Αναπαραγωγή Άσπορα αυγά σε όλες τις γέννες

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ManChris
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ManChris

PB New Member
Εγγραφή
12 Απρ 2020
Μηνύματα
2
Πόλη
Λευκωσία
Σας χαιρετώ! Βρήκα την ομάδα σας πολύ ενδιαφερουσα, γι'αυτό και αποφάσισα να συμμετάσχω. Δεν είμαι επαγγελματίας εκτροφέας, αντιθέτως φέτος έχω αποκτήσει μερικά ζευγαρακια καναρινιων. Δύο από αυτά τα ζευγάρια έχουν κάνει μέχρι τώρα από δύο γέννες και ένα άλλο μια γεννα. Τώρα που σας γράφω είναι η τρίτη και δεύτερη τους γέννα, αντίστοιχα. Δυστυχώς, και των τριων ζευγαριών, στις προηγούμενες γέννες τα αυγα τους ήταν ασπορα.
Η περιποίηση τους νομίζω πως ήταν αρκετά καλή, από τότε που τα αγόρασα (τροφή, μήλο, αγγούρι, αυγό). Δεν ξέρω όμως τι άλλο μπορεί να φταίει... Εδώ και μια βδομάδα χρησιμοποιώ ένα συμπλήρωμα διατροφής εν ονόματι "BREEDMAX", το οποίο περιέχει σόγια, γλυκόζη, πρωτεϊνη πατάτας, λακτόζη, ανθρακικό ασβέστιο, ωμέγα 3, λιπαρά οξέα, υδατάνθρακες και L-καρνιτινη.
Θα ήθελα και τη δική σας άποψη.
Ευχαριστώ!
[automerge]1586670616[/automerge]
Η ψείρα μπορεί να ευθύνεται για τα ασπορα αυγά; Ρωτάω, γιατί ένα άλλο ζευγάρι gloster, μου έβγαλε 4 πουλάκια, αλλά ψοφήσανε όλα και μετά συνειδητοποίησα ότι η φωτιά ήταν γεμάτη από ψείρες...
Να σας σημειώσω όμως ότι από τη μέρα που απέκτησα τα καναρίνια χρησιμοποιώ το biokill μία φορά το μήνα, για προληπτικούς λόγους, όμως δυστυχώς φαίνεται πως δεν κάνει αρκετή δουλειά. Έτσι μου πρότειναν να αγοράσω το Exit dust (σκόνη). Τοποθέτησα λοιπόν την πιο πάνω σκόνη πάνω στα συρτάρια των κλουβιών, στις φωλιές, αλλά και στις φτερούγες τους. Επίσης έχω απολυμάνει όλες τις ταΐστρες και ποτίστρες τους. Θα ήθελα τη γνώμη σας και σε αυτόν το θέμα.
Σας ευχαριστώ!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Tα αρσενικά "έρχονται" κάπως αργότερα απο τα θηλυκά. Φαίνεται οτι είναι απροετοίμαστα. Δεν προετοιμάζονται στην ζευγαρώστρα μαζί με τα θηλυκά, διότι η διατροφή τους πρέπει να έχει μεγάλες αποκλίσεις. Το breedmax είναι μια απο τις πιο ισχυρές "ντόπες", χρειάζεται άνθρωπο που να ξέρει και να βλέπει καλά τα πουλιά και την εξέλιξή τους. Ισως ένα πιο ήπιο πολυβιταμινούχο να ήταν πιο κατάλληλο για σένα. Η ψείρα δεν καταπολεμάται με σκόνες. Θέλει ισχυρά παρασιτοκτόνα. Υπάρχει μεγάλη γνώση γύρο απο τα θέματα στο σύλλογο CAS (Γράψε στον Γιώργο εδώ, να σου δώσει πληροφορίες και για τα σκευάσματα που κυκλοφορουν εκεί).
 
Back
Top