Ασθένειες Έβαλα υγρό ασβέστιο αλλά κάνει αυγά χωρίς τσόφλι

Evangelia2018

PB New Member
Εγγραφή
21 Ιαν 2018
Μηνύματα
67
Πόλη
Τρίπολη
Γειά σας, καλή σαρακοστή! Μια ερώτηση, από την περασμένη Τρίτη βάζω στην καναρα μου υγρό ασβέστιο αλλά συνεχίζει να κάνει αυγά χωρίς τσόφλι. Τι άλλο μπορώ να της βάλω;
 
Μια ερώτηση, από την περασμένη Τρίτη βάζω στην καναρα μου υγρό ασβέστιο αλλά συνεχίζει να κάνει αυγά χωρίς τσόφλι.
Έχεις τα πουλάκια ενάμιση μήνα, με διαφορετικές συνθήκες, ασταθές ωράριο ύπνου, περίεργη θερμοκρασία και χωρίς διατροφική προετοιμασία. Έχουν μπει σε μια διαδικασία που δεν μπορούν να υποστηρίξουν.
Αν ξεκινήσεις από σήμερα την τροφοδοσία των απαραίτητων για την αναπαραγωγή,ίσως να προλάβεις να ισιώσεις την κατάσταση μέχρι το καλοκαίρι, χωρίς να χάσεις κάποιο απο τα πουλάκια σου.
Η κανάρα κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ότι κάνει, γιατί είναι οριζοντίως και καθέτως ανέτοιμη.
Ξεκινάς ξανά απο το μηδέν,όπως γράφουν οι οδηγίες στα άρθρα που σου έχουμε παραθέσει.
 
Μια ερώτηση, από την περασμένη Τρίτη βάζω στην καναρα μου υγρό ασβέστιο αλλά συνεχίζει να κάνει αυγά χωρίς τσόφλι. Τι άλλο μπορώ να της βάλω;

Μηπως το θεμα σου δεν ειναι τοσο απλο οσο νομιζης; , δεν ειναι μονο θεμα καποιας κακιας προετοιμασιας, το να δινης η να μην δινης ασβεστιο, η γενικα κακης διατροφης, ποσα αυγα εχει κανη χωρις τσοφλι ολα; Μερικα ειναι με πιο δυνατο τσοφλι κ αλλα πιο μαλακα; βαλε μας καποια φωτο να δουμε χορηγησε κ αυγουλακι φρεσκο μαζι με το ασβεστιο και δες αποτελεσματα να δεις θα αλλαξη κατι;
 
Έχεις τα πουλάκια ενάμιση μήνα, με διαφορετικές συνθήκες, ασταθές ωράριο ύπνου, περίεργη θερμοκρασία και χωρίς διατροφική προετοιμασία. Έχουν μπει σε μια διαδικασία που δεν μπορούν να υποστηρίξουν.

Παιδιά δεν είναι όπως τα λέτε, τα καναρίνια τα έχω μέσα στο σπίτι σε ανατολική πλευρά του σπιτιού, κατά τις οκτώ το βράδυ τα σκεπάζω με μια πετσέτα, τους δίνω συσκευασμένη τροφή και αυγότροφή επίσης τους δίνω βρασμένο αυγό, πρασινάδα λαχανικά και φρούτα (μαρούλια, λάχανο, ραδικι, ζωχους, καροτο τριμμένο, μήλο) μη μου λέτε ότι δεν έχω κάνει τίποτα!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
μη μου λέτε ότι δεν έχω κάνει τίποτα!
Ευαγγελία δεν έχει σχέση αυτό που σου γράφω με το τι έχεις κάνει. Έχεις ελάχιστο χρόνο τα καναρίνια στην κατοχή σου για να καταλάβεις που κρύβεται το λάθος.
Σου τα έφεραν δώρο. Γνωρίζεις σε ποιες συνθήκες τα είχαν πριν σου τα φέρουν;
Αυτά τα πουλάκια πριν ενάμιση μήνα άλλαξαν χώρο,ωράριο, διατροφή και θερμοκρασία, άλλαξαν δηλαδή και τις τέσσερις παραμέτρους που καταλαβαίνει και από τις οποίες προσδιορίζεται,ένα πρωτόγονο πλάσμα σαν το καναρίνι. Ό,τι και αν κάνεις εσύ τώρα, θέλει χρόνο για να έρθουν στα ίσια τους.
Πριν φτάσεις στην αναπαραγωγή, πρέπει να κατανοήσεις και εσύ σαν ιδιοκτήτρια αυτες τις 4 παραμέτρους. Σταθερός χώρος, σταδιακή μεταβολή ωραρίου και θερμοκρασίας που να προσομοιάζει στο φυσικό περιβάλλον και παρόμοια σταδιακή προσομοίωση της διατροφής.
Αν κερδίσεις ένα ένα τα παραπάνω, σιγά αλλά σταθερά,θα έρθεις πιο κοντά στην αναπαραγωγή, χωρίς να χάσεις τα πουλάκια σου.
Ασε τα χώρια, εντατικοποίησε την διατροφή, προμηθεύσου έξτρα σπόρους όπως περίλλα, σουσάμι, κία, καμελίνα... Και βάλε σαν στόχο σε δύο μήνες απο τώρα, τα πουλάκια να έχουν αντιληφθεί και προσαρμοστεί σε όλες τις αλλαγές που τους συνέβησαν.
Στο θηλυκό δεν θα έδινα άλλο ασβέστιο αλλά θα το παρακολουθούσα καθημερινά μήπως και προκύψει κάτι.Ασε της την φωλιά και το νήμα για να μην μαδιέται.Αν κάνει κανονικά αυγά στη φωλιά να μας ξαναγράψεις. Μέχρι τότε, σχεδόν αδιαφορείς και κοιτάς να εμπεδώσεις τις συνθήκες διαβίωσης ενός πτηνού,ως κατοικίδιο.
Αυτη είναι η άποψή μου.
 
Συμφωνώ με τον Δημήτρη...

Ευγγαελία μπράβο σου που τα φροντίζεις τόσο καλά, αλλά μη ξεχνάς πως μιλάμε για ζωντανούς οργανισμούς και όχι για μηχανές παραγωγής αυγών. Κατανοώ πως σε ενθουσιάζει η όλη διαδικασία αναπραγωγ΄ςη και ζευγαρώματος αλλά δεν είναι καν η κατάλληλη εποχή!

και βάλε σαν στόχο σε δύο μήνες απο τώρα, τα πουλάκια να έχουν αντιληφθεί και προσαρμοστεί σε όλες τις αλλαγές που τους συνέβησαν.
Σε 2 μήνες (τουτέστιν τέλη Απριλίου) θα έχει μπει για τα καλά η άνοιξη με όλς τις απαραίτητες συνθήκες περιβάλλοντος και τα καναρινάκια σου ξεκούραστα και προσαρμοσμένα στο νέο τους περιβάλλον, θα έρθουν σε ερωτική διάθεση χωρίς να το καταλάβεις!

Υπομονή λοιπόν!
 
Back
Top