Γενικά Ένα ζευγάρι καρδερίνες

Giwrgos vl

PB New Member
Εγγραφή
24 Οκτ 2016
Μηνύματα
179
Πόλη
Κέρκυρα
Καλημέρα χρόνια πολλά Χριστός Ανέστη.
Μετά απο την περσινή μου ενασχόληση με τα καναρίνια, και το μεγάλωμα του σμήνους μου, μίλησα με τον θείο μου που ασχολείται χρόνια με την αναπαραγωγή καρδερίνας και υβριδίων του είπα να μου στείλει ένα ζευγάρι καρδερίνες γιατί μου αρέσουν πολύ σαν πουλιά. Απλά θα ήθελα τη βοήθεια σας στο τι χρειάζεται για την φροντίδα τους και την προετοιμασία του για την αναπαραγωγή. Απλά δεν τους έχει δαχτυλίδια και ποτέ δεν βαζει στα πουλιά που εκτρεφει. Απλά το γράφω για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις γιατί και εγώ είμαι πολύ κατα στο πιάσιμο τον άγριων πουλιών όπως και στο να παίρνουν τις φωλιές και να τα βαφτίζουν εκτροφής όπως πολύ κάνουν.
 
Απλά θα ήθελα τη βοήθεια σας στο τι χρειάζεται για την φροντίδα τους και την προετοιμασία του για την αναπαραγωγή.
Αυτό το "απλά" είναι και ο βασικός στόχος και ο λόγος της εδώ παρουσίας μας.
Απλά δεν τους έχει δαχτυλίδια
Αυτό όμως το "απλά".. Δεν είναι και τόσο "απλά" και δε μας βοηθάει...
Προσωπικά έχω και άσχημα βιώματα με τέτοιες καταστάσεις.
Θα ήθελε λοιπόν να προσπαθήσεις να βρεις πουλιά με δαχτυλίδια συλλόγου.. και εκεί θα σε βοηθήσουμε με όλη μας την καρδιά... και χωρίς αναστολές.
εγώ είμαι πολύ κατα στο πιάσιμο τον άγριων πουλιών όπως και στο να παίρνουν τις φωλιές και να τα βαφτίζουν εκτροφής όπως πολύ κάνουν.
Κι αυτός είναι ο βασικός λόγος της κάθε "αναστολής μου...
Προτείνω μάλιστα. Να πάρεις δαχτυλίδια συλλόγων για τους απογόνους τους. Για να σταματήσουν οι γνωστοί και άγνωστοι "κάποιοι" να δολοφονούν την ελληνική καρδερίνα και γενικά τα ιθαγενή πουλιά για ελάχιστα ευρώ...
 
Γιάννη τι ξερω που γενικά υπάρχει σκεπτικισμός σχετικά με τα αδαχτυλιδωτα πουλιά του είδους απλά για τα συγκεκριμένα ξερω πως δεν ειναι από τη φύση. Όσο για τα δαχτυλίδια εννοείται πως θέλω να βάλω όπως άλλωστε βάζω και στα καναρίνια μου απλά δε κατάφερα Ούτε φέτος να γράφω σε σύλλογο οπότε αγόρασα μηδενικά δαχτυλίδια ετήσια.
 
Τα δαχτυλίδια που πρέπει να προμηθευτώ αν δε κάνω λάθος είναι 2,5 μμ απο τροφές θα πάρω έτοιμα μίγματα τις versale και συγκέντρωση της easyyem. Τώρα απο έξτρα λέω ότι βρίσκω στον κήπο μου ραδίκια, ταραξακο, στόχο, ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό, διοσμο και εχω βρει και γαιδουραγκαθο. Πιστεύω καλά ειναι αυτά;
 
Ναι, μια χαρά είναι. Πρόσεχε μόνο το μείγμα σπόρων να είναι για καρδερίνες και όχι για άλλα είδη.
Οκ ναι για καρδερίνες είναι και άγρια και η τροφή και η αυγοτροφη.
 
Back
Top