Γενικά Ένα από τα χειρότερα πράγματα προς τα πουλιά

giannis.kirp.

PB Member
Εγγραφή
28 Ιαν 2014
Μηνύματα
1.048
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Δεν έχω να πω τίποτα: google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=video&cd=5&cad=rja&uact=8&ved=0CEEQtwIwBA&url=youtube]?Vhmdqpecjfg&ei=o-6JU8_0G6OO0AW37ICoBg&usg=AFQjCNFsy3fvf8jLrwH0c90drX_es9p9Aw&sig2=8DKHUzrxkF1RQb4HTWrP1A
😡
 
γιατί δεν καταλαβαίνω;
μαρακι ειναι διχτυ και πιανουν καρδερινες και εγω στην αρχη δεν το καταλαβα και το ειδα τρεις φορες για να καταλαβω
νομιζω πως τετοια πραγμαδα δεν πρεπει να ανεβαινουν και να. κριμα 😡
 
Δεν μπόρεσα να το δω μέχρι το τέλος! Ο συγκεκριμένος όχι μόνο κάνει ένα τέτοιο έγκλημα αλλά έχει και το θράσος να το ανεβάζει και στο YouTube! Πρέπει να τον πιάσουν και να πληρώσει πρόστιμο!
 
Αλίκη μήπως ξες αν μπορώ να κάνω κάτι και που να απεφθηνθώ;
Γιάννη υποτίθεται πως αν καταγγείλεις αυτόν που το κάνει θα πληρώσει πρόστιμο.. Αλλά ξέρεις ποιος είναι αυτός που έβγαλε το βίντεο;
 
Δεν τον ξέρω αλλά δεν μπορώ να καταγγίλω το κανάλι του στο Youtube; (είδα και άλλα βίντεο πολύ χειρότερα από αυτό και δεν άντεξα πραγματικά δάκρυσα)☹
 
Δεν τον ξέρω αλλά δεν μπορώ να καταγγίλω το κανάλι του στο Youtube; (είδα και άλλα βίντεο πολύ χειρότερα από αυτό και δεν άντεξα πραγματικά δάκρυσα)☹
Δε ξέρω Γιάννη... Κάνε την καταγγελία και ό,τι γίνει... Αν και να κατέβουν τα βιντεάκια πάλι θα συνεχίσουν να τα πιάνουν και να κάνουν τέτοια εγκλήματα...
 
Το να ανεβαίνουν τέτοια βίντεος, το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν αποτροπιασμό, θυμό.. Αλλά και να βάζουν ιδέες σε κάποιους που παραμένουν αδιόρθωτοι. Γνώμη μου είναι να μην ανεβαίνουν η να μεταφέρονται άμεσα στα ''σκουπίδια''.
 
Μπορεις να απευθυνθεις στο δασαρχειο της περιοχης σου κανοντας εγγραφη καταγγελια αλλα και να κανεις και μηνυση στην αστυνομια! Μονο ετσι μπορει να πουμε οτι κανουμε κατι, αν τα βλεπουμε μονο μεταξυ μας και λεμε "τι κριμα", δεν θα τιμωρειται κανεις και δεν θα γινει καμια κινηση προς στο να σταματησει αυτο ποτε.
 
Έκανα μέσω e-mail παρόμοια καταγγελία Ανέστη σε δασαρχεία, σε περιβαλλοντικές οργανώσεις και σε αστυνομικά τμήματα για έναν αχρείο στην Αστυπάλαια με εκατοντάδες πιασμένα άγρια.. Μέσα στην κλούβα τα μισά πουλιά κείτονταν κάτω νεκρά.
Το αποτέλεσμα ήταν να με τρέχουν 2-3 φορές για καταθέσεις και πέραν τούτου ουδέν.. Κι έχουν περάσει 3 χρόνια.
 
Έκανα μέσω e-mail παρόμοια καταγγελία Ανέστη σε δασαρχεία, σε περιβαλλοντικές οργανώσεις και σε αστυνομικά τμήματα για έναν αχρείο στην Αστυπάλαια με εκατοντάδες πιασμένα άγρια.. Μέσα στην κλούβα τα μισά πουλιά κείτονταν κάτω νεκρά.
Το αποτέλεσμα ήταν να με τρέχουν 2-3 φορές για καταθέσεις και πέραν τούτου ουδέν.. Κι έχουν περάσει 3 χρόνια.

Γνωριζεις σιγουρα οτι δεν πληρωσε προστιμο;
 
Ανέστη, σε μικρές κοινωνίες, όλοι είναι συνυπεύθυνοι... Πουλοπιάστες, πετ σόπς, αστυνομία...
Κάποια στιγμή έκανα μια εκστρατεία...ζήτησα από τα μέλη άλλου φόρουμ να μου στείλουν σε pm τις περιπτώσεις που γνωρίζουν στην περιοχή τους, στο χωριό τους, στην πόλη τους, ώστε να συντάξω μια ολοκληρωμένη καταγγελία για όλη την Ελλάδα... Το αποτέλεσμα ήταν οι περισσότεροι να μου γράψουν ότι τα αστυνομικά όργανα μπαινόβγαιναν στα πετ σόπς (που ήταν γεμάτα από πιασμένα), χωρίς φυσικά να ''ενοχλούν'' τους ιδιοκτήτες τους.
Αν θα γινόνταν καταγγελία, απλά θα τους ειδοποιούσαν, θα απέσυραν τους σαρμάδες με τα πιασμένα και ούτε γάτα, ούτε ζημιά..
Μήπως η αστυνομία δεν γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας;
Μήπως το δασαρχείο δεν γνωρίζει τι γίνεται κάθε Κυριακή στο Σχιστό;
Θα δεις 1-2 ''επιχειρήσεις'' εκκαθάρισης 1-2 φορές το χρόνο. Για το θεαθήναι η για να διαφημιστεί (ότι κάνει έργο) η Χ οικολογική οργάνωση η το Χ κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων...η μήπως πιστεύεις ότι μέσα από τα κέτρα περίθαλψης άγριων ζώων δεν προωθούνται, διακινούνται άγρια είδη προς ''ιδιωτικές συλλογές'' η σε ζωολογικούς κήπους;
Συγνώμη που χαλάω την ''ευφορία'' του ρομαντισμού, αλλά η πραγματικότητα δυστυχώς σε προσγειώνει... Θα πρέπει ν'αλλάξουν πολλά (παιδεία, νοοτροπίες, κακώς κείμενα δεκαετιών), πράγμα που για μένα φαντάζει αρκετά δύσκολο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουν οι προσπάθειες. Απλά πρέπει να έχουμε συνειδητοποιήσει ότι το απόστημα θ'αργήσει να σπάσει.

*ΥΓ Δεν με καλύπτει ''ένα πρόστιμο'' .. Ούτε και τις χιλιάδες ζωές που ο παραβάτης έχει αφαιρέσει χωρίς λόγο.
 
αλλά και να βάζουν ιδέες σε κάποιους που παραμένουν αδιόρθωτοι.
Τι είδους ιδέες μπορεί να βάζει Νίκο σε κάποιον που είναι "αδιόρθωτος", που δεν θέλει να αλλάξει την τακτική του ακόμη και όταν γνωρίζει; Μόνο ειρωνικά σχόλια και αισθήματα αντιπαλότητας απέναντι σε τύπους σαν εμάς που σχολιάζουμε τέτοια βίντεο με τον τρόπο που το σχολιάζουμε εδώ μπορεί να προκαλέσει, αλλά αυτό προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου.

Αντίθετα, πιστεύω ότι μπορεί να βάλει σε σκέψεις κάποιον καλοπροαίρετο που δεν γνωρίζει πως έχουν τα πράγματα. Είναι άλλο να λές μην αγοράζετε ιθαγενή από τα Pet Shop και άλλο να γίνεται γνωστό με ποιον τρόπο καταλήγουν εκεί.
 
καλησπέρα,

Είμαι αντίθετος στην επώνυμη καταγγελία σε τέτοιες περιπτώσεις, γιατί στην συνέχεια μπορείς αν έχεις και εσύ πρόβλημα. Αυτοί που αιχμαλωτίζουν πουλιά και αντίστοιχα ψαρεύουν με παράνομους τρόπους είναι συνήθως επαγγελματίες και θεωρούν ότι το βουνό και η θάλασσα είναι χωράφια του μπαμπα τους και δυστυχώς αντιδρούν περίεργα. Δεν σου τα λέω για να σε τρομοκρατήσω ή για να ΜΗΝ ενημερώσεις τις αρχές. Απλά, κάνε ένα τηλέφωνο ανώνυμο και δώσε πληροφορίες στο δασαρχείο. Τι μια θα το αγνοήσουν, την δεύτερη θα το αγνοήσουν, την τρίτη ή θα τον μαζέψουν ή θα τον πούνε να το κάνει πιο διακριτικά εάν είναι και αυτοί μέσα στο κύκλωμα.
 
Καλώς ή κακώς αυτές οι καταστάσεις αντιμετωπίζονται επιτυχώς μόνο με συλλογική οργανωμένη προσπάθεια. Κάτι πολύ δύσκολο όπως ξέρουμε. Όχι γιατί δεν συσπειρώνεται ο κόσμος αλλά γιατί κάθε συλλογική προσπάθεια έλκει κάποιους ιδιοτελείς κτλ κτλ κτλ
 
Back
Top