Γενικά Ένας Κότσυφας στην αυλή μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης AndreasM
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

AndreasM

PB New Member
Εγγραφή
17 Μαϊ 2017
Μηνύματα
153
Πόλη
Βόλος
ΚΟΤΣYΦΑΣ ΚΑΜΑΡΩΤΟΣ.webp ΚΟΤΣΥΦΑΣ ΚΑΜΑΡΩΤΟΣ (2).webp ΚΟΤΣΥΦΑΣ ΚΑΜΑΡΩΤΟΣ.webp

Σήμερα το πρωί ένας ωραίος καμαρωτός κότσυφας μας έκανε επίσκεψη. Έτσι δεν έχασα ευκαιρία και τράβηξα μερικές φωτογραφίες και ένα βιντεάκι.
Θα ήθελα να πω και δύο λόγια για τους φίλους μας τους κότσυφες.

Ο κότσυφας είναι είδος πουλιού της τάξης στρουθίομορφα και η επιστημονική του ονομασία είναι Turdus merula.
To αρσενικό είναι ολόμαυρο, με εξαίρεση το κίτρινο ράμφος και το κίτρινο δακτύλιο γύρω από τα μάτια, ενώ το θηλυκό και τα νεαρά πουλιά έχουν σκούρο καφέ φτέρωμα.
Το μήκος του είναι 23 με 29 εκατοστά και το βάρος 80 με 120 γραμμάρια. Τα αρσενικά έχουν πολλά διαφορετικά μελωδικά καλέσματα.
Ευχαριστώ και ελπίζω να μην κούρασα,όσο για το βιντεάκι θα προσπαθήσω να το ανεβάσω.
 
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Ευχαριστώ και ελπίζω να μην κούρασα,όσο για το βιντεάκι θα προσπαθήσω να το ανεβάσω.
Εμείς ευχαριστούμε, και αυτό μας έλειπε, να μας κούρασες δηλαδή...Ίσα - ίσα, μας ανανέωσες.
Να συμπληρώσω κι εγώ με τη σειρά μου ότι κάπου έχω διαβάσει ότι από μία ηλικία κι έπειτα τα μικρά κοτσυφάκια διασπείρονται σε διάφορα σημεία μακριά από τη φωλιά, συχνά το καθένα μόνο του και οι γονείς γνωρίζουν που βρίσκονται και πηγαίνουν και τα ταΐζουν. Εικάζω ότι η διασπορά αυτή είναι μια ακόμα στρατηγική της φύσης, ώστε αν κάποιο αρπακτικό επιτεθεί να μην ξεκάνει όλη τη γέννα.
 
Τον επόμενο χειμώνα, τοποθέτησε σε ευδιάκριτο μέρος (μπορείς και να την καρφώσεις στον κορμό) μια διάφανη ταΐστρα σαν την παρακάτω (έχει σε διάφορα μήκη) και γεμισέ την με τροφή. Μάθε τι άρεσει στους κότσυφες και θα τον έχεις τακτικό μουσαφιραίο. Μόνο μην το παρακάνεις με την ποσότητα και τον κακομάθεις.
82-800x700_0.jpg
 
Παρα πολύ καλή ιδέα, μπορεί να βάλει μέσα μερικές λιχουδιές Mealworms για τον επισκέπτη μας... :)
Στο απέναντι σπίτι που έχει μεγάλη αυλή και δεν κατοικείται τα τελευταία χρόνια υπάρχει ζευγάρι με τα μικρά του κατα την περίοδο της αναπαραγωγής!
 
Μπορείς να αγοράσεις μια ταΐστρα κήπου για πουλιά. Δεν χρειάζεται να είναι πολύ ακριβή. Η πρόταση του Matsablokos δεν είναι πολύ πρακτική καθώς θα γεμίζει αμέσως με βρωμιά και νερό, ειδικά το χειμώνα.
 
Μπορείς να αγοράσεις μια ταΐστρα κήπου για πουλιά. Δεν χρειάζεται να είναι πολύ ακριβή. Η πρόταση του Matsablokos δεν είναι πολύ πρακτική καθώς θα γεμίζει αμέσως με βρωμιά και νερό, ειδικά το χειμώνα.

Μια χαρά δουλεύει η προτασή μου. Εφέτος που την εφάρμοσα, είχε μεγάλη επιτυχία. Εξυπακούεται ότι θα πρέπει να προστατευτεί η ταΐστρα από τη βροχή... σε νοήμωνα όντα μιλάω και τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Έχω πειραματιστεί με ταΐστρες του εμπορίου και είναι πεταμένα λεφτά. Όποιος/α θέλει ας έρθει να τις χαρίσω.
Μπορείτε να πειραματιστείτε και να φτιάξετε δικιά σας ταΐστρα, αλλά πρέπει η τροφή να είναι ευδιάκριτη.
 
Back
Top