Ασθένειες Άρρωστο γερμανικό σκουφάτο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Gas7
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Gas7

PB New Member
Εγγραφή
10 Μαϊ 2018
Μηνύματα
7
Πόλη
Τρίκαλα
Καλημέρα σας,
Έχω έναν Γερμανό σκουφάτο από τον χειμώνα. Πριν δύο εβδομάδες παρουσίασε θέμα με τα γαστρεντερικά του και του έκανα θεραπέια με Aviomycine. Το καναρίνι άρχισε σιγά σιγά να συνέρχεται.
Πριν τρεις μέρες βρήκα στο σκουφάκι του κάτι σαν τσίμπιμα και σα να τσίμπλιασαν τα φτερά στο σημείο και το πήγα στο πετ σοπ απ'όπου και το πήρα καθώς το μάτι του έκλεισε.
Ο μαγαζάτορας είπε ότι θα συνεχίσει θεραπεία για εντερικά και μου έβαλε σε ένα μπουκάλι του νερού φάρμακο. Δε μου είπε τι φάρμακο είναι, είπε από φαρμακείο είναι, έτσι όπως το βλέπω σε σκόνη είναι διαλυμμένο σε νερό και να διατηρηθεί σε δροσερό μέρος. Μου είπε να το βάλω για 5 μέρες, αλλες τόσες να τον αφήσω χωρίς και να το αρχίσω για άλλες 5 μέρες. Παράλληλα του έβαλε σε κουπάκι τροφή με σπανάκι, αβγοτροφή κτλ. και για τροφή, σπόρια με μέταλλα και σε άλλο κουπάκι ασβέστιο.
Εδώ και δύο μέρες η κουτσιλιά του είναι όπως σας παραθέτω στην φωτογραφία. Το καναρίνι απ'ολα τα κουπάκια, πίνει το φαρμακό του αλλά όταν κάνει τις κουτσιλιές κάνει σαν συσπάσεις και οι εκκενώσεις του είναι συχνές. Το έχω προληπτικά μέσα στο σπίτι καθώς ο καιρός δεν βοηθάει καθόλου. Αλλάζω την εφημερίδα του μία με δύο φορές την ημέρα και καθαρίζω άλλες τόσες τα κλαδιά του γιατί τρίβεται εκεί και φοβάμαι μη μετέφερε έτσι μικρόβιο στο μάτι του. Για τα μάτια μου έδωσε αμπούλες, μία σταγόνα κάθε μέρα σε κάθε μάτι μέχρι να τελειώσουν οι δύο αμπούλες.
Εγώ προσωπικά δε βλέπω βελτίωση στην κουτσιλιά αλλά τη βλέπω χειρότερα αν και το πουλί είναι πιο ευδιάθετο. Είμαστε στην τρίτη μέρα της θεραπείας.
 

Συνημμένα

  • 32240264_1968181589904119_2808061128637153280_n.webp
    32240264_1968181589904119_2808061128637153280_n.webp
    58,5 KB · Προβολές: 18
Αυτό που κοκκινίζει στις κουτσουλιές του, τι είναι; Τρώει κάτι με κόκκινο χρώμα;
Εφόσον δεν ξέρουμε τι φάρμακα πήρε τη δεύτερη φορά, πώς να σου πούμε περί τίνος πρόκειται; Στον πρώτο κύκλο θεραπείας, ακολούθησες τις οδηγίες του φαρμάκου σε σχέση με τη δοσολογία και τη διάρκεια θεραπείας;
 
Εγώ θα ήθελα μέχρι τη Δευτέρα που θα μπορέσει να το δει κάποιος ειδικός αν χρειαστεί θα ήθελα μια καθαρή φωτογραφία κοντινή στο μάτι του πουλιού περισσότερο για να ξεσηκώσει τη φαντασία μας.
Ο μαγαζάτορας είπε ότι θα συνεχίσει θεραπεία για εντερικά και μου έβαλε σε ένα μπουκάλι του νερού φάρμακο.
Δε μου είπε τι φάρμακο είναι, είπε από φαρμακείο
Μου είπε να το βάλω για 5 μέρες, αλλες τόσες να τον αφήσω χωρίς και να το αρχίσω για άλλες 5 μέρες
Έχει πτυχία κτηνιάτρου;
Πως μπορεί να ξέρει τι έχει ένα καναρίνι απλά και μόνο οπτικά και να του δίνει αντιβίωση χωρίς μάλιστα να μας λέει και ποια
Παράλληλα του έβαλε σε κουπάκι τροφή με σπανάκι, αβγοτροφή κτλ. και για τροφή, σπόρια με μέταλλα και σε άλλο κουπάκι ασβέστιο.
Πες μου πόσα πλήρωσες γι αυτές του τις υπηρεσίες;
 
Back
Top