Ασθένειες Άρρωστο αρσενικό παπαγαλάκι

garfieldmaria

PB New Member
Εγγραφή
19 Οκτ 2008
Μηνύματα
7
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα σε όλους σας!

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ επειγόντως την βοήθεια σας! Έχω 2 απλά παπαγαλάκια - τα οποία απέκτησα πριν μερικούς μήνες γιατί δεν τα ήθελε ο κάτοχος. Γενικά ήταν πολύ άγρια και δεν μπορώ να τα πιάσω. Όλα καλά μέχρι χθες το βράδυ, αλλά σήμερα το πρωί ο αρσενικός είναι στον πάτο του κλουβιού, φούσκα τελείως, και νομίζω κοιμάται. Κοιτάει τα κλαδιά επάνω αλλά από ότι κατάλαβα δν μπορεί να ανέβει. Τον έπιασα και ενώ συνήθως θα πέταγε σαν τρελό, τώρα το έπιασα στα χέρια και είναι σαν νεκρό... Ούτε αντέδρασε ούτε τίποτα. Επίσης συνειδητοποίησα ότι είχε μαζεμένες φρέσκες πράσινες κουτσουλιές από κάτω, το καθάρισα. Επίσης παρατήρησα ότι το ένα του πόδι ήταν σαν να μην αντιδράει. Το κουνούσε που και που αλλά μερικές φορές το ακουμπούσα και ήταν σαν να μην λειτουργεί καθόλου, σαν να μην αισθάνεται... Είμαι πολύ χάλια, αν πάθει κάτι θα τρελαθώ.. Παλιότερα είχα χάσει 2 παπαγαλάκια από λάθος γιατρού (άλλο θέμα αυτό!) και δεν θα αντέξω να χάσω και άλλο ζουζούνι! Σας παρακαλώ αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει ή να μου πει τι να κάνω... Χίλια ευχαριστώ!
Συγχαρητήρια για όλα, σας διάβαζα αλλά δν είχα γράψει ποτέ~
Να συνεχίσετε την καλή δουλειά που κάνετε!
 
Το πουλακι ειναι προφανως αρρωστο. Η αιτια μπορει να ειναι καποια μολυνση, ενα κρυωμα και πολλα αλλα. Πρεπει να το δει επειγοντως γιατρος αυριο το πρωι, νομιζω.

Δες εδω λιγο. https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/

Προς το παρον και αν δεν τρωει καθολου απο τις ταιστρες, βαλε του λιγο φαγητο και νερακι κοντα του εκει που καθεται. Εαν δε φαει καθολου και παλι με μια συριγγα δωστου νερο με λιγη ζαχαρη αραιωμενη. Προσοχη μην το πνιξεις με τη συριγγα καταλαθος. Τη βαζουμε πλαγια στο στομα και σπρωχνουμε το εμβολο αργα.
 
Εχθές ήταν έξω στο μπαλκόνι. Αν κρύωσε; Τι άλλο μπορώ να κάνω μέχρι αύριο; Θεσσαλονίκη μόνο Εύοσμο είναι ο πτηνίατρος; Γνωρίζει κάποιος κάποιον άλλο; Υπάρχει περίπτωση να συνέλθει; Το έπαθε μέσα στο βράδυ, χθες ηταν μια χαρά!
 
Το μεσα-εξω απο το σπιτι αυτην περιοδο που ο καιρος δεν ειναι σταθερος και η θερμοκρασια ημερας-νυχτας εχει μεγαλη διαφορα ειναι οτι πρεπει για να αρρωστησουνε. Κρατα τον μεσα χωρισε τον απο το αλλο πουλακι σε ενα κλουβακι μονο του και βαλτον κοντα σε μια λαμπα για να εχει ζεστη.
 
Τον έχω στα χέρια μου... είναι μάλλον έτοιμος, δεν κουνιέται καθόλου... χτυπάει λίγο η καρδουλα του
πεθανε στα χερια μου, ευχαριστω παντως...
 
Λυπάμαι πολύ ☹ Παρακολούθησε το άλλο παπαγαλάκι που έμεινε... Μήπως είναι κάποια ασθένεια και έχει κολλήσει και αυτό. Τουλάχιστον να την προλάβεις σε αρχικό στάδιο.
 
Kριμα. Οπως ειπε και η Μαιρη, προσεξε το αλλο πουλακι τωρα μην εχει κολησει καποια αρρωστια. Ειχε δειξει καποια σημαδια τις προηγουμενες ημερες, οπως αδιαθεσια η εγινε ξαφνικά σε ενα βραδυ;☹
 
Κριμα! ☹ Βγαλε το αλλο απο το κλουβι και απολυμανε τα παντα καλου κακου με καυτο νερο και σφουγγαρι.
 
Μέσα σε ένα βράδυ, δεν μπορώ να καταλάβω. Έχω σοκαριστεί. Το έθαψα, άλλαξα κλουβάκι στο άλλο. Γενικά με τα παπαγαλάκια έχω άσχημη εμπειρία... Παλιότερα είχα ζευγάρι πάλι και το ένα έτρωγε τον τοίχο και το πήγα στον γιατρό μια μέρα γιατί δεν έτρωγε και κούρνιαζε κάτω. Πήγαινε στην ταίστρα και ήθελε να φάει αλλά δν μπορούσε. Και μου είπε, δν είναι τπτ, είναι ασβέστιο ο τοίχος. Και τελικά πέθανε γιατί πέτρωσε από ότι μουείπε άλλος γιατρός μετά, το στομάχι του. Μέσα σε 2 μέρες έχασα και την θηλυκιά... Τώρα που έμεινε μόνη της η θηλυκιά, κελαηδάει... Κάπως σιγά σαν να καλεί κάποιον...ή έτσι νομίζω... Να πάω την Δευτέρα να πάρω αρσενικό, να μην νιώθει μόνη; Τι να κάνω; Μην την χάσω και αυτήν...
 
Έγινε χίλια ευχαριστώ. Θα γράφω συχνότερα για να μαθαίνω και περισσότερα. Έχω ήδη 2 σκύλους, και 5 ψαράκια και νομίζω είναι σωστό να ενημερώνομαι και για τα παπαγαλάκια μου το ίδιο όπως και με τα άλλα ζωάκια που έχω! Χίλια ευχαριστώ για όλα και ελπίζω να είναι καλά η θηλυκιά μου! Φιλιά σε όλους σας!
 
☹ λείπαμε για το καημένο ☹

βάλε ένα καθρέφτη μέσα στο κλουβί για να μην μελαγχολήσει το άλλο πουλάκι.
 
Μαρία από τα συμπτώματα που λες (πράσινες κοτσιλιές, νέκρωση του ποδιού είναι κατά πάσα πιθανότητα κάποιο είδος σαλμονέλας, πολυ μεταδοτικής ασθένειας.
Αύριο όσο πιο γρήγορα στο πτηνίατρο να το δει και κατά πάσα πιθανότητα θα σου δώσει το Baytril.
Baytril 0,5%
 
Μαρία από τα συμπτώματα που λες (πράσινες κοτσιλιές, νέκρωση του ποδιού είναι κατά πάσα πιθανότητα κάποιο είδος σαλμονέλας, πολυ μεταδοτικής ασθένειας.
Αύριο όσο πιο γρήγορα στο πτηνίατρο να το δει και κατά πάσα πιθανότητα θα σου δώσει το Baytril.
Baytril 0,5%

Λαζαρε, πεθανε το πουλακι. Δες στο #6
 
Back
Top