Αναπαραγωγή Έκανε ένα αυγό στον πάτο του κλουβιού, προφανώς άσπορο

Kanarinatos

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιουν 2019
Μηνύματα
65
Καλησπέρα,
Εχθές αφού έβγαλα το χώρισμα και ειδώθηκαν τα καναρίνια, είδα την κανάρα να σκίζει εφημερίδες και της έβαλα νήμα και φωλιά. Σήμερα πρωί είδα ότι το νήμα το επεξεργαζόταν, προσπαθούσε να φτιάξει την φωλιά της και είχα σκοπό μόλις την τελειώσει να βάλω τον αρσενικό μέσα. Πριν λίγο όμως παρατήρησα ότι έκανε ένα αυγό στον πάτο του κλουβιού προφανώς άσπορο. Έβγαλα εν τέλη το χώρισμα, απομάκρυνα και το αυγό και τώρα απλά τα έχω μαζί. Τι κίνηση θα πρέπει να κάνω τώρα; Να τα έχω μαζί; Τα υπόλοιπα αυγά της θα βγουν άσπορα ακόμα; Υπάρχει ελπίδα να βγάλει μικρά;
 
Μικρή πιθανότητα αλλά υπάρχει, συγκεκριμένα για τα τελευταία αυγά της σειράς.
Καλά έκανες και τα ένωσες.Βάλε λίγο νήμα στην φωλιά και πάτησέ την περιστρέφοντας ένα λεμόνι.
Βάλε την στην θέση που επέλεξε και άφησε μέσα ή το αβγό που βρήκες (κράτα το αν δεν το πέταξες) ή καλύτερα ένα πλαστικό.

Επειδή κάπου διάβασα ότι τα είχες μαζί και πιο πριν, μην αποκλείεις να είναι ένσπορο και αυτό που μάζεψες. Θεωρητικά μιλάμε τώρα.
Αυτή η κίνηση,ότι τα είχες ενώσει, να ξέρεις ότι επιτάχυνε την κανάρα.
Και κάτι τελευταίο, μην μπερδεύεσαι και μην αγχώνεσαι, μια χαρά τα είχες διατροφικά τα πουλάκια έως τώρα!

Καλή επιτυχία!

ΥΓ:Οπωσδήποτε ωοσκόπηση όταν πρέπει... Και αναλόγως προετοιμάζεσαι για μια σωστή γέννα έπειτα.
 
Το αυγό το έκανε στη μεση της ζευγαρωστρας μακριά απο την φωλια που ηδη της είχα και δυστυχως το πέταξα. Την είχα βαλει με διαφορετικό αρσενικό, στο οποίο είδα οτι έκανε κάποιες επιθέσεις, οπότε νομίζω δεν την γονιμοποιησε! Οπότε λοιπόν, τα αφήνω μαζί, κάνει λογικά κι άλλα ασπορα αυγα η καναρα και μετά τα αφαιρώ, βάζω αλλη φωλια και συνεχίζω στην επόμενη ενσπορη (μακαρι) γέννα;
 
Κάτσε να κάνει πρώτα αυτά τα αβγά, να δούμε τι θα προκύψει και μετά θα ακούσεις και τις προτάσεις για το πέρασμα στον δεύτερο γύρο, με το πιο σίγουρο τρόπο για ένσπορα αβγά. Για την ώρα κερδίζεις χρόνο στον αρσενικό σου και ελπίζεις.
 
Ωραια... Περιμενω λοιπον να κανει ολα τα αυγα, και αφου τα κανει, αλλες 2 και κατι βδομαδες για να δω αν εκκολαφθουν... Το νημα στην φωλια ειναι απαραιτητο να το βαλω εγω; Μήπως αμα την πειραξω εγω, δεν παει μετα να την φτιάξει;
 
Ωραια... Περιμενω λοιπον να κανει ολα τα αυγα, και αφου τα κανει, αλλες 2 και κατι βδομαδες για να δω αν εκκολαφθουν...
Όχι βέβαια, δεν είμαι απάνθρωπος να σου προτείνω κάτι τέτοιο.
Στις 5-6 μέρες από το τελευταίο αυγό (και που θα κάθεται μόνιμα) θα δεις αν έχουν σπόρο μέσα, θα κάνεις ωοσκόπηση.
Δες εδώ: https://community.petbirds.gr/threads/Μέσα-και-τρόποι-ωοσκόπησης.29732/

Το νημα στην φωλια ειναι απαραιτητο να το βαλω εγω; Μήπως αμα την πειραξω εγω, δεν παει μετα να την φτιάξει;
Αν έχει κάνει την αρχή δεν είναι και πολύ πιθανό να την πειράξει.Αυτό που προσπαθείς εσύ με αυτό που προτείνω είναι να κάνει τα επόμενα αβγά σε φωλιά και όχι στον πάτο.Αν θες άσε έτσι την φωλιά, αλλά να έχεις και ένα πλαστικό αβγό μέσα εκεί ώστε να πάει.Αν δεν έχεις ή δεν κάνεις τίποτα, δεν νομίζω ότι θα πάνε στραβά τα πράγματα. Εγω θα έκανα αυτό που ανέφερα.
 
Επίσης, για συζήτηση, εχω ακουσει την άποψη οτι αν κανει ασπορο αυγο, την αφηνουμε με χωρισμα με το αρσενικο, περιμενουμε 1-2 μέρες να δουμε αν θα κανει αλλο, και αν δεν κανει τα βαζουμε μαζί για ζευγαρωμα.
 
Επίσης, για συζήτηση, εχω ακουσει την άποψη οτι αν κανει ασπορο αυγο, την αφηνουμε με χωρισμα με το αρσενικο, περιμενουμε 1-2 μέρες να δουμε αν θα κανει αλλο, και αν δεν κανει τα βαζουμε μαζί για ζευγαρωμα.
Υποθέτοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα της κόψουμε την σειρά των αυγών και θα επωφεληθούμε προχωρώντας σε δεύτερο χρόνο με επιτυχία;
Εγω ξέρω ότι τα αυγά είναι προκαθορισμένα σαν σειρά και θα κατέβουν όπως και να έχει. Σπάνιες εξαιρέσεις, μικρό ηλικιακά θηλυκό, η πρώτη γέννα της χρονιάς και η έπειτα απο πολλές γέννες ωοτοκία κουρασμένης κανάρας.
Ελεγχόμενη ωορρηξία έχουν κάτι βουβάλια,όπου το αρσενικό μουγκανίζει και αυτομάτως το θηλυκό κατεβάζει ωάριο, δεν έχω ακούσει για κάτι τόσο στενά ρυθμισμένο σχετικά με τα καναρίνια.
Αλλά ας μιλήσει και ο παλιός-δάσκαλος @mgerom αν το επιθυμεί.
 
Ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σας και τη βοήθεια που μου δίνετε! Τωρα κατι αλλο που παρατηρω, ειναι οτι και αρσενικο και θηλυκο, παιρνουν νημα και το βαζουν μεσα στην ταιστρα, σαν να ετοιμαζονται να κανουν φωλια... Την καταστρεφω; Και αν ναι, πως τα προτρεπω να βαλουν νημα στην κανονικη φωλια;
 
Επειδή είναι αργά και σουρουπώνει θα πρότεινα να στρώσεις εσύ λίγο νήμα στην κανονική φωλιά,όπως ανέφερα παραπάνω και να αφαιρέσεις εκείνη την ταΐστρα.Αύριο είναι μια καινούρια μέρα και θα κινηθείς ανάλογα με του που θα βρεθεί το αβγό.
Και αν ναι, πως τα προτρεπω να βαλουν νημα στην κανονικη φωλια;
Συνήθως γίνεται βάζοντας μια δεύτερη φωλιά κοντά στο σημείο που επιλέγουν. Καταστρέφοντας φυσικά αυτό που έχουν ήδη κάνει σε λάθος σκεύος.
 
Τα πουλάκια μπορεί να παίξουν για ένα διάστημα. Δοκίμασε να βάλεις 2 φωλιές,ίσως μια εξωτερική και μια εσωτερική. Κάποιες φορές στις κανάρες δεν αρεσει η θέση της φωλιάς.. Μου έχει τυχει να μετακινήσω λίγα εκατοστά την φωλιά και τότε να την δεχτεί.
 
Επειδή είναι αργά και σουρουπώνει θα πρότεινα να στρώσεις εσύ λίγο νήμα στην κανονική φωλιά,όπως ανέφερα παραπάνω και να αφαιρέσεις εκείνη την ταΐστρα.Αύριο είναι μια καινούρια μέρα και θα κινηθείς ανάλογα με του που θα βρεθεί το αβγό.

Συνήθως γίνεται βάζοντας μια δεύτερη φωλιά κοντά στο σημείο που επιλέγουν. Καταστρέφοντας φυσικά αυτό που έχουν ήδη κάνει σε λάθος σκεύος.
Kαλησπέρα και σήμερα. Μόλις πήγα στην ζευγαρώστρα, είδα ότι είχε κανει κι άλλο αυγό σήμερα, εντελώς απομακρυσμένο από την εξωτερική φωλιά και βρισκόταν στον πάτο του κλουβιού μισοσπασμένο (σαν να το πέταξε από ύψος), οπότε δεν μπόρεσα να το κρατήσω. Της έβαλα εσωτερική φωλιά ακριβώς πάνω από το σημείο που βρήκα το αυγό (με λίγο νήμα που πίεσα με λεμόνι) και πάλι παρατηρώ ότι δεν κάνει προσπάθεια να φτιάξει φωλιά. Έχει πετάξει όλο το νήμα κάτω και απλά το μασάει αραιά και πού και η κανάρα και ο αρσενικός.
 
Αν έχεις ομοίωμα αβγού τοποθέτησέ το στην φωλιά. Μάλλον έπεσες σε περίπτωση κανάρας, είσαι αναγκασμένος να τρέχεις απο πίσω της.
Μακάρι να κάτσει κάπου.Αν δεν κάτσει και κάνει έτσι όλα τα αβγά,τα χωρίζεις, αφαιρείς φωλιά, περιμένεις καμια εβδομάδα και ξαναδίνεις φωλιά και νήμα. Στο μεταξύ, επειδή είναι και παράξενη,ίσως να πρέπει τότε να ρίξεις μέσα τον αρσενικό νωρίτερα από ότι θα έπρεπε γενικώς.
Δες το παρακάτω θέμα με τα Links που παραπέμπει:
https://community.petbirds.gr/threads/Δεν-θέλουν-με-τίποτα-τη-φωλιά.29300/
 
Το ομοίωμα αυγού και να το τοποθετήσω μετά πώς θα φτιάξει την φωλιά της με αυτό μέσα; Θα δω και αύριο πως θα πάει το θέμα και αν θα κάνει άλλο αυγό και θα ακολουθήσω τις οδηγίες σας. Ευχαριστώ πολύ για την παραπομπή και κυρίως για το ενδιαφέρον. Ελπίζω να μην έγινα
κουραστικός. Καλή συνέχεια σε όλους
 
Το ομοίωμα αυγού και να το τοποθετήσω μετά πώς θα φτιάξει την φωλιά της με αυτό μέσα;
Το πλαστικό αυγό θα το βάλεις στην φωλιά που έφτιαξες εσύ. Υποτίθεται ότι εκείνη θα έδινε μια συνέχεια σε αυτό, δηλαδή θα έκανε και αλλα αυγα.
Και εκεί να τα κάνει, δεν θα έχουν πρόβλημα τα αβγά, ας την έφτιαξες εσύ την φωλιά.
 
Back
Top