Αναπαραγωγή Έβαλα μαζί τα lovebirds αλλά δεν χάρηκε κανένα

Christos1964

PB New Member
Εγγραφή
5 Απρ 2016
Μηνύματα
223
Πόλη
Αθήνα
εχω δυο λοβακια ενα αρσενικο και ενα θηλυκο -τριων μηνων- τα οποια ειναι αδερφια και θελησα να τα κανω ζευγαρι με αλλα πουλακια γιατι τα αφερφια μεταξυ τους θεωρω οτι δεν πρεπει να ζευγαρωσουν. Πηρα λοιπον ενα αλλο αγορι και ενα αλλο κοριτσι -6 μηνων- και τα εβαλα μαζι σε χωριστα κλουβια εννοειτε. Για να μην εχω ερωτησεις ειμαι σιγουρος για το φυλο ολων με τεστ.
τα εβαλα μαζι χτες και μαλλον δεν χαρηκε κανενας τους. τα δικα μου αν και ηρεμα πουλακια και μικροτερα σε ηλικια αρχισαν να δαγκωνουν τα ξενα και να τα κυνηγουν. τα αλλα δε, τσιριζουν και γινεται ενα χαμος. τι να κάνω; Πως θα τα κανω να αγαπηθουν; Καταλαβαινω οτι θελει χρονο αλλα μηπως με καποιο τροπο μπορω να βοηθησω;
 
Χρήστο τα έβαλες και τα 4 μαζί σε ένα κλουβί για να γνωριστούν;
Αν ναι, είναι επείγον να τα χωρίσεις, μέχρι το πρωί πιθανόν τα νέα να μην ζουν.
Η γνωριμία γίνεται σταδιακά και μετά την τήρηση της 40ήμερης καραντίνας που ελπίζω να κράτησες και να μην ρίσκαρες την υγεία των πουλιών σου.
Κατ' αρχήν χωρίζεις τα αδέλφια από το ίδιο κλουβί και μετά την καραντίνα που λέγαμε, τοποθετείς όλα τα πουλιά σε ξεχωριστά κλουβιά, στο ίδιο δωμάτιο, ξεκινώντας από μακριά και μειώνοντας σταδιακά την απόσταση ώστε να μπουν δίπλα-δίπλα. Αυτό επιτρέπει στα πουλιά να γνωριστούν και να ανταλλάξουν καθημερινά μηνύματα.
Μετά επιχειρείς την ένωση των ζευγαριών και πάλι παρατηρώντας σχολαστικά αντιδράσεις.
Πρόσεχε, τα νέα πουλιά κινδυνεύουν, το έχω δει με τα μάτια μου, και τα δύο νέα νεκρά το επόμενο πρωί.
 
Μαρια μου τι δεν καταλαβες;
Οπως γραφω απο την αρχη ειναι σε ξεχωριστα κλουβια. τα αδερφια με το απογαλακτιστηκαν ειναι χωρια. ειναι σε μια ζευγαρωστρα με το χωρισμα στη μεση. τα νεα πουλια μπηκαν στην αρχη σε αλλη ζευγαρωστρα επισης με χωρισμα. τα κρατησα μονα τους για μια βδομαδα και χτες τα ενωσα. ΟΧΙ ολα μαζι. Δυο ζευγαρια σε δυο κλουβια.
 
Χρήστο, συνήθως όταν υπάρχει η δυνατότητα το κάθε νέο πουλί το κρατάμε χώρια από τα υπόλοιπα και σε διαφορετικό δωμάτιο. Αυτό τουλάχιστον είναι το ιδανικό.
Αναρωτιέμαι το εξής: εφόσον οι μεν άκουγαν τους δε και μετά μάλωσαν, προφανώς χρειάζονται παραπάνω χρόνο σε οπτική επαφή, στη συνέχεια μάλλον ανά ζευγάρι μαζί μέσα στο δωμάτιο για λίγη ώρα και υπό επιτήρηση, ελεύθερα και έπειτα στο ίδιο κλουβί.
 
αυτη που ειναι τσαουσα ειναι η δικια μου και οχι το ξενο αρσενικο. αν και τη μεγαλωσα απο νωρις με κρεμα δαγκωνει γενικως τους παντες ακομα και τον αδερφο της ακομα και εμενα. το αλλο ζευγαρι ειναι πιο ηρεμο και νομιζω οτι τα παει καλα. εχω δει οτι τρωει πινει νερο και σημερα καναν και τα δυο μπανιο. ακομα βεβαια κρατανε αποσταση μεσα στο κλουβι. το αλλο ζευγαρι με τη δικια μου θηλυκια ειναι πιο στα καγκελα να το πω. ειναι οπως ειπα ειναι τσαουσα τον αφηνει να φαει λιγακι αλλα απο αλλη ταιστρα και οχι απο αυτη που τρωει εκεινη. Γενικα εχει πολυ το πανω χερι. Δεν νομιζω οτι θα φτασουν σε ακραια σημεια βιας αλλα εχω το νου μου συνεχεια. αυτη ειναι στο πιο ψηλο κλαδι αυτη θα κανει μπανιο πρωτη και γενικα τον εχει σουζα και του κοβει και καμια γερη δαγκωνια μολις την πλησιασει λιγο πιο κοντα. ιδωμεν.
 
Τώρα, αυτο το του κόβει και καμιά γερή δαγκωνιά, εμένα θα με άγχωνε. Έχω ακούσει για μπαντζι που το θηλυκο σκότωσε το αρσενικό. Έχω επισης ακούσει οτι τα λαβμπερντς ειναι πιο βίαια απο τα μπαντζι...
 
Χρήστο μας λες την ηλικία των πουλιών σου; Κατά τ' άλλα, αυτό που λέει ο Γιάννης, λίγο περισσότερος χρόνος, ηχητικής και οπτικής επαφής στο ίδιο δωμάτιο και να έρθει και η κατάλληλη ηλικία, οπότε οι ορμόνες θα τα οδηγήσουν στο ν' αγαπηθούν.
 
Χρήστο μας λες την ηλικία των πουλιών σου;
Έχουν αναφερθεί Μαρία στο αρχικό ποστ
εχω δυο λοβακια ενα αρσενικο και ενα θηλυκο -τριων μηνων- τα οποια ειναι αδερφια και θελησα να τα κανω ζευγαρι με αλλα πουλακια γιατι τα αφερφια μεταξυ τους θεωρω οτι δεν πρεπει να ζευγαρωσουν. Πηρα λοιπον ενα αλλο αγορι και ενα αλλο κοριτσι -6 μηνων

Θα συμφωνήσω με τα παιδιά. Η γνωριμία πρέπει να γίνει σταδιακά. Πρώτα σε χωριστά κλουβιά που σε διαστήματα χρόνου θα έρχονται πιο κοντά μέχρι να τα έχεις δίπλα-δίπλα να γνωριστούν. Έπειτα τα βάζεις μαζί και πιστεύω θα είναι πιο δεκτικά μεταξύ τους. Να σου ζήσουν τα νέα πουλάκια!
 
Έχουν αναφερθεί Μαρία στο αρχικό ποστ
Ευχαριστώ, έχεις δίκιο δεν το είχα προσέξει.
Είναι μικρά δεν έχουν διάθεση για ζευγαρώματα προς το παρόν και τα νέα πρόσωπα είναι απλή ενόχληση. Αναμονή και γνωριμία από μακριά προς το παρόν 🙂
 
αυτη που ειναι τσαουσα ειναι η δικια μου...
... ειναι οπως ειπα ειναι τσαουσα τον αφηνει να φαει λιγακι αλλα απο αλλη ταιστρα και οχι απο αυτη που τρωει εκεινη. Γενικα εχει πολυ το πανω χερι. Δεν νομιζω οτι θα φτασουν σε ακραια σημεια βιας αλλα εχω το νου μου συνεχεια. αυτη ειναι στο πιο ψηλο κλαδι αυτη θα κανει μπανιο πρωτη και γενικα τον εχει σουζα και του κοβει και καμια γερη δαγκωνια μολις την πλησιασει λιγο πιο κοντα. ιδωμεν.
Μια τυπική 'αντρωκρατουμενη' οικογένεια
 
Back
Top