυπάει τα φτερά του ανεξέλεγκτα και σκληραίνει το σώμα του. Ευτυχώς, μετά από την κρίση τα πουλιά ανακτούν τις αισθήσεις τους και κατόπιν τη δυνατότητά να ελέγξουν τις κινήσεις τους.

Οι γενικευμένες κρίσεις είναι σπάνιες. Σε αυτές το πουλί χτυπά τα φτερά του ανεξέλεγκτα και χάνει τις αισθήσεις του. Μερικές κρίσεις χαρακτηρίζονται από συνεχή σύσπαση ενός φτερού ή ενός ποδιού.

Σε ορισμένες περιπτώσεις παρουσιάζεται τύφλωση, αιματουρία, θάνατος.
 
Αρχίζω να πιστεύω πως είναι κάτι τέτοιο.
Υπάρχει θεραπεία;
Τι εξετάσεις χρειάζονται για να βεβαιωθουμε;
 
Σαν άμεση αντιμετώπιση δίνουμε ενεργό άνθρακα που έχει τη δυνατότητα να απορροφά-δεσμεύει τις τοξίνες από τον οργανισμό και μετά οι γιατροι δίνουν αγωγή για την αντιμετώπιση της δηλητηρίασης...
Κάποιες φορες και σε περίπτωση κατάποσης αντικειμένου πρέπει να αφαιρεθεί με χειρουργείο...
 
Έχει ήδη πάρει αντιβίωση αλλά έχει σταματήσει εδώ και δέκα μέρες
 
  • Like
Αντιδράσεις: zack27
Back
Top