Ασθένειες Άρρωστο; Έχει μαδήσει ο λαιμός από κάτω

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ekar
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ekar

PB New Member
Εγγραφή
22 Μαϊ 2007
Μηνύματα
33
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας
έχω ένα αρσενικό καναρίνι (2,5 ετών), του οποίου έχει μαδήσει ο λαιμός από κάτω. Αυτό εξακολουθεί για περίπου 6 μήνες. Του έδωσα ΑΙΔΟΝΙΝΕ χωρίς καμία βελτίωση. Κατά τα λοιπά όμως φαίνεται καλά (τρώει κανονικά και λαχανικά και αυγοτροφή και σπόρους- αν και δεν κελαηδάει τελευταία - πριν καλαηδούσε πολύ αλλά δεν μπορώ να το συσχετίσω σίγουρα με το παραπάνω πρόβλημα)
Να προσθέσω κάτι ακόμα : ενώ του άρεσε πολύ το μπάνιο, όλο αυτό το διάστημα το έχει σταματήσει και τρίβεται πάνω στο μήλο
Έχει κανείς καμία ιδέα;
Υ. Γ. Σε κάποιες φάσεις μου ΄δωσε την εντύπωση ότι είναι "συναχωμένο" και έβγαζε ένρινους - βραχνούς ήχους κάτι σα να νιαουρίζει.
 
Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Θα δοκιμάσω και φυσικά θα σας ενημερώσω
 
Φίλε ekar θσ δυμφωνήσω με τον Στάυρο. Πιθανόν το πουλί να έχει ακάρεα της τραχείας.Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις εύκολα σχετικά. Πιάσε προσεχτικά το πουλί με το χέρι σου. Με το άλλο χέρι πιάσε την μύτη του ή γύρισε το κεφάλι του προς τα κάτω και φύσηξε στην περιοχή της τραχείας.Αν διαπιστώσεις μαύρα στίγματα αυτά είναι τα ακάρεα.
 
Ευχαριστώ
Ήδη ξεκίνησα τη θεραπεία σ' αυτό και στο θηλυκό ταίρι του, γιατί μου φάνηκε ότι κι αυτό έχει μαδήσει λίγο.
Πιστέυετε ότι πρέπει να βάλω και στα μικρά τους; (έχουν 3 μικρά 1 μηνός - τρώνε μόνα τους).
Παρατηρώ επίσης ότι τα μεγάλα και ένα από τα μικρά κρατούν συχνά ανοιχτό το στόμα τους, χωρίς να δικαιολογείται αυτό από τη ζέστη. Η όρεξή τους όμως δεν μειώνεται καθόλου (ευτυχώς).
Και πάλι ευχαριστώ για τη βοήθεια
 
Κανονικά, εφόσον διαπιστωθεί κάποιο κρούσμα σε ένα από τα πουλιά θα πρέπει να εφαρμοστεί η θεραπεία και στα υπόλοιπα. Επίσης, όταν υπάρχουν υποψίες για την ύπαρξη ακάρεων της τραχείας σε κάποιο από τα πουλιά γίνεται προληπτική θεραπεία σε όλα, τουλάχιστον ένα μήνα πριν την αναπαραγωγή, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοσή τους στα μικρά.

Επομένως, θα πρέπει να εφαρμόσεις τη θεραπεία σε όλα τα ενήλικα πουλιά. Πιθανόν να μπορείς να κάνεις το ίδιο και στα μικρά, αλλά αυτό δεν μπορώ να σου το προτείνω υπεύθυνα αφού δεν μου έτυχε ποτέ κάποιο κρούσμα σε τόσο μικρά πουλιά.

Στη θέση σου θα το έκανα λαμβάνοντας υπόψιν τους πιθανούς κινδύνους προκειμένου να διακοπεί η διασπορά των παρασίτων και να υπάρξει θεραπεία, αλλά και πάλι σου λέω πως η συγκεκριμένη είναι προσωπική μου άποψη και δεν την προτείνω τυπικά.
 
Καλησπέρα φίλε μου,
και μένα κατά την διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου, το αρσενικό και το θηλυκό (πιο πολύ), είχαν μαδήσει κάτω από το ράμφος, στην περιοχή του λαιμού βασικά. Το είχα πάειο κάπου να το δούνε και μου είπαν ότι συμβαίνει πολλές φορές, και είναι από το τάισμα των νεοσσών.
Και μένα πέρα από την έλλειψη του φτερώματος, τρώγανε κανονικότατα, γενικά ήταν μια χαρά τα πουλιά.

Όσο για το κελάηδισμα, ξέρω ότι την περίοδο της πτερόρροιας τα αρσενικά δεν κελαηδάν.

Ας μας πούνε και άλλοι την άποψη τους, που είναι πιο ειδικοί πάνω σε τέτοια θέματα.

:)
 
Γεια σου φίλε Petran
Ευχαριστώ για τη βοήθειά σου. Δε νομίζω ότι οφείλεται στην πτερόρροια ούτε στην αναπαραγωγική περίοδο. (Κρατώ μόνο μια επιφύλαξη για το θηλυκό που γέννησε.) Το ίδιο πρόβλημα έχει εδώ και μήνες και ένα αρσενικό.
Εκτός από την αρχική θεραπεία που συνέστησαν οι φίλοι στην αρχή, τους δίνω τώρα Pterophen και νομίζω ότι πάνε καλύτερα. Θα κρατήσω ενήμερο το Forum για τα αποτελέσματα.
(Τείνω να συμπεράνω ότι δεν πρόκειται για ακάρεα της τραχείας, μιας και δεν είδα και μαύρα στίγματα στο λαιμό τους)
Φιλικά
Ηλίας
 
Καλημέρα και πάλι,
τουλάχιστον απ ότι φαίνεται δεν πρέπει να είναι κάτι σοβαρό, πιστεύω τα πουλάκια θα ξαναεπανέλθουν στα φυσιολογικά τους.
Pterophen δίνω και γω, είναι αρκετά καλό.
φιλικά
Πέτρος
 
ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΟΠΑΔΙ ΜΟΥ ΣΥΧΝΑ.
ΜΟΝΟ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε, ΚΑΙ ΣΤΡΕΣ.
ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΠΤΕΡΟΡΟΙΑ, Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ.
ΑΡΑ, ΕΑΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΓΑ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑΤΑ, ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΛΘΕΙ ΑΚΟΜΑ.
ΕΠΙΣΗΣ, ΔΕΣ ΕΑΝ Η ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΗ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΒΑΖΕΙΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΟΣΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ Ε.
 
Back
Top