Ασθένειες Άσπρισμα τριχών - φτερών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Tania
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Tania

PB Member
Εγγραφή
31 Αυγ 2008
Μηνύματα
295
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπερα σε ολους!Χθες που επλενα το κλουβι των ριν-νεκ παρατηρησα πως το αρσενικο-ο Τιμ-εχει ''ασπρισει'' στο σβερκο! Στους ανθρωπους ασπριζουν τα μαλλια οταν πλεων ειναι ηλικιωμενοι(δεν θελω να προσβαλλω κανεναν με αυτο που ειπα και αν το εκανα χιλια συγγνωμη), μα συμαβαινει αυτο και στους παπαγαλους με τα φτερα τους; Στο κατω-κατω τον Τιμακο για 6 ετων μου τον χαρισαν!
Αληθεια, μηπως ξερει κανεις ποσο ζουνε τα ringneck parakeet?
Αν ειναι μεγαλυτερος να το ξερω να του φερομαι στο εξης πιο προσεκτικα, οπως πρεπει να φετεται κανεις σε ενα τετοιο πουλι! Θα σας ανεβαζα φωτο αλλα μου χαλασε η ψηφιακη! Θα προσπαθησω να σας ανεβασω βιντεο!
 
Τανια δεν εχω ακουσει για τετοιο φαινομενο δηλαδη ασπρισμα φτερων λογω ηλικιας. Συνηθως οταν παρατηρουνται αλλαγες στο φυσικο χρωματισμο των πουλιων αυτο οφειλεται σε ελλειψεις διατροφικες η υπερβιταμινωσεις η αλλα προβληματα στο συκωτι τους.

Σε καποια πουλια οπως καποια ειδη αμαζονιου μπορει απλα να μεγαλωνει η κιτρινη περιοχη με την ηλικια, αλλα για ασπρισμα και παραλληλισμος με το ασπρισμα στις τριχες των ανθρωπων η αλλων ζωων δε νομιζω να υφισταται.
 
Υπαρχει και πιθανοτιτα να ειναι φορεας λευκον χρομοσοματον οποτε μετα απο αλαγη φτεροματος μπορει να βγαλει καπια λευκα φτερα( τα οπια μπορει στην επομενει πτερορια να φυγουν και να μην ξαναβγουν η να ξαναβγουν μετα απο χρονια μετα απο αλλη πτερορια). Που σημενη οτι εαν το ζεβγαροσεις με ασπρο θα παρεις ασπρα μορα (εαν ειναι αφτο που λεω) Ευχαριστω
 
Δεν εχω παρατηρησει παντως καποιο αλλο σημαδι! Μονο πριν λιγες μερες επεφταν απο καποιον φτερα! Εχω την εντυπωση πως ηταν του Τιμ! Μηπως ξερει κανεις κανενα αλλο σημαδι το οποιο θα ε βοηθησει να καταλαβω αν υπαρχει προβλημα με την υγεια του;
 
Back
Top