Γενικά Έλλειψη δαχτυλιδιού στο παπαγαλάκι μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης tina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

tina

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιουν 2008
Μηνύματα
27
Πόλη
Αθήνα
για σας πριν λιγες ωρες εμαθα οτι ο παπαγαλος μου πρεπει ν φοραει δαχτιλιδι. Βασικα πριν λιγες ωρες εμαθα για την ιπαρξη αυτων των δαχτιλιδιων. Ειδα μερικες φοτογραφιες και καταλαβα. Τι πρεπει να κανω τωρα;
ειναι απαρετιτο;
 
Είναι καλό να υπάρχει καθώς είναι ο μόνος τρόπος να ξέρεις με σιγουριά την ηλικία και την προέλευση του πουλιού. Στα παπαγαλάκια πολλές φορές δεν υπάρχουν δαχτυλίδια γιατί τα pet shops τα αγοράζουν από ιδιώτες που απλά έχουν ένα ζευγάρι και όταν βγάζουν μικρά δεν έχουν τι να τα κάνουν. Αυτοί φυσικά δεν ανήκουν σε κάποιο σύλλογο για να βγάλουν δαχτυλίδια και έτσι μένουν τα πουλιά αδαχτυλίδωτα.
 
Στα παπαγαλάκια πολλές φορές δεν υπάρχουν δαχτυλίδια γιατί τα pet shops τα αγοράζουν από ιδιώτες που απλά έχουν ένα ζευγάρι και όταν βγάζουν μικρά δεν έχουν τι να τα κάνουν. Αυτοί φυσικά δεν ανήκουν σε κάποιο σύλλογο για να βγάλουν δαχτυλίδια και έτσι μένουν τα πουλιά αδαχτυλίδωτα.

Ego pistebo omos poles fores ta Pet-Shop pernoune apo ton kontroemporos ta poulia megalo ilikias me ftino timi kai koboune mono tous meta to daxtilidi na boroune na poulane pio akribo san mikrotero ilikia.

Alexandros
 
εγω σε μικρα παπαγαλάκια bungie δεν εχω δει ποτε δαχτυλιδια σε οσα πετσοπ εχω κοιταξει!
 
Και εγώ όταν πήρα τα δικά μου είχα άγνοια για τα δαχτυλίδια και γενικότερα την κατάσταση η οποία επικρατεί με το εμπόριο των πουλιών (παράνομες εισαγωγές με άγρια πουλιά) Εδώ ενημερώθηκα! Ούτε τα δικά μου είχαν δαχτυλίδι...
 
εγω σε μικρα παπαγαλάκια bungie δεν εχω δει ποτε δαχτυλιδια σε οσα πετσοπ εχω κοιταξει!

συμφωνω απολυτα...
κ για να ειμαι ειλικρινης το κοιταξα σε 5 τουλαχιστον μαγαζια... Ναυπακτο κ πατρα,
οπου ουτε κ τα Lovebirds φορουσαν δαχτυλιδι!

οποτε τι γινεται; 😕
μαλλον υπαρχουν πολλοι παρανομοι εκτροφεις επαγγελματιες


η μηπως ισχυει κ το αλλο... Δηλαδη
ιδιωτες(εμεις ισως) να πουλανε η να χαριζουν σε πετ τα μικρα τους μωρα αφου δεν ειναι δυνατον να τα μεγαλωσουν!(πραγμα που εγω προσωπικα θεωρω φυσικο επακολουθο λογω ελλειψης χωρου- χρονου)!
 
Εδω σχεδον ολα τα Lovebirds φορανε δαχτυλιδια σε οσα πετσοπ εχω παει και απο τα κοινα παπαγαλακια μονο στο μεγαλο που ολα τα πουλια του ερχονται απ'εξω με χαρτια για να περασουνε τα συνορα ακομη και τα παπαγαλακια ενα ενα! Αυτος δεν δεχεται και να του χαρισεις πουλια διοτι θελει να ξερει και να ελεγχει απολυτα τι βαζει στο μαγαζι του!
 
Ego pistebo omos poles fores ta Pet-Shop pernoune apo ton kontroemporos ta poulia megalo ilikias me ftino timi kai koboune mono tous meta to daxtilidi na boroune na poulane pio akribo san mikrotero ilikia.

Alexandros
Αλέξανδρε αυτό δεν το είχα σκεφτεί. Είναι σίγουρα μια πιθανότητα. Αλλά στο συγκεκριμένο είδος δεν νομίζω γιατί τους βγαίνουν πάμφτηνα από τους ερασιτέχνες. Τα παίρνουν με αντάλαγμα λίγη τροφή ή αξεσουάρ. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ζεμπράκια όπου ακόμη και οι έμποροι τα περισσότερα που έχουν είναι αδαχτυλίδωτα. Και έχω δει και μικρά σε ηλικία (ακόμη μαύρο το ράμφος τους) χωρίς δαχτυλίδια από έμπορο.
Αυτό που λες μπορεί να συμβεί με Lovebirds για παράδειγμα που δεν είναι τόσο συνηθισμένα και δεν βρίσκουν να πάρουν από ιδιώτες.
 
Να δούμε όμως και την άλλη πλευρά του νομίσματος; (χωρίς να είμαι αντίθετος σε ότι έχετε αναφέρει πιο πάνω μια και με βρίσκουν σύμφωνο). Πόσοι απο εμάς έχουμε δαχτυλιδώσει πουλιά και για κάποιον λόγο έχει φύγει το δαχτυλίδι του νεοσού; (κάποια ασθένεια στο πόδι του ή η μάνα δεν το δέχτηκε ή εμείς αργήσαμε να βάλουμε δαχτυλίδι). Λογικό δεν είναι ένας εκτροφέας με πάρα πολλούς γεννήτορες να του έχουν συμβεί όλα αυτά; (μπορεί και να μην αγοράζει δαχτυλίδια λόγο κόστους) Απλά δείτε το σαν μια δεύτερη ματιά.

Φιλικά
 
  • Like
Αντιδράσεις: epo
Γρηγόρη σίγουρα υπάρχουν πολλοί εκτροφείς οι οποίοι δεν βάζουν δαχτυλίδια. Ή βάζουν μόνο σε ότι προορίζουν για διαγωνισμούς. Όλα όσα αναφέραμε συμβαίνουν και όλα είναι λάθος. Σε όλες τις περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι να αγοράζουμε ένα πουλί στα τυφλά χωρίς καμία πληροφορία για αυτό.
 
εγω λεω οτι με την ολη κουβεντα δεν κανουμε καλο αλλα μαλλον προκαλουμε πανικο και ασκοπες εννοιες σε αυτους που δεν ξερουν τι γινεται με τα δαχτυλιδια!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ να μην εχει δαχτυλιδι ενα απλο παπαγαλακι η ενα ζεμπρακι!
ουτε ειναι κατωτερης ποιότητας, ουτε ειναι αρρωστο, ουτε οτιδηποτε!
απλα δεν μπορουμε να προσδιορίσουμε ακριβως την ηλικία του η να βρουμε απο ποιον εκτροφέα προέρχεται!
αν αυτο για καποιους ειναι αρνητικό, τι να πω. Πιστευω παντως δεν εχει καμία σημασία.σκοπός είναι να ειναι υγειές το πουλί και ΤΙΠΟΤΕ αλλο!

στους μεγάλους παπαγάλους τα πράγματρα ειναι διαφορετικά, αλλα εδω και σε πολλα αλλα σημεια μιλάμε για μικρα παπαγαλάκια bungies οπωτε δεν χρειαζεται αν δίνουμε τοση βαρυτητα σε κατι ασημαντο κατα τη γνώμη μου.\
ετσι τρομοκρατουμε καποιους που δε γνωριζουν και με το που δουν οτι το δικο τους δεν εχει δαχτυλιδι σαστίζουν και απογοητευονται!

σημασία έχει στα καναρίνια για κάποιους που θέλουν να ξερουν την καταγωγή του, τους προγόνους του κλπ κλπ.

σε μικρά παπαγαλάκια και σε ζεμπρακια δεν έχει τοση σημασία, οπωτε ηρεμίστε και χαρείτε τα πουλακια σας!

αυτα απο μένα!
 
Βασιλη τα πουλια οταν ειναι μικρα δεν ξερεις πως θα ειναι οπτικα για να το προοριζεις για διαγωνισμο ωστε να βαλεις σε καποιο συγκεκριμενα και δεν πιστευω καποιος που ειναι εκτροφεας σε συλλογο να μην παρει για ολα του τα πουλια δαχτυλιδι. Οντως καποιοι ερασιτεχνες εκτροφεις που δεν ανηκουν σε συλλογο δεν βαζουν δαχτυλιδια ωστε να μειωνουν τα εξοδα τους βασικα λενε τσαμπα λεφτα.
 
Back
Top