Αναπαραγωγή Έκανα λάθος κι έμαθα

Kiriakos Hadjiloucas

PB New Member
Εγγραφή
3 Φεβ 2016
Μηνύματα
135
Πόλη
Φρέναρος
Παιδια θελω να σας πω για το λαθος που νομιζω εκανα με τα καναρινια. Ειμαι μεαρος 17 χρονων. Εχω 2 ζευγαρια καναρινια πρωτη τους γεννα μου εβγαλαν απο τροα πουλλακια. Δευτερι γεννα στο εναν ζευγαρι ουτε και ενα πουλλακι γιατι το λαθος ειμουν εγω πηγαινε απο περιεργια κοιταγα, ταιζα και καποτε εγω με σκονη με αποτελεσμα να μην ταιζει ξανα η μητερα και να χαθουν. Τωρα ζευγαρωσα ακομα 2 ζευγαρια και στα δυο οι αρσενικοι ειχαν συνεχως βατεματα με την θηλικιες και περιμενω.. Το ενα απο τα πρωτα μου χευγαρια θα βγαλει λογικα θα εκκολαφθουν τα 4 αυγα στις 27/4 σε 2 μερες και αυτο που θα κανω και στο εξης θα βαζω αυγο στην μητερα και αυτη ξερει να τα μεγαλωσει.. Δεν ξαναανακατευαι εγω θα βαζω το αυγο και οι γονεις ξερουν Σωστα.; Δεν εχω καποιο ερωτημα απλος ηθελα να πω το λαθος μου και αν εχετε να με συμβουλεψετε κατι θα το δεχτωω καλος...Απλος τωρα που θα βγαινουν τα μικρα θα βαζω μονο αυγο να ταιζουνε οι γονεις που ξερουνε και δεν θα ανακατευομαι στο να περνω και να κρατω τις φωλιες, σιγα σιγα θελω να γεμισω ενα κλουβι πτησεις με καναρινια εχω βγαλει 6 και ελπειζω ακομα 10 το πιο λιγο τβρα που δεν θα τα ενοχλω
 
Δυστυχώς τα λάθη είναι μέσα στη φύση του ανθρώπου.
Το σωστό είναι να μην γίνονται...
Έγινε όμως όπως λες το "λάθος"... Το επόμενο βήμα για μας είναι να μην ξαναγίνει.
Κι αν ακούς τις συμβουλές... μάλλον θα το αποφύγεις.
Τροφοδοτούμε τα πουλιά μια δυο φορές τη μέρα και τέλος..
Καλή συνέχεια.
 
Κυριάκο μου ξέρεις πως σε εκτιμώ.. αλλά μετά από αυτό το μήνυμά σου σε εκτιμώ ακόμα περισσότερο! Αν και σου λέγαμε μην ταΐζεις τα μωρά μην τα ενοχλείς δεν μας άκουσες.. έμαθες με το δύσκολο τρόπο.

Αλλά τώρα κοιτάμε μπροστά! Μόλις βγουν τα μικρά δώσε έτοιμη αυγοτροφή (εγώ δίνω την easyyem | 3 μερίδες αυγοτροφή, 1 μερίδα νερό) μέχρι τα μικρά να απογαλακτιστούν και άσε τους γονείς να κάνουν αυτό που τους επιβάλει η φύση!

Τι εννοεις φιλε τροφοδοτουμε μια δυο φορες την μερα και μετα τελος.;
Εννοεί πως δεν τα ενοχλούμε παρα μόνο 2 φορές την ημέρα. Το πρωί που βάζεις φρέσκο αυγό σπόρους και φρέσκο νερό, και το απόγευμα που βάζεις φρέσκο αυγό, και φυσάς τυχόν τσόφλια. Και μετά την άλλη μέρα το πρώι. Όσο λιγότερο τα ενοχλούμε τόσο το καλύτερο! Ξέρω είναι δύσκολο να ξεκολλήσουμε αλλά πρέπει...
 
Αλίκη μου αν δινω αυγο φρεσκοβρασμενο και οχι αυγοτροφη πειραζει.; Επειδη δεν εχω αυγοτροφη αν πρεπει να αγορασω να το κανωω. Μονο αυγο τους δινω
 
Μονο αυγο τους δινω
Και εγώ μέχρι φέτος μόνο αυγό έδινα αλλά έμαθα πως το ποσοστό πρωτεΐνης που τους προσφέρει το αυγό στην περίοδο αναπαραγωγής δεν αρκεί. Εγώ πήρα και έτοιμη αυγοτροφή με 22% πρωτεΐνη για να είμαι καλυμμένη. Από κει και πέρα τι θα αποφασίσεις να δώσεις είναι δική σου επιλογή φίλε μου! Και με αυγό και με αυγοτροφή θα μεγαλώσουν τα μικρά!
 
Μπορειτε να μου συστησετε καποιες βιταμημες η και ασβεστιο για μα σημπληρωσω που να μπαινει στο νερο των πουλλιων.;
 
Κυριάκο, η καθημερινή τροφοδοσία που θα κάνεις να ειναι απο εξωτερικές ταΐστρες. Με άλλα λογια να μην μπαίνει το χέρι σου μέσα στο κλουβί.
 
Οι ενοχλήσεις θα πρέπει να είναι τέτοιες ώστε να υπάρχει σωστή διαβίωση των πουλιών. Θα τα καθαρίσεις θα τα ταίσεις κτλ και άντε να ρίχνεις καμιά ματιά να δεις αν κυλάνε όλα καλά. Τώρα οι ταίστρες οι εξωτερικές είναι καλύτερες αλλά αν δεν έχει κάποιος δεν χάλασε και ο κόσμος.
Κώστα σωστή η παρατήρησή σου.
Αλίκη επειδή πολύς ντόρος έχει γίνει με τις αυγοτροφές και το ποσοστό πρωτείνης δεν χάλασε και ο κόσμος πιστεύω αν έχει λιγότερο από 20% πρωτείνη. Ταισμένα να είναι και μια χαρά θα μεγαλώσουνε.
 
Οι αυγοθήκες συνήθως είναι μέσα στο κλουβί, οπότε μοιραία θα μπει μέσα το χέρι μας.
Καλά είναι να τοποθετούνται δίπλα στην πόρτα ώστε να είναι εύκολη η τοποθέτηση του αυγού, χωρίς μεγάλη είσοδο από μας.
Προτείνω μάλιστα να είναι αυτές με το δαχτυλίδι που επιτρέπουν την άμεση αντικατάσταση με καθαρές.
Δηλαδή με δυο για κάθε κλουβί... Βάζω την καθαρή μαζί με το αυγό, για να πλύνω και να στεγνώσω την βρόμικη.
Μάλιστα την τοποθετώ πάνω στην πόρτα (είναι αυτές με το ελατήριο... Κι ανοίγει προς τα έξω), ώστε να μη βάζω καθόλου το χέρι μου μέσα στα κλουβιά.
Απλά ανοίγω τις πόρτες. Γρήγορα και χωρίς επιπτώσεις.
 
Προτεινω να μη φτανουμε και στην υπρρβολη... ειδικα αν προκειται για καναρινακια που φροντιζαμε πολυ καιρο. Συνηθιζουν.. Δεν ειπαμε να μπει η χερακλα μεσα στη φωλια, αλλα τα στοιχειωδη τα ξερουν απο προτερη φροντιδα.
 
@misalouris με κάλυψες. Ακριβώς τον ίδιο τρόπο έχω και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Ελπιζω να σε κάλυψα Κώστα.

Δεν με κάλυψες αλλά απάντησε ο Γιάννης @misalouris και κάλυψε εμενα αλλα και τους φίλους ου διαβάζουν PB
 
Back
Top