Ασθένειες Άρρωστο budgie, ειναι μεταδοτικό και σε amazon;

xpittaras

PB New Member
Εγγραφή
19 Αυγ 2013
Μηνύματα
30
Καλη σας μέρα. Ελπιζω το ερώτημα μου να ειναι μην ειναι τέθηκε ξανά. Εχω κανει ενα πολυ σύντομο ελεγχο να δω αν βρω κατι αλλα δεν είδα κατι και βιαστικά να στειλω για να δω αν μπορω νσ κανω κατι αλλο πριν προχωρήσει. Εχω και μια amazon, ανησυχούμε και για αυτην μην τυχόν και ειναι κατι μεταδοτικό received_5940458189374931.jpeg
 

Συνημμένα

  • received_685520796655086.webp
    received_685520796655086.webp
    163,4 KB · Προβολές: 12
Τελευταία επεξεργασία:
Κάθετε και έχει κάτω την ουρά. κάνει ένα ήχο ασυνήθιστο μετακινωντας την ουρα πιο μέσα. Λειπαμε για μια βδομάδα και τα φρόντιζε ο αδερφός μου που τον ξέρουν. Δεν πρόσεξε κατι. Άρα αυτό έγινε Μαξ 1 βδομάδα με κατι μέρες.
 
To πουλάκι είναι εμφανέστατα άρρωστο. Θα το απομόνωνα σε άλλο δωματίο και θα έκανα κανονική καραντίνα μέχρι να θεραπευτεί. Δεν μπορούμε να διαγνώσουμε ούτε τι έχει ούτε κι αν είναι μεταδοτικό. Χρειάζεσαι γιατρό. https://community.petbirds.gr/threads/%CE%A0%CF%84%CE%B7%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%A0%CF%84%CE%B7%CE%BD%CE%AC-%CE%9A%CF%84%CE%B7%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%B9.1091/
 
Καλη σας μέρα. Ελπιζω το ερώτημα μου να ειναι μην ειναι τέθηκε ξανά. Εχω κανει ενα πολυ σύντομο ελεγχο να δω αν βρω κατι αλλα δεν είδα κατι και βιαστικά να στειλω για να δω αν μπορω νσ κανω κατι αλλο πριν προχωρήσει. Εχω και μια amazon, ανησυχούμε και για αυτην μην τυχόν και ειναι κατι μεταδοτικό View attachment 93400
καλησπερα @xpittaras
Νομιζω οτι αυτο που ειπε ο @Φοίβος καλυπτει στο 100%
και αρρωστο ειναι και απομονωση χρειαζεται απο την αμαζονα
Δεν χρειαζεται να δεις κατι στην συμπεριφορα εξτρα και να χανεις χρονο.
Απο την προηγουμενη αναζητηση πτηνιατρου στην Κυπρο εβγαλες ακρη? Εντοπισες κανεναν ωστε να επικοινωνησεις αμεσα?
Το badgie ειναι αυτο που ειχαν βρει ελευθερο καποιοι φιλοι σου και στο παραχωρησαν?

Πηγε ποτε σε καποιο πτηνιατρο για εναν τυπικο ελεγχο? Το οτι κουνιεται η ουρα του πιο εντονα οταν κινειται ισως δειχνει προβλημα στο αναπνευστικο αλλα σε καταστασεις οπως αυτο που βλεπουμε για μενα ιναι χασιμο χρονου τα post σε οποιο forum ή σε σελιδες στο fb κλπ. Σε ολη την κυπρο ολο και καποιος συλλογος θα υπαρχει που θα εχουν να προτεινουν καποιο πτηνιατρο.Δεν γινεται εκτροφεις και να μην εχουν κατι να σου προτεινουν.
στο παρακατω post το καλοκαιρι του 2022 σου ειχε προτενει ο @Vada μια επικοινωνια για να σε βοηθησουν για πτηνιατρο.

Δεν γνωρίζω τι γίνεται με τους γιατρούς στην Κύπρο, βρήκα ένα σύλλογο με καναρίνια.
Ίσως αν επικοινωνήσεις μαζί τους σου δώσουν περισσότερες πληροφορίες για γιατρούς.

https://facebook.com/groups/312021408987126/

 
@φιλομαθης καλησπέρα σας. Ευχαριστώ για την απάντηση. Είναι αυτό ναι που το βρήκαν και μου το έδωσαν. Το απομόνωσα, το έχω βάλει σε περιοχή με περισσότερο ήλιο. Είχα βρει και ένα που με βοήθησε την άλλη φορά θα αποταθώ σε αυτόν αύριο.
Λόγω τριημέρου δεν μπορούσα να κάνω κάτι και γιαυτό ρώτησα εδώ αν μπορώ να το βοηθησω μέχρι να μπορέσω να το πάρω στο πτηνιατρο ή τουλαχιστο να υπολογισω τι ειναι.
[automerge]1677525506[/automerge]
Τώρα ανησυχώ και για την Κλάρα (αμαζόνα)
 
@xpittaras υποθετω δεν χρησιμοποιουν τα ιδια σκευη , ουτε τρωνε απο κοινα δοχεια τροφης ουτε στο ιδιο κλουβι ειναι προφανως ουτε παιζουν στα ιδια stand. Παρολα αυτα η απομονωση ειναι μονοδρομος.Και την παρατηρεις και την ελεγχεις καθημερινα.Ειπαμε προεχει η επικοινωνια με γιατρο. Πως παει η αμαζονα με το πτερωμα και το κενο στο κεφαλι της?
Ερωτηση.στην φωτο πανω σε τι παταει? Εγω το ειδα σαν χωμα, σαν δοχειο με χωμα?
1677526104076.png


και η πατηθρα εχει περιθωρια βελτιωσης ως προς την καθαριοτητα . Το αναφερω για να μην επιβαρυνθει ακομα περισσοτερο το παπαγαλακι. Κακη υγιεινή στο κλουβι και στα σκευη ειναι επιβαρυντικος παραγοντας σε καθε περιπτωση.Ετσι δεν ειναι?

1677526138342.png
 
@φιλομαθης είναι σε πατηθρα από ξύλο. Την καθαρίζω καθημερινά. Ήταν λόγω της απουσίας μου μια βδομάδα, ο αδερφός μου το καθάριζε τυπικά.
Είναι σε ξεχωριστά κλουβιά, πολυ μικρη σχεδόν ανύπαρκτη η επαφή τους.
 
@ianos είναι αισθητά καλύτερα. Η πρώτη διάγνωση ήταν ότι λόγω υγρασίας και σκόνης στο σπίτι (μετακομιζουμε τωρα) επηρέασε τους πνεύμονες του
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Η πρώτη διάγνωση ήταν ότι λόγω υγρασίας και σκόνης στο σπίτι (μετακομιζουμε τωρα) επηρέασε τους πνεύμονες του

Το πουλάκι αυτό νοσεί σοβαρά δείχνοντας εικόνα λοίμωξης. Δεν συμφωνώ καθόλου με την "αερολογία" περί σκόνης και υγρασίας. Έγιναν κάποιες συγκεκριμένες εξετάσεις που υποδεικνύουν τέτοια αιτιολόγηση ή έγινε απλά κάποια υπόθεση έτσι για να πούμε κάτι;
 
κι εμένα με προβλημάτισε η συγκεκριμένη διάγνωση. Την έκανε γιατρός; (η αλήθεια είναι ότι πολύ αμφιβάλλω για αυτό).
Σε ποια πόλη μένεις; (για να δούμε αν υπάρχει εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό)
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Δεν είπα ότι δεν έχει κάτι το παπαγαλάκι, Το έγραψα βιαστικά και απολογούμαι για αυτό. Έχει λοίμωξη στους πνεύμονες που προκλήθηκαν ή τουλάχιστο επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό, λόγω αυτών που είπα ποιο πάνω και ιδιαίτερα η υγρασία. Το θετικό είναι ότι μάλλον το προλάβαμε σε σχετικά αρχικό στάδιο. Παίρνουμε T- PLUS για την θεραπεία και συμπληρωματικά Avianvet Respir όπου το δίνω για μια βδομάδα προληπτικά και στην αμαζόνα
 
@xpittaras Καλημερα.Αυτα τα σκευασματα εννοεις?


Αν θυμαμαι καλα απο παλιοτερα μυνηματα , στην Κυπρο παλιοτερα βεβαια ειχατε πολυ μικρο αριθμο πτηνιατρων .Σωστα θυμαμαι ? ισχυει ακομα?
 
@φιλομαθης αυτά είναι, το δεύτερο με πιο διαφορετικό πώμα.
Όχι έτσι είναι με τους πτηνιατρους και δεν νομίζω να αλλάξει σύντομα. Και τα φάρμακα κλπ είναι δύσκολο να τα βρείς. Από τύχη τα είχε ένας φίλος που αγαπάει και αυτός τους παπαγάλους και έχει αρκετούς.
 
@xpittaras
ευχαριστω για την απαντηση και τον χρονο σας. Αρα ο φιλος σας που εχει και εμπειρια εκανε την εκτιμηση /διαγνωση και σας ειπε την αγωγη ? η Πτηνιατρος? αν οντως συμβουλευθηκατε πτηνιατρο τα στοιχεια του θα βοηθουσαν να ενημερωθει η λιστα με τους πτηνιατρους που υπαρχει εδω και να μπορεσετε να βαλετε και αξιολογηση κλπ. αλλωστε μπορει καποιος αλλος απο κυπρο να χρειαστει πτηνιατρο οποτε να μπορουμε να αναφερουμε εστω ενα ονομα και ενα τηλεφωνο . Ειναι γνωση για τον επομενο ενδιαφερομενο πρακτικα!!
Καλη συνεχεια και περαστικα του.Ελπιζω να εχει αρχισει να ανταποκρινεται στην αγωγη
 
Back
Top