Γενικά Έκο, η ιστορία του έχει ως εξής...

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης yrizos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

yrizos

PB New Member
Εγγραφή
25 Ιουν 2008
Μηνύματα
2
Πόλη
Περιστέρι
Όταν έγραφα για πρώτη φορά στο forum για τον Έκο δεν περίμενα πως η επόμενη αφορμή θα ήταν ο θάνατος του. Συμπεριφέρθηκα τελείως ηλίθια και το πλήρωσα ακριβά.

Η ιστορία του έχει ως εξής: Έφτασε στα χέρια μου ύπο συνθήκες που προτιμώ να μην σχολιάσω και σχεδόν αμέσως ερωτευτήκαμε ο ένας τον άλλο (Εγώ αμέσως, αυτός μετά από κάνα δυο εβδομάδες). Σε λιγότερο από ένα μήνα είχε μάθει να ανεβαίνει στα δάχτυλα μου και να δέχεται τα χάδια μου, και παρότι σε καμία περίπτωση δεν αφιέρωσα πολύ χρόνο στην εκπαίδευση του ήταν ιδιαίτερα παιχνιδιάρης και προσιτός. Αρκούσε να δει κάποιον τρεις τέσσερις φορές ώστε να του συμπεριφερθεί όπως και σε μένα και, παρότι ιδιαίτερα μικρόσωμος (δεν γνώριζα την ηλικία του) επιβλήθηκε :) άμεσα στη θυληκιά ενός φίλου, που τον επισκεπτόταν τακτικα.

Κάποια στιγμή αποφάσισα να αλλάξω σπίτι. Και εκεί έκανα το πρώτο σφάλμα, στην τελευταία βόλτα με το αμάξι τράκαρα άσχημα (τουμπάρισα) με τον Έκο συνοδηγό. Όσοι γνωρίζετε κάποια πράγματα για την ψυχοσύνθεση των παπαγάλων, ο τρόμος του τρακαρίσματος και το στρες του νέου σπιτιού τον διέλυσε.

Δεν ήταν απλά άκεφος, ήταν σκιά. Έτρωγε σπάνια, σταμάτησε να τραγουδάει και έβγαινε με δυσκολία από το κλουβί. Αδιαφόρησε για κάθε καινούριο παιχνίδι και για κάθε λιχουδιά.

Ώσπου μετά από ένα μήνα, σα να μη συμβαίνει τίποτα, επανήλθε. Πιο ζωηρός από ποτέ, τραγούδι όλη τη μέρα, δεν έχω την παραμικρή ιδέα πως και γιατί. Και σιγά σιγά βγήκε για πρώτη φορά από το κλουβί και "εξερεύνησε" το καινούριο σπίτι. Τρελάθηκε. Έτρεχε από δω κι από κει, χτυπούσε το κεφάλι του σχεδόν σε οτιδήποτε έβλεπε και δεν γυρνούσε στο κλουβί με τίποτα.

Αυτό ήταν και το λάθος μου, βαρέθηκα να τον κυνηγάω ένα βράδυ και άφησα απλά την πορτα του κλουβιού ανοιχτή και έπεσα για ύπνο. Ξύπνησα το επόμενο πρωί και τον είδα δίπλα μου να με κοιτάει ανυπόμονα για παιχνίδι. Θα μπορούσα να τον είχα πλακώσει και να μην καταλάβω τίποτα, και είχε φυσικά κουτσουλήσει όλο το κρεβάτι. Αρχίσαμε να παίζουμε και γύρισε στο κλουβί του μόνος του λίγο πριν φύγω για τη δουλειά. Ενθουσιάστηκα από την απότομη αλλαγή της συμπεριφοράς του και φυσικά το γεγονός ότι ήρθε στο κρεβάτι και με χάζευε.

Και φυσικά ξέχασα να κλείσω το πορτάκι. Τον βρήκα με σπασμένη την άκρη του ράμφους μισοπεθαμένο από αιμορραγία. Δεν έχω καταφέρει ακόμα να βρω που και πως κατάφερε να σπάσει το ράμφος του.

Είναι ηλίθιος ο τρόπος που πέθανε, και φταίω μόνον εγώ. Τουλάχιστον ας μείνει ως συμβουλή ότι από την ώρα που μπαίνεις στη διαδικασία να έχεις ένα παπαγάλο στο κλουβί δεν θα πρέπει να τον αφήσεις ποτέ να γυρνάει χωρίς επιτήρηση. Είναι περίεργα και πανέξυπνα πουλιά και ιδιαίτερα ευρηματικά στους μπελάδες.

Είμαι σε αναζήτηση νέου παπαγάλου μετά από περίπου δύο εβδομάδες χωρίς τον Έκο. Το ιδανικότερο θα ήταν ένα δεύτερο κοκατίλ, γιατί έχω διαβάσει τόνους άρθρων για τη ράτσα και θεωρώ ότι με ελάχιστο κόπο κατάφερα να μάθει ο Έκο τα βασικά. Από την άλλη ίσως να μην είναι και η καλύτερη επιλογή γιατί θα είναι κάτι σαν "αντικατάσταση". Έχω την τύχη να έχω φιλικές σχέσεις με την ιδιοκτήτρια ενός pet shop (που προσφέρει ιδιαίτερα καλές συνθήκες διαβίωσης στα ζώα που εμπορεύεται) και η επιλογή θα γίνει μετά από ώρες παρατήρησης ώστε να πάρω μια γεύση από το χαρακτήρα του πουλιού πριν το αγοράσω.

Ανεβάζω κάποιες φωτογραφίες και ελπίζω να μην σας χάλασα τη μέρα.

[x]
[x]
 

Συνημμένα

  • n614646521_1069593_8353.webp
    n614646521_1069593_8353.webp
    22 KB · Προβολές: 115
  • n614646521_1157534_6455.webp
    n614646521_1157534_6455.webp
    14,6 KB · Προβολές: 117
  • n614646521_1452680_388.webp
    n614646521_1452680_388.webp
    7,8 KB · Προβολές: 103
  • eko8.webp
    eko8.webp
    3,5 KB · Προβολές: 94
  • eko0.webp
    eko0.webp
    12 KB · Προβολές: 100


Να θυμασαι τις καλες στιγμες σας.
Παντως αν δεν βρεις αυτο που ψαχνεις πες μου. Τα κοκατιλ μου εχουν κανει αυγα και περιμενω σε καμια 15ρια μερες να σκασουν.Αν θες μπορω να σου δωσω ενα(χωρις λεφτα φυσικα) μολις απογαλακτιστει. Θα μπορεις να το εκπαιδευσεις ευκολα λογω του νεαρου της ηλικιας του και να το κανεις σαν τον Εκο.
 
Γιάννη συγκινήθηκα με τη ζωή σας, την αγάπη σας, το ατύχημα του Έκο και τον απότομο χωρισμό σας, ελπίζω τουλάχιστον να μην υπέφερε αρκετή ώρα μόνος του... Να μη σε αναζητούσε, στην ανάγκη του, για πολύ! Σε καταλαβαίνω, συμπάσχω μαζί σου!
Θέλω να σε ρωτήσω πώς έφθασε μέσα στη νύχτα κοντά στο κρεβάτι σου, υπήρχε φως, γνώριζε τους χώρους, ή ήταν κοντά το κλουβί του; Και ακόμη τι εννοείς "χτυπούσε το κεφάλι του σχεδόν σε οτιδήποτε έβλεπε"; Δεν πρόσεχε, δε φοβόταν; Ή όταν χτύπησε σοβαρά το ράμφος του, εκείνη την ημέρα, το τρόμαξε κάτι απότομο, ασυνήθιστο, κάποιος θόρυβος ίσως; Να τον θυμάσαι με αγάπη, λυπάμαι, σε καταλαβαίνω & συμπάσχω μαζί σου!
 
Αγαπητε Γιαννη,
Εχω χασει και εγω ζωο απο δικο μου φταιξιμο και ξερω ακριβως πως νιωθεις. Ευχομαι να βρεις καποτε σε ενα αλλο πουλι αυτα τα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα του εκο. Να θημασαι: η ζωη συνεχιζεται...
 
Κρίμα το κουκλάκι... Καλό θα ήταν να πάρεις ένα καινούριο φιλαράκι. Και μην το βλέπεις σαν αντικατάσταση. Δε σημαίνει οτι θα ξεχάσεις τον Έκο...
 
Λυπηθηκα παρα πολυ οταν διαβασα το γεγονος με το φιλαρακι σου! Να το θυμασαι παντα!
 

Κριμα... Να σκεφτεσαι τις ωραιες σας στιγμες και να ξερεις οτι περασε καλα μαζι σου!
Χαρισε σε ενα ακομα κοκατιλακι την συντροφια και την φροντιδα σου..
Πλεον εισαι ετοιμος για ολα γιατι ο Εκο σε διδαξε κατι...
 
Λυπάμαι πολύ και εγώ, για όλα αυτά που περάσατε με τον Εκό.
Κρίμα ήταν και πανέμορφος.
Μείνε δυνατός και χάρισε την αγάπη σου σε άλλο πουλάκι.
Δεν υπάρχει αντικατάσταση... Το καθένα έχει το χαρακτήρα του.

Φιλικά,
Α. Τ.
 
Λυπάμαι πολύ φίλε για το χαμό του ''συντρόφου-φίλου'' σου.
 
Λυπάμαι πολύ για τον χαμό του Έκο... Κρίμα να φύγει με αυτόν τον τρόπο...
 
Back
Top