Αναπαραγωγή Ένα αυγό της κανάρας μου είναι μεγαλύτερο από τα άλλα τρία

Lambros1313

PB New Member
Εγγραφή
27 Ιαν 2021
Μηνύματα
24
Πόλη
Θεσσαλία
Καλησπέρα σε όλους Η κανάρα μου έχει κάνει 4 αυγά και το ένα είναι μεγαλύτερο από τα άλλα 3 ξέρετε γιατί? Αν μπορέσω θα τα βγάλω φώτο γιατί κάθεται συνέχεια μέσα και δνε θέλω να την ενοχλώ
 
@Lambros1313 Αν ειναι το πρωτο αυγο αυτο ειναι απολυτα φυσιολογικό και γενικα ειναι φυσιολογικο,βέβαια αναλογα ποσο μικρα ειναι τα αλλα.Μια φωτογραφια θα βοηθούσε.Πάντως κατα κανονα τα πρωτα αυγα ειναι συχνα μεγαλυτερα εξαιτίας του ασβεστίου της θηλυκιας!
 
@Lambros1313 και μένα το ίδιο ακριβώς είχε γίνει στην προηγούμενη γέννα. Το πρώτο είχε βγει πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με τα υπόλοιπα σχεδόν το διπλάσιο και νόμιζα ότι θα είναι δυκροκο αλλά τελικά γεννήθηκε φυσιολογικά το πουλάκι.
 
@Sofiachr97 εμενα βγήκε το 4 μεγαλύτερο... Άνω τα άλλα 3 είναι μικρότερα και έμενα είναι η δεύτερη γέννα που κάνω.. Η πρώτη ήταν πριν χρόνια και δνε υπήρχε και η τεχνολογία όσο για να διαβάζεις διαφορά και να μίλα...
 
@Lambros1313 το πιο πιθανό είναι αυτό που προαναφερθηκε με το ασβέστιο. Ίσως στην δημιουργία του τέταρτου αυγού να πήρε μεγαλύτερη ποσότητα ασβεστίου σε σχέση με τα προηγούμενα. Αν και αυτό συνήθως συμβαίνει με το πρώτο αυγό. Γενικά δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Κανε σε 5 6 μέρες ωοσκοπηση προσεκτικά αν έχεις το θάρρος για να μην γίνει κανένα ατύχημα και δες τι παίζει. Ωστόσο οσο λιγότερο ενοχλούμε την καναρα τόσο το καλύτερο. Μπορείς να τα κοιτάξεις κάποια στιγμή που θα έχει σηκωθεί από την φωλιά. Τώρα δεν ξέρω αν υπάρχει πιθανότητα να είναι ένα αυγό δυκροκο εχω και εγώ αυτήν την απορία.
 
Η κανάρα μου έχει κάνει 4 αυγά και το ένα είναι μεγαλύτερο από τα άλλα 3 ξέρετε γιατί?
Τα αυγά δεν βγαίνουν από καλούπι. Τα πουλιά είναι ζωντανοί οργανισμοί και ως τέτοιοι, σε συνδυασμό με τις συνθήκες διαβίωσής τους, γεννούν μικρά, μεγάλα, στρογγυλά, μακρόστενα, πολλά, λίγα, λευκά, γαλάζια και ένα σωρό άλλες παραλλαγές αυγών.


Όταν με το καλό έρθει η ώρα της εκκόλαψης, πες μας αν θέλεις ποιο είναι το αποτέλεσμα για να καταγραφεί τουλάχιστον τι συνέβη με το αυγό των δικών σου πουλιών.
 
Back
Top