Ασθένειες Άρρωστο καναρίνι ή με ψυχολογικά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης RENOU
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

RENOU

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιουν 2021
Μηνύματα
185
Πόλη
Βάρη
Καλησπέρα. Θέλω τη γνώμη σας για ένα καναρινι μου. Αγόρασα πέρυσι το Πάσχα ένα πορτοκαλί αρσενικό κσναρινι. Μετά από 1,5 μήνα και με διατροφή που του έκανα, είπα να το ζευγαρώσω. Επειδή η καναρα έκανε συνέχεια ασπορα αυγά, το χώρισα. Την επόμενη μέρα ,την ώρα που έβαζα μήλο στο κλουβί, που δυστυχώς το έκανα στο μπαλκόνι, πήγε να φύγει. Το πρόλαβα. Αμέσως, μου αρρωστησε, είχε και βραχναδα . Το πήγα στο γιατρό, μου έδωσε φάρμακο για το αναπνευστικό του, αντιστρες και κρέμα για ακαρεα, ώστε να καλύψει ολες τις εκδοχές. Οντως, μετά από 15 μέρες και αφού ήμουν κυριολεκτικά από πάνω του, το έσωσα. Φέτος και αφού πέρασε ένας χρονος, χωρίς να είναι άρρωστο, αποφάσισα να το ζευγαρώσω. Έμεινε 15-20 μέρες με ένα θηλυκό, είδα ότι δε γινόταν τίποτα και το ξαναέβγαλα αφού πάλι άκουσα λίγο βραχνή τη φωνή του.Εδω και 10 μέρες είναι αρκετά μελαγχικο, δείχνει άρρωστο, όπως τότε, και το έχω με φάρμακα. Όλη την ιστορία την είπα για να μου πείτε αν έτυχε να του συμβούν όλα πάνω σε ζευγαρωμα οπότε να μην το ξαναεπιχειρησω. Που για φέτος, πρώτα ο Θεός και αφού συνελθει, το αποκλείω!Ευχαριστώ και συγνώμη αν κούρασα
 
@RENOU Σίγουρα μην το ξαναβάλεις αλλά αναρωτιέμαι σίγουρα είναι αρσενικός, βάλτου και κάποια βυταμηνη και έχει ο θεός.
 
Κρέμα epithol ποδαράκια, aviomcine, και antistress. Την κρέμα τη σταμάτησα γιατί είναι ήδη 10 μέρες. Του βάζω και πολύ βιταμίνη στο νερό. Τρώει λιγους σπρορους( όχι όμως όσο ετρωγε) αλλά πολύ μήλο και αυγό. Το Σαββατοκύριακο κελαιδησε λίγο και ξανά τα ίδια μετά. Το πήρα για αρσενικό, έτσι? Φέτος άρχισε λίγο να κελαιδαει αλλά όχι δυνατα όπως τα άλλα που έχω. Κι εγω αμφιβάλλω πάντως!
 
Μέσα στη μέρα ειναι δραστήριο κ ζωηρό ή κάθεται μαζεμένο;
 
Δραστήριο δεν μπορώ να πω οτι είναι. Υπάρχουν στιγμές που είναι αλλά την περισσότερη ώρα κάθεται Αν κάτσω κοντά του όμως και θα φάει και θα κινηθεί. Ειλικρινά, δεν ξέρω αν πέρυσι που έκατσα 10 μέρες από πσνω του το επηρρεασσ, λέω τώρα. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ με αυτό το καναρινι. Βέβαια και πέρυσι μετά τις 15 μέρες συνήλθε.
[automerge]1622657810[/automerge]
Αυτό είναι το καναρινακι. Ξέχασα να πω ότι εκανε σαν να κλαιει. Το οποίο το ξεπεράσαμε.
 

Συνημμένα

  • 20210602-211506.webp
    20210602-211506.webp
    43,6 KB · Προβολές: 24
Τελευταία επεξεργασία:
Καλημέρα.Πραγματικά, το αγαπάω πάρα πολύ αλλά το έχω ονομάσει ψυχακια. Έχεις όμως δίκιο. Εντωμεταξύ, πτηνιατρο καθαρά δεν βρίσκεις. Έχω ένα pet city κοντά στην περιοχή μου που διαθέτει γιατρό (το κτηνιατρικό κέντρο που πάω τα σκυλάκια μου δεν έχει) Το θέμα όμως είναι πτηνιατρος? Εκει τα πάω και λενε ότι είναι και πτηνιατρος Δεν είμαι όμως σίγουρη. Θα ψάξω αλλού.
 
Back
Top