Ασθένειες Έβγαλα την ουρά του κοκατίλ στην προσπάθειά μου να το πιάσω

Leonidaspdc

PB New Member
Εγγραφή
15 Ιαν 2021
Μηνύματα
9
Πόλη
Νέα Κηφισιά
Καλησπέρα μόλις προχθές απεκτησα ένα κοκατιλ και σήμερα βγήκε από το κλουβι μόνο του στην προσπαθεια μου να το πιάσω το ραβηξα την ουρά και έφυγε εχω δυο ερωτήσεις
1) η ουρά θα ξανα μεγαλώσει?
2)μπορώ να ξανακερδισω την εμπιστοσύνη του?
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@Leonidaspdc στην πτερορροια θα αντικαταστήσει αυτά τα φτερά με νέα, αλλά σίγουρα θα πάρει αρκετό καιρό για να φτάσει στο μήκος που ήταν. Μπορείς να προσπαθήσεις αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο. πως βγήκε από το κλουβι και πως προσπάθησες να την πιάσεις; Κανονικά το πουλάκι πρέπει να μείνει 2-3 εβδομάδες στο κλουβι να συνηθίσει, ακόμη κι όταν βγουν από το κλουβι δεν τα κυνηγάμε για να μπουνε μέσα, αντίθετα τα δωροδοκούμε με λιχουδιές για να μπουν μέσα, ο ασφαλέστερος τρόπος σε περιπτώσεις ανάγκης είναι η πετσέτα.
 
Πως μπορώ ακριβώς να προσπαθήσω?
Το έπιασα με ένα σεντόνι και εκεινο τραβήχτηκε προσπάθησα να του δώσω τροφή αλλα δεν ερχόταν και απλά έφευγε γιαυτο προσπάθησα με ένα σεντόνι
 
@Leonidaspdc κακώς, έπρεπε να το αφήσεις κάποια στιγμή πιστεύω θα επέστρεφε ή να πήγαινες το κλουβι μπροστά του, μάλλον δεν τον έπιασες καλά και είχατε αυτό το ατύχημα. Προς το παρόν είναι σοκαρισμένο το πουλάκι και σίγουρα τον πόνεσες, άφησε τον 2-3 εβδομάδες μόνο του να ηρεμήσει, μην τον ζορίσεις, δώστου χώρο και χρόνο και πιστεύω θα σε συγχωρέσει, βήματα αργά αργά και σταθερά,και προσοχή!
 
Για να φύγει ανοιξε το πορτάκι με το ράμφος του την ωρα που του άλλαζα το νερό
[automerge]1610728964[/automerge]
Δε το πιανεις και του δινεις τροφη με το ζόρι ετσι δε πρόκειται να σε εμπιστευτεί ποτε..
Δεν του έδωσα τροφή με το ζόρι την άφησα σε ένα σημείο μπας και μπει μέσα
Το είχα έξω για να μπει μέσα περίπου 6 ώρες αλλά τιποτα
 
Λεωνίδα, δεν υπάρχει κανένας λόγος για ένα μη εξημερωμένο πουλί να βγαίνει απο το κλουβί του. Η διαδικασία αυτή προσφέρει/προσθέτει μόνο στρες και τίποτε παραπάνω.

Η ουρά θα ξαναμεγαλώσει σαφώς, σε μερικές εβδομάδες θα δεις να βγαίνουν νέα φτερά. Συνέχισε να προσπαθείς να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του έχοντάς το μέσα στο κλουβί και προσφέροντάς του τροφή απο έξω αρχικά κι αφού αρχίσει να την παίρνει προσπαθείς κι απο μέσα. Η όλη διαδικασία είναι εξαιρετικά αργή κι απαιτεί τεράστια υπομονή. Αργεί πολύ η ώρα που θα μπορείς να το βγάζεις έξω άνετα και χωρίς φοβό.
 
Ο πρωτος κανονας για πουλια: δεν τα πιανουμε αν δε θελουν εκτος αν ειναι μεγαλη αναγκη. Θα παρει ενα χρονο να γινει οπως ηταν η ουρα και δε θα μπορει να πεταει καλα μεχρι τοτε... γενικα θελει υπομονη.
 
@Φοίβος δεν το έβγαλα εγώ γω το πουλι την ωρα που του άλλαζα το νερό ανοιξε το άλλο πορτάκι και εφυγε αλλα ευχαριστώ πολυ
[automerge]1610788308[/automerge]
@Μπαιρακταρης τασος δεν το άγγιζα καθολου αν δεν ήθελε το άγγιξα μόνο όταν χρειάστηκε να το ξαναβάλω μέσα στο κλουβι και οχι αμεσως
 
δεν το έβγαλα εγώ γω το πουλι την ωρα που του άλλαζα το νερό ανοιξε το άλλο πορτάκι και εφυγε αλλα ευχαριστώ πολυ

Για να φύγει ανοιξε το πορτάκι με το ράμφος του την ωρα που του άλλαζα το νερό

Το γεγονος αυτο θα πρεπει να σε παρακινησει να λαβεις καποια μετρα ωστε να μην μπορει το πουλακι να ανοιγει το πορτακι γιατι ειναι βεβαιο οτι κατι θα παει στραβα καποια στιγμη.
 
@Leonidaspdc εντελώς φυσιολογικό. Άλλα τις πρώτες 2 μέρες ούτε καν τρώνε.

Έχει χάσει και άλλα φτερά; Πιθανόν να έχει ήδη πτερορροια και εσύ απλά να επίσπευσες την αντικατάσταση του φτερού της ουράς.

Δώσε χρόνο και όλα καλά. Άστο να ηρεμήσει.
 
Back
Top