Ασθένειες Άρρωστο Άφρικαν γκρέυ

Derek_Joe

PB New Member
Εγγραφή
14 Απρ 2014
Μηνύματα
161
Καλησπέρα φίλοι μου. Στέλνω εκ μέρους της φίλης μου η οποία εχει ενα αφρικαν Γκρέυ εδω και εφτά χρόνια. Το εχει μονίμως μεσα στο σπίτι μακριά απο ρεύματα και χωρις air condition το καλοκαίρι. Εδω καο δυο μέρες ο παπαγάλος δεν ειναι καλα τρέχει η μύτη του τα ματιά του ειναι φουσκωμένα, το στόμα του ειναι υγρό και φαίνεται πως εχει διαρροιες. Το πιο πιθανόν αυτο έγινε λόγω του οτι ενώ η φίλη μου πήρε συσκευασμένη τροφή απο πετ η τροφή θα ελιγε σε δυο μήνες απο σημερα τη δεύτερη μερα παρατήρησε οτι η τροφή είχε έντομα μεσα σαν σκαθαρια και ο ΜΠούλης είχε προλάβει να φάει ήδη! Τωρα μετα απο συμβουλές της Μαρίας του βρασαμε ρύζι με μπόλικο νερό καο φτιάξαμε τσάι απο ρίγανη. Εδώ Κύπρο έχουμε μονο ενα πτηνιατρο που ειναι σε άλλη πόλη αυριο θα τον πάρουμε τηλ αν μπορει να μας κανει διάγνωση απο το τηλ διαφορετικά θα πρέπει να τον παμε εκει πράμα που μας ανησυχεί γτ ο παπαγάλος δεν εχει μετακινηθεί ποτε πόσο μαλλον τωρα που ειναι καο άρρωστο. Να πω ακόμα οτι η διάθεση του δεν ειναι καλή. Ούτε μιλάει ούτε χαρές κανει ούτε τρώει μονο φυστυκια θελει. Ειναι και ιδιοτροπος δε ξερω κατα πόσο θα φάει το ρύζι του τωρα. Έχετε καμία άλλη συμβουλή να μας δώσετε. ( βάζω φωτο)
yqe7umyq.jpg
a8egamum.jpg
gy7aheby.jpg
denadugu.jpg
guhaqe4u.jpg
 
Ναι η Φωτεινή μου έστειλε κατ' αρχήν μήνυμα, αυτά της είπα για το ρύζι και το τσάι και επίσης να καθαρίσει τα ρουθούνια του πουλιού με φυσιολογικό ορό για να μην ξεραθούν τα εκκρίματα καθώς και να καθαρίσει κάπως το κλουβάκι του.
Πρέπει να δει γιατρός το πουλί σίγουρα και επειγόντως.
 
Καλυτερα να ξεκινησετε αυριο κατευθειαν για τον γιατρο, να κανει μια καλλιεργεια στις κουτσουλιες αν κανει τετοια και μαλλον θα σας δωσει αντιβιωση αφου εχει καταρροη. Ακουγεται βαρια η αναπνοη του; Ηρθε σε επαφη με αλλα πουλια το τελευταιο διαστημα;
 
Το κλουβί θα το καθαρίσει αυριο πρωι πρωι. Τη μύτη τη καθαρίσαμε και φτιάξαμε οτι μας είπες Μαρία μου. Ελπιζω να βρούμε άκρη με το πτηνιατρο! Πρέπει να πάρει φάρμακα ε;
 
Η αναπνοή του ναι ακούγεται κάπως βαριά αλλα οχι κατι πολυ έντονο. Καμία επαφή δεν είχε με αλλα πουλιά ☹ εμενα μου φάνηκε οτι ψιλοτρεμει δεν ξερω κιολας όμως δεν ειναι δικο μου πουλί να ξερω τη συμπεριφορά του!
 
Είναι δυνατόν να το έπαθε απο την τροφή.. Εγώ πέρσι είδα στην τροφή των καναρινιων μαύρα εντομα σαν αυτά που έχουν οι μαθητές στο κεφάλι.. Δεν έδωσα σημασία, άφησα το κουτί ανοιχτό έφυγαν αρκετά και τους την έδωσα..

Ξέρω οτι ηταν λάθος, ήμουν μικρή δεν ήξερα 😛..

Εννοώ εμένα τίποτα δεν έπαθαν, πως γίνεται αυτό να αρρώστησε τόσο βαριά.. Μήπως είναι κατι άλλο;
 
Είναι φουσκωμένο το πτέρωμά του ίσως έχει πυρετό και τρέμει. Πρέπει να το κρατήσει κάπου ζεστά και προφυλαγμένο. Το βλέπω σαν να είναι σε άκρη από πάσο. Μήπως έχει ρεύμα εκεί που είναι το πουλί;

Επίσης δεν φαίνεται και πολύ καλά όλο το σώμα του, πάντως αν και φουσκωμένο, αδύνατο μου φαίνεται το πουλί.
 
Ναι και εγω έκανα αυτή τη παρατήρηση Μαρία οτι ειναι αδύνατο. Θα της το πω να το ξέρει να του εμπλουτίσει τη διατροφή του. Μακάρι να περάσει αυτο. Εκει Πού τον εχει δεν εχει ηλεκτρικές συσκευές κοντά επηρεάζεται λες απο αυτο. Εχει ψυγείο αλλα δεν ειναι δίπλα απο το κλουβί.
 
Να το ζυγίσει πρέπει. Στην κουζίνα κανονικά δεν βάζουμε πουλιά, μπορεί να δηλητηριαστούν και από το teflon τα αντικολλητικά τηγάνια που χρησιμοποιούμε.
Διαβάστε μερικά θέματα
Είναι αλήθεια ότι οι African Grey δεν μιλάνε στην κουζίνα;
Teflon ο σιωπηλός δολοφόνος των πουλιών
Πιθανοί κίνδυνοι του σπιτιού για τα πουλιά
Πως να σκοτώσετε τα πουλιά σας χωρίς προσπάθεια!
 
Θα της τα προώθησω όλα Μαρία μου. Σε ευχαριστω πολυ. Παρά πολυ. Αυριο θα σας ενημερώσω με νέα ελπιΖω να πανε όλα καλα
 
Πήγανε γιατρό και πήρε αντιβιωση για εφτά μέρες τι αντιβιωση του έδωσε δε ξερω. Εύχομαι να πανε όλα καλα. Μετέφερα όλες τις συμβουλές σας στη φίλη μου και σας ευχαριστεί πολυ.
 
Εύχομαι ολόψυχα περαστικά.
Μια και μπήκαμε στο πρόβλημα, ρώτα λεπτομέρειες να ξέρουμε και αν έκανε κάποια εργαστηριακή εξέταση. Πως είδε το βάρος του που λέγαμε. Και αν δεν σου κάνει κόπο να μαθαίνουμε και τα νέα του.
 
Ναι Μαρία μου. Της είπα ήδη να προσέξει το βάρος του αλλα λέει οτι εχει πλούσια διατροφή. Αυριο θα την ξαναπαρω τηλ να μάθω πιο πολλες λεπτομέρειες. Της είπα καο για τη κουζίνα αλλα η φίλη μου δε μαγειρεύει ποτε! Κατι που ξέχασα να αναφέρω μεσα σε όλο αυτο το άγχος!Άρα δεν είχε επαφή με τπτ τοξικό! Αυριο θα εχω περισσότερα νεα και θα σας ενημερώσω. Ευχαριστω πολυ.
 
Back
Top