Ασθένειες Έμεινα με την απορία από τι πέθανε το καναρίνι μου

Mairh mary

PB New Member
Εγγραφή
6 Μαρ 2021
Μηνύματα
7
Πόλη
Αθήνα
Παιδιά καλησπέρα γράφω γ πρώτη φορά στο φόρουμ οπότε κατανόηση σε ότι αν κάνω λάθος. Το θέμα μ είναι ότι είχα ένα αγαπησιαρικο καναρίνι τον Ντίνο που δυστυχώς πριν 15 μέρες έτσι ξαφνικά αρρώστησε κ πέθανε στο χέρι του γιατρού δεν πρόλαβε να κάνει κάτι. Έμεινα λοιπόν με την απορία τι του συνεβει κ μέσα σε λίγες ώρες τον έχασα. Το μόνο που είχα παρατηρήσει ήταν κάποιες κόκκινες κουτσουλιές αλλά υπέθετα πως ήταν από τη κόκκινη βιταμίνη που του εβαζα. Αν κάποιος έχει κάτι υπόψιν του ας με ενημερώσει έχω αλλά δύο κ δε θα ήθελα να πάθουν κ αυτά κάτι αν κ τη δόξα τους την είχε κλέψει ο Ντινος.
 
  • Sad
Αντιδράσεις: marapo
Λυπάμαι πολύ για την απώλειά σας. Δεν είμαι ειδική στα καναρίνια, αλλά γενικά μπορούμε να ζητήσουμε νεκροψία από τον κτηνίατρο όταν πεθαίνει ενα πουλάκι. εκείνος είχε κάποια ιδέα? Μήπως δίνετε χύμα τροφή? Συχνά προκαλούν προβλήματα σε κατοικίδια και μη ζώα.

κάποιες κόκκινες κουτσουλιές αλλά υπέθετα πως ήταν από τη κόκκινη βιταμίνη που του εβαζα.
Πόσο καιρό δίνατε την κόκκινη βιταμίνη και πότε έγιναν κόκκινες οι κουτσουλιές? Υπάρχει άρθρο εδώ στο σάιτ σχετικά με το πώς δείχνει το αίμα στις κουτσουλιές. Αν ήταν προς το μπορντώ ή και καφέ, τότε πιθανώς να ήταν αίμα και το πουλάκι να είχε γαστροοισοφαγική αιμορραγία. Όσο πιο σκούρο το αίμα, τόσο πιο πάνω θα ήταν και το έλκος. Αν έχετε φωτογραφία θα βοηθούσε περισσότερο.

Κατά τα άλλα έιχε έρθει σε επαφη με άλλα πτηνά, κατοικίδια άλλων ανθρώπων ή άγρια πτηνά? Μπορεί να κόλλησε κάτι από αυτά.
 
@Nausicaa τη τροφή την αγοράζω από κατάστημα με πτηνά υποθέτω όμως πως είναι χύμα ο ίδιος την κάνει συσκευασία.του την έδινα αρκετό διάστημα εναλλάξ με μια άλλη πολύχρωμη βιταμίνη. Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφίες έχουν περάσει μέρες.. Ηταν πολύ έντονο κόκκινο αυτό θυμάμαι, θα κοιτάξω να βρω το σχετικό άρθρο μην πάθω τα ίδια πάλι η απώλεια του μ κόστισε. Σε επαφή ερχόταν με το άλλο καναρίνι τα άφηνα ελεύθερα κάποιες στιγμές μέσα στο σπίτι εννοείται.
 
Καλησπέρα.
Αν κάποιος έχει κάτι υπόψιν του ας με ενημερώσει έχω αλλά δύο κ δε θα ήθελα να πάθουν κ αυτά κάτι
Θα πρέπει να κάνεις κάποιες αλλαγές για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Να διαλέξεις συσκευασμένη επώνυμη τροφή για τα καναρίνια σου και συσκευασμένη επώνυμη αυγοτροφή.
Υπάρχουν αυγοτροφές για κόκκινα - κίτρινα και ουδέτερες.

Τα πουλιά ότι χρώμα και να έχουν δεν υπάρχει λόγος να τρώνε αυγοτροφές που περιέχουν χρωστικές (κίτρινες ή κόκκινες) μετά την ολοκλήρωση της πτερόρροιας γιατί η κατασκευή των φτερών έχει ολοκληρωθεί, έτσι οποιαδήποτε χρωστική δεν ''βάφει'' τα φτερά αλλά επιβαρύνει τον οργανισμό τους.

Οι αυγοτροφές - βιταμίνες σε διαφανή σακουλάκια είναι ακατάλληλες για πολλούς λόγους.

Πρόσθεσε στην διατροφή τους λαχανικά (μπρόκολο, άγρια, σπανάκι και πολλά άλλα) τακτικά και φρούτα πιο αραιά.
Φρόντισε να ξυπνάνε και να κοιμούνται με την Ανατολή και Δύση.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ στην περιοχή που μένω είναι ο μόνος που έχουμε κ επειδή είναι χρονιά κάνει κ εκτροφή καναρινιών τον "εμπιστεύομαι". θα κοιτάξω μήπως βρω όμως από το ίντερνετ αυτά που μ λες.φρεσκα φρούτα κ λαχανικα τους βάζω όπως κ φρέσκο αβγό. Ευχαριστώ γ τις πληροφοριες
 
θα κοιτάξω μήπως βρω όμως από το ίντερνετ
 
@Mairh mary Δυστυχώς είναι εύκολο για μικροοργανισμούς να προσβάλουν τσουβάλια τροφής, και αν κάποιο μολυνθεί ή λερωθεί ολόκληρο το τσουβάλι από κάτι, είναι οικονομικό πλήγμα για τον εκτροφέα να το ααντικατααστησει, οπότε είναι πιο διστακτικοί από εμάς που δίνουμε κάποια ευρω για τροφή αντί για δεκάδες ΄γ και εκατοντάδες. Να φανταστείτε, σε πετσοπ που είχα δει πρόσφατα, οι χύμσ τροφές σκύλων ήταν έξω στον δρόμο, ώστε όλη η βρωμιά του δρόμου και των παπουτσιών να κολλά στο φαγητό, όσο για τις πτηνοτροφές, τις είχαν δίπλα στα είδη καθαρισμού. Μόλις σήκωνε την σφουγγαρίστρα ο υπάλληλος, τα κάτω κουτιά γέμιζαν βρωμιές και καθαριστικά. Δεν λέω ότι συνέβη κάτι τόσο ακραίο, αλλά το χύμα δύσκολα το ελέγχει κανείς. Ενώ μια συσκευασία μπορεί να πάρει λίγο αραπάνω για να έρθει, να κοστήσει ένα ποσό, αλλά ξέρει κανείς τι αγοράζει. Εφόσον είστε εντός Αττικής, πολλά πετσόπ έχουν γρήγορα και φθηνά (ή δωρεάν από ένα ποσό και πάνω, πχ 20-30Ε) μεταφορικά, οπότε θα σας εξυπηρετήσουν μια χαρά. Ρίξτε μια ματιά στην λίστα, διαλέξτε βάσει της κρίσης της δικής σας και τι έχουμε γράψει από εμεπιρίες οι υπόλοιποι και η ποιότητα τροφής θα βελτιωθει πολυ!
 
Έμεινα λοιπόν με την απορία τι του συνεβει κ μέσα σε λίγες ώρες τον έχασα.
Την απάντηση σ' αυτές τις περιπτώσεις την δίνει η ΜΟΝΟΝ η νεκροψία ,η οποία θα έπρεπε να ζητηθεί άμεσα απο τον γιατρό, αφου μάλιστα υπάρχουν και άλλα πουλιά στον χώρο.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top