Ασθένειες Έμπλεξε το πόδι του με κλωστή

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sosoka
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

sosoka

PB New Member
Εγγραφή
22 Απρ 2018
Μηνύματα
38
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα σας και πάλι.
Εχθές γυρίζοντας στο σπίτι κατάλαβα ότι το καναρίνι μου είχε μπλέξει το πόδι του σε μία κλωστή (ακόμα απορώ πώς κατάφερε και την άρπαξε, ενώ ήταν μακριά από το κλουβί, την τύλιξε στο πόδι του σαν να ήταν ρόκα). Την έκοψα και προσπάθησα να ξεμπλέξω το πόδι του, αλλά νομίζω ότι τον ταλαιπώρησα τον καημένο, ίσως και να τον τραυμάτισα. Εκτός του ότι σήμερα δεν κελαηδάει όπως κελαηδούσε, κατά διαστήματα κάθεται στο ένα του πόδι - όχι συνέχεια - και το τρίβει με το ράμφος του. Δεν έχει εμφανή συμπτώματα το ποδαράκι, όπως αίμα ή σπάσιμο, αλλά φοβάμαι λίγο. Δεν μπορώ να ανεβάσω φωτογραφία γιατί δε με αφήνει να τον πιάσω. Θα προσπαθήσω να τον φωτογραφίσω μέσα από το κλουβί, αλλά δεν ξέρω τι θα φανεί.
Πιστεύετε ότι πρέπει να τον πάω σε γιατρό;
Ευχαριστώ
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Προς το παρόν, και έτσι όπως θέτεις το ζήτημα, όχι, δεν πιστεύω ότι χρειάζεστε γιατρό. Θα το παρακολουθείς όμως. Το πρόβλημα ειναι ότι είμαστε σε ΣΚ και από τώρα θα πρέπει να εντοπίσεις το κινητό του γιατρού στον οποίο θα απευθυνθείς αν αύριο, ο μη γένοιτο τον χρειαστείς.
Τέλος, αν χρησιμοποιείς "βρακάκι" για το κλουβί, έχε υπόψη σου ότι πολλά καναρίνια μαδούν το λάστιχο με τραγικές συνέπειες.
Καλός γιατρός στη Θεσσαλονίκη έχουμε ακούσει ότι ειναι ο Κος Σαντοριναιος. https://community.petbirds.gr/threads/Δημήτριος-Σαντοριναίος-Κτηνίατρος.30664/
 
Το "αστείο" είναι ότι είχα ελέγξει το "βρακάκι", γιατί είχα διαβάσει σε άλλο post εδώ τον κίνδυνο που υπάρχει και φρόντισα ώστε να μην έχει πρόσβαση στο λάστιχο. Βρήκε ο άτιμος όμως ένα κορδόνι από ένα καλαθάκι που υπήρχε κοντά στο κλουβί και έτσι έγινε η ζημιά. Το κακό είναι ότι κάθεται πολύ παραπάνω απ' ότι με έχει συνηθίσει. Μήπως φταίει και η πτερόρροια γι' αυτήν την αδράνεια; Γιατί στο κλουβί βρίσκω πολλά φτερά τελευταία.
 
Αν από εχθές μέχρι σήμερα ειναι μεγάλη η αλλαγή στην κινητικότητα του, όχι δεν φταίει η πτερορροια.
 
Εντάξει. Θα τον παρατηρήσω σήμερα και αύριο και αν δω ότι τα πράγματα σκουραίνουν θα τον πάω τη Δευτέρα στο γιατρό. Ευχαριστώ πολύ.
 
Κατ' αρχάς δεν μπορώ να τον πιάσω πάλι, γιατί κάθε φορά που το κάνω, νομίζω ότι κινδυνεύει από εγκεφαλικό. Τώρα κελαηδάει και δεν τον ενοχλώ. Απ' όσο είδα όμως εχθές όταν τον έπιασα και αφού του καθάρισα το πόδι, δεν πρέπει να υπάρχει υπόλειμμα.
 
Αν όντως δεν υπάρχει υπόλειμμα και αν έχεις βάλει κάποιο αντισηπτικό (π.χ. αλοιφή betadine) τότε πολύ σύντομα θα επανέλθει το πόδι και το πουλί στα φυσιολογικά του.
Το ανασήκωμα στο πόδι του δείχνει ευαισθησία και πόνο αλλά δεν είναι κάτι που θα πρέπει να μας ανησυχεί.
Τα πουλιά μπορούν για ατέλειωτες ώρες να στέκονται στο ένα πόδι χωρίς καμία απολύτως επίπτωση.
Απλά έτσι εμείς βλέπουμε την "ενόχληση" και βοηθάμε.
 
Back
Top