Ασθένειες Άρρωστο το budgie μου

VIRGINIA12

PB New Member
Εγγραφή
5 Μαρ 2022
Μηνύματα
31
Πόλη
Κοζάνης
Καλησπέρα παιδιά εδώ ο μικρός μου φίλος είναι άρρωστος κάθεται φουσκωμένος και τρέμει τρώει πίνει κανονικά και κελαηδάει επίσης κάτι που θα μπορούσα να κάνω μέχρι να τον πάω στον κτηνίατρο την Τρίτη ;
[automerge]1646494321[/automerge]
Έτσι κάθεται
 

Συνημμένα

  • 52019FAF2073.webp
    52019FAF2073.webp
    145,8 KB · Προβολές: 45
Γεια σας και εδώ. Συνεχίζει να είναι έτσι από τότε που κάνατε το ποστ στο φμπ? Είναι άρρωστο σίγουρα, δεν θα έπρεπε να μένει μονιμως φουσκωμένο για μέρες ακόμα κι αν έχει τπερόρροια, οπότε καλό είναι μιλήσετε με πτηνάιτρο το γρηγορότερο. Δεν ξέρω αν το κέντρο Κομοτηνής εξυπηρετεί σήμερα, αλλά μια προσπαθεια δεν θα έβλαπτε. Και όπως λέει και ο Αντώνης, πρέπει να απομονωθεί άμεσα. Βεβαιωθείτε ότι πίνει νερό, ο χώρος είναι ζεστός και ότι η ισορροπία του είναι καλή.
 
Καλησπέρα και από εδώ ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια ναι κάνει τα ίδια αλλά έχει όρεξη πολύ για φαγητό επίσης ξύνετε συνέχεια μήπως έχει ακαρεα ; Αν και όταν τον επιασα δεν είχε τίποτα πάνω του είναι καθαρός ή μήπως φοβήθηκε στρεσαριστηκε ;
 
έχει όρεξη πολύ για φαγητό
Τα μπάτζι είναι θηράματα, δείχνουν καλά μέχρι τελικής πτώσεως, μην θεωρείτε ότι είναι εν τάξει επειδή τρώνε ή τραγουδούν.

ξύνετε συνέχεια μήπως έχει ακαρεα ;
Τα ακάρεα φαίνονται στον χαλινό, το ράμφος και τα πόδια συνήθως, υπάρχουν όμως και κάποια στο δέρμα και ψείρες στα φτερά. Είναι φυσιολογικό να καλλωπίζονται συχνά, και αν χάνει φτερά ακόμα περισσότερο, έχει πτερόρροια και το ενοχλεί. Ακόμα και ακάρεα να έχει, θέλει γνώμη γιατρού.
μήπως φοβήθηκε στρεσαριστηκε ;
Θα έπρεπε να έχει συνέλθει σε μερικές ώρες το πολυ. Γεράκι προσέκρουσε στο κλουβί των κοριτσιών μου και σε μία ώρα το είχαν ξεχάσει. Να είναι παγωμένο και φουσκωτό για μέρες δεν είναι αποτέλεσμα φόβου. Μπορείτε να βάλετε ήχους από πουλάκια, να δείτε αν τραγουδά.
 
@VIRGINIA12 Από μήνες μέχρι ώρες. Εξαρτάται τι είναι. Κάποια καταρρέουν σε λίγες ώρες, αλλά έχουν χρόνια την πάθηση και χωρίς θεραπεία πεθαίνουν μηνες ή και χρόνια αφότου κόλλησαν. Έχω μπάτζι που τραυματιστηκε σε εκτροφείο τον Αυγουστο, το έβαλαν σε βρώμικο κλουβί και κόλλησε ένα σωρό πράγμα. Εγώ το παρελαβα ημιθανές τον Δεκέμβριο και έζησε. Τους 4-5 μήνες μεταξύ Αυγούστου και Δεκεμβρίου δεν έλαβε καμία θεραπεία, και παρόλαυτα τώρα είναι οκ, πέραν κάποιων μόνιμων βλάβεων. Εφόσον το κρατάτε ζεστό, ενυδατωμένο και ταϊσμένο, είστε εν τάξει, δεν μπορείτε να κάνετε κάτι άλλο χωρίς να διακινδυνεύσετε την υγεία του περαιτέρω.
 
Νομίζω ότι καλό θα ήταν να ρωτούσες, αν τη συγκεκριμένη θεραπεία που σου πρότειναν, θα τη δώσεις και στο άλλο πουλί, μια και διαβιώνουν (διαβίωσαν) στον ίδιο χώρο.
 
Back
Top