Γενικά Ένας φοβερός African grey

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ROI
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ROI

PB New Member
Εγγραφή
24 Δεκ 2008
Μηνύματα
54
Πόλη
Ιωάννινα
Μια κατα τη γνωμη μου υπέροχη ιστορία ειδικά όσο έφτανες προς το τέλος της... Μια ιστορία που αποδεικνύει σε όλους μας οτι απο εναν Αfrican Grey πρέπει να περιμένεις τα πάντα.Απλά θα ήθελα να προσθέσω οτι το ίδιο ισχύει και για άλλα ειδη παπαγάλων που δεν θεωρούνται τόσο "ξεχωριστά". Προσωπικά πιστεύω οτι όλα τα πλάσματα της φύσης έχουνε κάτι το ιδιαίτερο και μοναδικό!Η μοναδικότητα του κάθε φίλου μας δεν εξαρτατε απο τον δείκτη νοημοσύνης του,τα κατορθώματα του κλπ. Εξαρτάτε απο την χαρά που μας δίνει η παρουσία του κοντά μας, απο το γέλιο που μας προκαλλούνε τα καμώματα τους, απο την αγωνία που μας διακατέχει όταν βλέπουμε οτι κάτι δεν πάει καλά... Καθένα απο αυτά έίναι μοναδίκο για τον ιδιοκτήτη-φίλο του και δεν θα το άλλαζε με τίποτα στον κόσμο!Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει αξίζει και στους μοναδικούς African grey TO BHMA - Ο σπιούνος
 
("Σ' αγαπώ. Σ' ευχαριστώ...". Και ξεψύχησε!». ) Δεν εχω λογια να το περιγραψω. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ... Οσοι δεν τουs εχουν ζησει, δεν ξερουν!
 
ορεξη να χει καποιος να ασχολειται.. Το τι μπορει να κανουν δε περιγραφεται
 
Πραγματι καθημερινα λενε λογια που σου φαινετε απιστευτη η νοημοσυνη τους.
 
Συγκλονιστική εμπειρία να είσαι κάτοχος African Grey. Εκτός από συντροφιά, προσφέρει τη χαρά της ζωής! Έχει την ικανότητα να βγάζει από μέσα μας τον καλύτερο εαυτό μας, τις θετικότερες ποιότητές του. Αν επιχειρήσω να συνθέσω την προσωπικότητα - τον χαρακτήρα του, θα έλεγα: Ευαίσθητος, υπερήφανος, ήρεμος, ευγενικός, χαριτωμένος, παιχνιδιάρικος, προσεκτικός παρατηρητής. Προσπαθεί να σε καταλάβει, να κατανοήσει τι θέλεις, τι περιμένεις από αυτό, για να σου απαντήσει, κάνει τα πάντα για να το αγαπάς και να μένεις μαζί του. Μας θυμίζει πως είναι να λειτουργούμε αυθόρμητα, με την καρδιά. Κοινωνικός, επικοινωνιακός, αν και περνά καλά και με τον εαυτό του. Προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί μας με λέξεις, αν και δεν περιορίζεται από τη γλώσσα για να εκφράσει ό,τι νοιώθει και δεν χρειάζονται λέξεις για να μας μεταδώσει γλύκα και ζεστασιά.
 
Πραγματικά και εμένα μέρα με την μέρα.. (ένα Μήνα τον έχω) βρίσκεις μεγάλες διαφορές!
 
Καλησπέρα σε όλους. :)
Οι παπαγάλοι ζακό δεν μιμούνται απλά αλλα επικοινωνούν.
Όσο ήμουνα φοιτήτρια στο εξωτερικό, ο παπαγάλος μου δεν με είχε δει για σχεδόν ένα χρόνο. Κάποια στιγμή η μαμά μου έδωσε το τηλέφωνο στον παπαγάλο μας για να του μιλήσω και να δούμε πως θα αντιδράσει.
Ο παπαγάλος είπε το όνομα μου μόλις άκουσε τη φωνή μου και άρχισε να κουνάει τα φτερά του χαρούμενα. Απο περιέργεια το κάναμε ξανά τις 2 επόμενες μέρες και κάθε φορά είχε την ίδια αντίδραση.
Αυτό είναι ένα μόνο σκηνικό, υπαρχουν και πολλά άλλα γιατι τον έχουμε απο τότε που γεννήθηκα και είναι μέλος της οικογένειας μας.:D
 
Eμένα είναι 8 Μηνών περίπου.. Και εδώ και 2-3 μέρες κάνει το μωρό που κλαίει! 😀
 
Καλασπερα παιδια! Πολυ συγκλονιστικα αυτα που λετε πραγματικα! Σε μια βδομαδα θα παρω το μωρο ζακο(τρωει κρεμα ακομα)και εχω πολυ αγωνια! Ειναι οντως τοσο ξεχωριστα ζωα; Δεν ειχα παλιοτερα και δεν σας κρυβω οτι φοβαμαι λιγο;Θα μας συμπαθησει; Ακουσα οτι αντιπαθουν ευκολα καποιον... Εγω θελω να τους συμπαθει ολους;Ζηταω πολλα αραγε;:)
 
Θα πάνε όλα καλα μην αγχώνεσαι!



Ευχαριστω πολυ! Ο πολυς ενθουσιασμος φερνει και λιγο αγχος 😉
Αγορασα κι ενα βιβλιο για ζακο και το διαβασα ολο... Δεν με καλυψε και πληρως αλλα στην τελικη παντα υπαρχουν ερωτηματα!
 
ΧΕΧΕ, αλλος ενας υποψηφιος ζακοπαθης.. Ολα καλα θα πανε
αν θες να τους συμπαθει ολους να φροντισεις απο νωρις να ασχολουνται ολοι με αυτον και οχι μονο εσυ
 
Ζακοπαθης; Μ'αρεσε αυτο!

Δηλαδη αυτο σημαινει οτι θα εθιστω μαζι του;

Αλλα τι ρωταω..Ακομα δεν τον εχω παρει, μονο παω και τον βλεπω στο πετ σοπ και ειμαι ενθουσιασμενη! Αααχ...

Ευχαριστω που με καταλαβαινετε:)
 
Απεριγραπτο το θεμα απο το βημα! Εμενα μερικες φορες ειναι σαν να μιλαει μαζι μου! Λεει τις λεξεις που εχει μαθει την καταλληλη στιγμη!
 
Back
Top