Φροντίδα Ένα μεγάλο κλουβί ή δύο ατομικά για δύο καναρίνια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kikh_s81
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kikh_s81

PB New Member
Εγγραφή
1 Σεπ 2017
Μηνύματα
10
Πόλη
Ξάνθη
Καλησπέρα,
Ονομαζομαι Κικη και πρόσφατα αποκτήσαμε 2 καναρινια.Απο ρατσα δεν ξερω να σας πω 👎, απλα οτι το ενα ειναι πορτοκαλι και το αλλο κοκκινο το οποιο ειναι φετινης γενιας.Απο οσο εχω καταλαβει ειναι και τα δυο αρσενικα γιατι κελαιδανε. Το προβλημα μου ειναι οτι τα εχω στο κλουβι που μου τα εφεραν και ειναι ενα τεραστιο και πολυ βαρυ δυσκολο στην μετακινηση, στο οποιο καναμε ενα χωρισμα με πλεξι-γλας για να μην ειναι μαζι και ετσι δεν βλεπονται κιολλας. Το θεμα μου ειναι οτι το ενα σαν να μην κελαιδαει πολυ και απο οτι εχω παρατηρησει παει στην ακρη ακρη και προσπαθει να δει διπλα και αν δει το αλλον νευριαζει, ενω το βραδυ πηγαινουν στο ιδιο κλαδι διπλα διπλα στο χωρισμα και κοιμουνται ετσι. Θελω να παρω ενα αλλο κλουβι, απλα δεν ξερω αν πρεπει να παρω ενα να ειναι μαζι και να κανω το ιδιο τυπου χωρισμα η δυο μικρα για να ειναι τελειως χωριστα.
Σας ευχαριστω πολυ για την υποδοχη :)
 
Γεια σου Κική και καλώς ήρθες στην παρέα μας.
Αν θελεις απάντησε μας ποιο ειναι το συνολικό μήκος του κλουβιού στο οποίο εχεις τα καναρίνια.
Σε απάντηση του ερωτήματος σου, η γνώμη μου ειναι οτι τα καναρίνια καλό ειναι να βρίσκονται σε ατομικά κλουβιά ή σε ενα μεγαλύτερο χωρισμένα όμως, αλλά οπωσδήποτε όχι σε μικρά κλουβάκια και για αυτο σε ρωτώ, πριν σου απαντήσω πλήρως, τις διαστάσεις του ήδη υπάρχοντος κλουβιού.
Να υποθέσω ότι το ενα απο τα πουλιά, το πιο μεγάλο σε ηλικία ειναι ήδη σε πτερόρροια; Και οτι το φετινής γενιάς, κελαιδα μεν, αλλά όχι και τόσο σπουδαία όσο θα κελαιδήσει στο μέλλον;
 
Καλησπερα,
Το μέγεθος του κλουβιού ειναι 72x18 αλλα πολυ βαρύ.Φαινεται στην φωτο προφιλ (γιατι προσπαθησα να το ανεβασω σαν αρχειο αλλα δεν μπορερα). Οπως φαινεται ειναι ενα μεγαλο κλουβι και χωρισμενο στη μεση αλλα οπως ηδη ειπα δυσκολη η μεταφορα του και δεν χωραει πουθενα!
 
ΟΚ, θα σου έλεγα λοιπόν να αγοράσεις δύο κλουβιά - ζευγαρωστρες μήκους 60 εκ. η καθε μια ώστε τα πουλιά σου να ειναι άνετα και με τη δυνατότητα να πετούν για άσκηση. Καλό ειναι το καθε κλουβι να εχει αποσπώμενη σχάρα και ταψάκι, ώστε να καθαρίζονται εύκολα π.χ. https://www.pet4u.gr/pet-camelot-9672.html
 
Α οκ, σε αυτό που βάλατε χωρίζονται με απλό χώρισμα. Κανει τα αρσενικά να βλέπονται; Γιατι κάποιος μου είπε ότι δεν πρέπει να βλέπουν το ένα το άλλο,Οποτε να βάλω στη μέση καλύτερα ένα που να μην βλέπονται; Ευχαριστώ πολυ για την απάντηση.
 
Σε αυτο που σου πρότεινα εχει και οπτικό χώρισμα, οποτε τα πουλιά μπορούν και να μην βλέπονται.
Αλλά στην πραγματικότητα και για το καλώς έχειν των πτηνών, σου πρότεινα να αγοράσεις δύο τέτοια όμοια κλουβιά και να βάλεις το καθε πουλακι μονο του στο καθε κλουβί, ώστε να εχει χώρο να ανοίγει τα φτερά του και έτσι να ασκείται διατηρώντας καλύτερα την υγεία και τη φόρμα του.
Ειδικα αυτά τα κλουβιά έχουν και πιαστρακια στα πάνω τμηματά τους ώστε να μπορούν να ειναι σταθερά συνδεδεμένα σε συστοιχία, και σε αυτην την περίπτωση, αφού το ενα ειναι πάνω και το άλλο κάτω δεν βλέπονται.
Αν τωρα το ενα πουλι ειναι μικρότερο του ενός έτους, δλδ, έχει γεννηθεί την άνοιξη, ενώ το άλλο ειναι μεγαλύτερο του έτους, καλά θα ήταν τον πρώτο χρόνο το ενα κλουβι να μπει απέναντι απο το άλλο και σε μικρή απόσταση π.χ. 1-2 μέτρα, ώστε το νεαρό να μπορει να παρατηρεί το ενήλικο καθώς το τελευταιο κελαιδά, για να μάθει και το ιδιο.
 
Back
Top