Αναπαραγωγή Έβαλα φωλιά στα budgie, τα βλέπω να φιλιόνται αλλά δεν ζευγαρώνουν

Anna Katsa

PB New Member
Εγγραφή
9 Ιαν 2022
Μηνύματα
9
Πόλη
Κερατσινι
Γεια σας , έχω 2 budgie , τους έχω βάλει φωλιά τα βλέπω να φιλιόνται οληηη την ώρα αλλά δεν ζευγαρώνουν , ούτε στην φωλιά πολύ μπαίνουν σήμερα μόνο το θηλυκό άρχισε να μπαίνει μέσα επειδή τους είχα βάλει εκεί λίγη τροφή για να αρχίσουν να μπαίνουν , πρέπει να ακολουθήσω εγώ κάτι συγκεκριμένο η δεν πρέπει να κάνω κάτι και να τα αφήσω μόνα τους ;
 
Καλησπέρα, πόσο καιρό έχετε το κάθε παπαγαλάκι και πόσο καιρό είναι μαζι?
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
Μαζί τα έχω πάρει , τα έχω γύρω στους 4 μήνες
[automerge]1642324451[/automerge]
Στην αρχή τσακονοντουσαν το αρσενικό δεν το ήθελε το θηλυκό , ενώ τώρα τελευταία 1, ενάμιση μήνα τους βλέπω συνέχεια να φιλιούνται αλλά και τσακώνονται
 
Μαζί τα έχω πάρει , τα έχω γύρω στους 4 μήνες
Είναι ελάχιστος χρόνος γνωριμίας μεταξύ τους, λογικό να μην ζευγαρώνουν. Έχουν άλλα, πιο σοβαρά πράγματα να κάνουν, πχ να συνηθίσουν το καινούργιο περιβάλλον, να ξεπεράσουν το στρες, να συνηθίσουν το ένα το άλλο, να φάνε καλά, γιατί τα πετσοπ τα ταΐζουν κακές τροφές χωρίς ιδιαίτερη διατροφική αξία. Η αναπαραγωγή απαιτεί ειδική διατροφικη προετοιμασία ακόμα και σε πουλάκια που τα έχουμε χρόνια.

Επιπλέον, πρέπει κι εσείς να συνηθίσετε και να γνωρίσετε τα πουλάκια και την φροντίδα που απαιτούν υπό κανονικές συνθήκες και, αν σε ένα-δυο χρόνια το έχετε μελετήσει το θέμα και πιστεύετε ότι είναι κάτι που σας ενδιαφέρει και μπορείτε να το αντιμετωπίσετε, σε συνεργασία πάντα με πτηνίατρο, τότε με το καλό. Προς το παρόν όμως, αυτό μόνο στρεσαρει τα παπαγαλάκια και εμποδίζει τον εγκλιματισμό τους στο νέο τους σπίτι και τους νέους ανθρώπους γύρω τους. Στην θέση σας θα αφαιρούσα την φωλιά και θα φρόντιζα να τους γνωρίσω οσο περισσότερες καινούργιες τροφές γινεται, συν στοιχειώδη εκπαίδευση, όπως να μην φρικάρουν όταν καθαρίζετε, να δέχονται να σταθούν στο χέρι σας για κάποιο χρονικό διάστημα (ακόμα κι αν δεν σκοπευετε να έχετε τέτοια σχέση με τα πουλάκια, βοηθά πολύ να μειωθεί το στρες σε επισκεψεις στον γιατρό, που δεν χρειάζεται να τα πιάσει, στην αρχή τουλ, σαν λεμόνια για στυψιμο), κλπ.

Τέλος, όταν έχουμε θηλυκό με παρέα ανεξαρτήτως φύλου πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με την επιθετικότητά τους, γιατί μπορεί να έχει πολύ θλιβερά αποτελέσματα, και οι ορμόνες μονο χειρότερα κάνουν τα πράγματα. Έχω την Αυγή από τον Ιούνιο, ακόμα της αρέσει να δαγκώνει και την Ίριδα (στην ουρά, δεν πονάει) και εμένα (ποναει λίγο), παρόλο που αυτή τη στιγμή κάθεται πάνω στο γραφείο και μου τραγουδά όσο γράφω.
 
Back
Top