Αναπαραγωγή Έβαλα δυο καναρινάκια μαζί και μαλώνουν

Maraki1965

PB New Member
Εγγραφή
27 Μαϊ 2017
Μηνύματα
2
Πόλη
Έδεσσα
Να σας ρωτήσω κάτι. Εδώ και λίγο καιρό εχω αποκτήσει δυο καναρινακια τα εχω μαζι σε ενα κλουβί και εδώ και τρεις μέρες μαλώνουν. Δηλαδή εκεί που κάθετε ήσυχα το αρσενικό η θυλικία του επιτίθεται. Γιατι ετσι τι πρέπει να κάνω;
 
τι πρέπει να κάνω;
Να τα χωρίσεις και το καθένα θα έχει το κλουβί του. Δεν γίνεται να μένουν μόνιμα μαζί. Ένα αρσενικό και ένα θηλυκό τα ενώνεις μόνο για αναπαραγωγή.

*τώρα είδα το άλλο σου θέμα, αφού τα έβαλες για αναπαραγωγή θα έπρεπε πρώτα να τα βάλεις με χώρισμα.. Τώρα είναι όμως λίγο αργά για όλα αυτά.
 
Μαρία καλώς ήρθες.
Πλέον εκπνέει η αναπαραγωγική περίοδος στα καναρίνια, η οποία για να τελεσφορήσει επιτυχώς, απαιτεί τουλάχιστον δύο μήνες πριν διατροφική προετοιμασία του ζευγαριού σου, κάτι που φαντάζομαι δεν έχει γίνει.
Επιπρόσθετα, τώρα αρχίζει μια περίοδος ξεκούρασης για τα καναρίνια, η οποία είναι απαραίτητη και προηγείται της περιόδου της πτερόρροιας που θα ξεκινήσει Ιούλιο ή Αύγουστο, θα κρατήσει 1 - 2 μήνες και κατά την οποία τα πουλάκια σου, εφόσον έχουν ήδη διανύσει το πρώτο έτος της ζωής τους, θα αλλάξουν όλα τα φτερά και τα πούπουλά τους. Είναι λοιπόν πολύ απαιτητική η πτερόρροια για τα πουλιά, και αρκετά εξαντλητική επίσης, οπότε θα πρέπει να αποφύγεις την αναπαραγωγή.
Βάλε το κάθε πουλάκι σε ζευγαρώστρα 60 πόντων μόνο του - και να μην βλέπονται, ώστε να σου τραγουδά ο αρσενικός. Διάβασε τα άρθρα μας για τα καναρίνια και ό,τι σε απασχολεί, το συζητάμε άμεσα.
Μην κάνεις την οποιαδήποτε αγορά υλικών, τροφών κλπ, πριν να μας συμβουλευτείς, ώστε να μην ξοδεύεις χρήματα σε αχρείαστα ή ακριβά για την ποιότητά τους προϊόντα. Σε κάθε τι, άνοιγε ένα διαφορετικό Θέμα στο αντίστοιχο υποπεδίο του φόρουμ, για να μην χαθούμε.
Να τα χαίρεσαι.
 
Back
Top