Αναπαραγωγή Ένας διαφορετικός νεοσσός

Βασιλης

PB Member
Εγγραφή
18 Ιουν 2006
Μηνύματα
1.849
Πόλη
Αθήνα
Είναι μεγάλη η χαρά όταν βγάζεις νεοσσούς από ένα ζευγάρι. Αυτό πιστεύω το γνωρίζουμε και το παραδεχόμαστε όλοι. Ακόμη μεγαλύτερη είναι όταν μέσα στη φωλιά του ζευγαριού ξεχωρίζεις ένα νεοσσό διαφορετικό από τους άλλους. Λίγο διαφορετικό χρώμα ή κάποια στοιχεία που υποδηλώνουν μια διαφορετική μετάλλαξη. Ανεξάρτητα από το είδος του πουλιού η χαρά και ο ενθουσιασμός δεν περιγράφονται. Αυτό έπαθα κι εγώ πριν μία εβδομάδα περίπου κατά τον έλεγχο μιας από τις φωλιές των Zebra. Το ζευγάρι πολλά υποσχόμενο από την πρώτη στιγμή που τα επέλεξα αφού και τα δύο πουλιά ήταν μεταλλαγμένα και περίμενα τα αποτελέσματα. 3 νεοσσοί λοιπόν και ο ένας λίγο διαφορετικός. Ποιό ανοιχτόχρωμος από τους άλλους. Σήμερα που πλέον φαίνονται τα πούπουλα αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο και να μεγαλώνει η χαρά μου. Το μικρό είναι σίγουρα μετάλλαξη και δεν έχω ξαναδεί τέτοιο νεοσσό. Ορίστε φωτογραφίες:

Οι γονείς ήταν : αρσενικό Continental CFW (το πουλί στο avatar μου) και Θηλυκό Lightback με μαύρα μάγουλα. Οι δύο μεταλλάξεις είναι αλληλένδετες οπότε ο συνδιασμός τους θα έχει ενδιαφέρον. Το αποτέλεσμα... Θα ξέρουμε σε κάνα μήνα περίπου που θα αρχίσει να εμφανίζει τα τελικά του χρώματα.
 

Συνημμένα

  • White_Nestling01_10May2008.webp
    White_Nestling01_10May2008.webp
    32 KB · Προβολές: 198
  • White_Nestling02_10May2008.webp
    White_Nestling02_10May2008.webp
    35,5 KB · Προβολές: 188
Βασίλη είναι πολυ όμορφο να σου ζήσει περιμένουμε και άλλες φωτο. Θα θελα πολυ να δούμε και τα αδελφάκια του.
 
Να το χαιρεσαι ειναι κουκλι! :D περιμενω να δω χρωματα... Εχει και κοκκινα ματακια η μου φανηκε; :)
 
Ανέστη ναι έχει κόκκινα μάτια το οποίο είναι χαρακτηριστικό των CFW. Αλλά δεν περίμενα να βγει τόσο ανοιχτόχρωμο! Από τα αδερφάκια του θα μπούνε φωτογραφίες μόλις βγουν από τη φωλιά. Συγγνώμη αλλά σπάνια φωτογραφίζω νεοσσούς, δεν θέλω να τους ταλαιπορώ. Πάντως εμφανισιακά τα άλλα δύο είναι σαν καφέ ζέμπρα και τα μάτια τους κανονικά μαύρα.
 
Poli oreo Bassili, synxaritiria.

Fenete san einai thiliki maska-grey

5c95b54cf1f52a38d838b7f39d90c.jpg



Gia tha soume ti tha gini.


Alexandros
 
Βασιλη συγχαρητηρια για τον υπεροχο νεοσσο(!). Λατρευω τις μεταλλαξεις στα ζεβρακια να σου ζησει και αναμενουμε φωτογραφιες με τα τελικα χρωματα!
 
αν και είμαι άσχετη από ζεβράκια και μεταλλάξεις αυτών, έχω να πω οτι είναι κουκλιά, να σου ζήσουν!
 
Βασιλη πολυ ομορφα.Ωραιος συνδυασμος κ ωραιο αποτελεσμακ ασυνηθιστο για ζεμπρακια! Και τα αδερφακια του μου αρεσαν πολυ.
 
Back
Top