Ασθένειες Άρρωστο θηλυκό καναρίνι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης dimis78
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

dimis78

PB New Member
Εγγραφή
12 Αυγ 2014
Μηνύματα
8
Πόλη
Σίνδος
θυληκο καναρινη καθεται φουσκωμενο στο ενα ποδι και το αλλο το εχει μαζεμενο, εχει 2 μερες που ειναι ετσι. την ειχα μαζι με ενα αρσενικο εδω και 2,5 χρονια περιπου μαζι και δεν του ειχω χωρισε ποτε. Ο αρσενικος εκει που ηταν δραστηριος και κελαηδουσε πριν απο 1,5 εβδομαδα μεσα σε 36 ωρες απεβιωσε, συμπτωματα φωσκουμενος, εκλεινε ματια σαν να κοιμοτανε ορθιος και ανεπνε γρηγορα δηλαδη εβλεπα ν οπως ηταν φουσκομενος οτι το σωμα του πηγαινε με πιο γρηγορες αναπνοες. Πηγαινα κοντα του στα 40 εκατοστα απο το κλουβι, αλλα τιποτα. Πηγαινα πιο κοντα και μετα ξυπναγε για λιγο και μετα ξανα τα ιδια. Δεν ετρωγε καλα και τα κοπρανα ηταν νερο.
σημερα η θυληκια πλεον μονη της και απο χτες ειναι φουσκωμενη και καθεται ετσι, αλλα χωρις να κοιμαται και να εχει θεμα με την αναπνοη της.
 
Προφανώς ήταν άρρωστο το αρσενικό σου και δυστυχώς κόλλησε και το θηλυκό. Ανέβασε φώτο τις κοιλιάς, του στερνου και των κουτσουλιων της. Το ότι σηκώνει το πόσο σημαίνει τις περισσότερες φορές ότι πονάει στην κοιλιακή χώρα. Όσο πιο γρήγορα μας ανεβάσεις αυτές τις φώτο τόσο πιο γρήγορα θα σε βοηθήσουμε, και σε τέτοιες περιπτώσεις ακόμα και τα λεπτά μετράνε!

Αν έχεις τη δυνατότητα να το πας σε έναν πτηνιατρο ακόμα καλύτερα για το πουλάκι!
https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/

Το πουλάκι τρώει καθόλου; Πίνει καθόλου νερό? Αν όχι, δώσε της εσύ με σύριγγα νερό με ηλεκτρολυτες. Πήγαινε σε ένα φαρμακείο και ζήτα amoral plus και διάλυσε ένα φακελάκι σε ένα ποτήρι νερό. Ανακάτεψε και δώσε στο πουλάκι να πιει με το ζόρι. Να την έχεις μέσα στο σπίτι σε ζεστό μέρος (30 βαθμούς και πάνω).

Εύχομαι να τα καταφέρει μέχρι να ανεβάσεις τις φώτο.
 
Ευχαριστω για τις οδηγιες σου και θα τις εκτελεσω αυριο το πρωι. Τωρα κοιμαται και δεν θελω να το ταρακουνησω
 
Κριμα για το αρσενικο ελπίζω να μην εχει την ειδια μηρα και το αλλο
 
Καλησπερα σας και ευαχριστω. Σημερα μας ειπε αντιο και η ξανθια καναρα μου. Δεν αντεξε. Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον
 
Πραγματικά λυπάμαι για το καναρινακι.. Με συγχωρείς που θα στο πω αυτό αλλά άργησες πάρα πολύ να κάνεις κάτι για αυτό το καναρινακι. Τόσες μέρες σου έχουμε πει να ανεβάσεις φώτο και σήμερα μας γράφεις και μας λες ότι δεν άντεξε. Σε τέτοιες περιπτώσεις δρουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε γιατί ακόμα για τα λεπτά είναι πολύτιμα. Θα μπορούσες να το είχες ανατρέψει αυτό το μοιραίο.. Κρίμα.. Πολύ κρίμα..
 
Back
Top