Γενικά Ένα πουλάκι προσγειώθηκε πάνω μου

giannis32

PB New Member
Εγγραφή
7 Αυγ 2014
Μηνύματα
15
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Προχτές το πρωί πηγαίνοντας για την δουλειά στην πυλοτή κάτω από το σπίτι μου υπήρχε μία γάτα η οποία κυνηγούσε ένα πουλάκι που δεν μπορούσε να πετάξει. Με το που με είδε προσγηώθηκε πάνω μου τρομαγμένο από την γάτα. Το πουλί πρέπει να έχει γεννηθεί πρόσφατα γιατί είναι μικρό και δεν μπορεί να πετάξει. Δεν γνωρίζω όμως τι είδος είναι. Όποιος γνωρίζει ας μου πει τι είδος είναι.
 
Βάλε μας μια φωτογραφία να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε. Το έχεις και το ταίζεις εσύ τώρα; Τι του δίνεις και που το έχεις για ζεστασιά;
 
Αυτό δεν νομίζω πως είναι νεοσσός είναι ενήλικο πουλί και έχει να κάνει με καναρίνι. Για λεπτομέρειες αναγνώρισης περίμενε πιο έμπειρους.
 
Εάν είναι καναρίνι παρακαλώ τον διαχειριστή να μεταφέρει το θέμα στην ενότητα καναρίνια.
 
Ωραία, μπράβο να σου ζήσει!
Αυτό θα είναι πολύ τρομαγμένο και ταλαιπωρημένο, οπότε θέλει ησυχία καθαρό κλουβάκι, φρέσκο νεράκι, ζεστασιά και ένα καλό μείγμα σπόρων μόνο προς το παρόν.
Έχεις πείρα φαντάζομαι αφού έχεις καναρινάκια.
 
Αααχχ είναι μια γλυκά! Να το χαίρεσαι! Φαίνεται μικρό από τα ποδαράκια του και τα νύχια του! Πιστεύω είναι γεννημένο την άνοιξη του 2014... Είναι έτσι φουσκωμένο συνέχεια; Είναι εξοικειωμένο μαζί σου; Δεν το βάζεις σε κλουβάκι;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Stfns
Το έχω σε κλουβί και είναι πολύ ζωηρό όταν είναι μέσα. Οταν το βγάζω έξω από το κλουβί κάθεται πάνω σου και δεν φεύγει. Φουσκωμένο δεν είναι απλώς έτυχε εκείνη την στιγμή. Δεν γνωρίζω εάν είναι αρσενικό ή θηλυκό. Δεν κελαηδάει μονο σαλιαριζει.
 
Τα νύχια του δείχνουν πουλάκι λίγων μηνών. Το πτέρωμα στο κεφάλι δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως (πτερόρροια) και η πρώτη εικόνα του, θυμίζει θηλυκό. Δεν έχει βάλει το σωστό βάρος ακόμα. ΑΥΓΟΥΛΑΚΙ , καλοί σπόροι, ησυχία,ζέστη και όχι βόλτες στο δωμάτιο για μερικούς μήνες.
 
Πανεμορφο! Και μενα μου μοιαζει για μικρο ηλικιακα πουλακι. Ευτυχως σταθηκε τυχερο που επεσε πανω σου, αλλιως τωρα θα ειχε γινει γευμα ☹
Πως και ειναι τοσο ηρεμο;
 
Το άλλο καναρίνι που έχω πετάει σαν τρελό δεν σε πλησιάζει καθόλου.Αυτό όμως με το που ανοίξεις το κλουβί βγαίνει και κάθεται πάνω σου.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ekt
Τυχερέ Γιάννη! Είναι πανέμορφο. Προφανώς ο προηγούμενος ιδιοκτήτης θα ασχολούνταν πολύ μαζί του και είχε εξοικειωθεί... Φαντάσου τι στεναχώρια θα έχει πάρει, αλλά τι να κάνουμε συμβαίνουν και αυτά.
 
Το άλλο καναρίνι που έχω πετάει σαν τρελό δεν σε πλησιάζει καθόλου.Αυτό όμως με το που ανοίξεις το κλουβί βγαίνει και κάθεται πάνω σου.

Αυτό ακριβώς μου έχει συμβεί και μένα φίλε, με ένα καναρινάκι ολόιδιο με το δικό σου!
Μια μέρα στην παλιά δουλειά μια συνάδελφος μου λέει ότι ένα σπουργιτάκι έχει καθήσει εξω από το παράθυρο. Γυρίζω και βλέπω ένα καναρινάκι να μας κοιτάει και να τσιμπάει το τζάμι (ίσως το είδωλο του). Βγαίνω έξω και καταφέρνω να το πιάσω (δεν αντιστάθηκε πολύ, ήταν και το τζάμι που ίσως το μπέρδεψε). Του έβαλα νερό στο ράμφος και το έβαλα σε ένα κουτί απο κόλες Α4 για εκτυπωτή μέχρι να το πάω σπίτι.
Να μην τα πολυλογώ ήταν πολύ μικρό και δεν ήξερε να σπάσει σπόρια αλλά ευτυχώς έφαγε μήλο, αυγό και χορταρικά. Αυτό το πουλάκι έζησε πολλά χρόνια μαζί με τα ιθαγενή μέσα στην κλούβα. Όποτε έμπαινα μέσα ήταν όλο χαρά και ερχόταν δίπλα μου να με υποδεχτεί ! Δεν με φοβόταν καθόλου.
 
Το άλλο καναρίνι που έχω πετάει σαν τρελό δεν σε πλησιάζει καθόλου.Αυτό όμως με το που ανοίξεις το κλουβί βγαίνει και κάθεται πάνω σου.
Εχει ταϊστεί απο ανθρώπινο χέρι.
 
... Δυστυχώς εγώ σε μια ανάλογη περίπτωση δεν ήμουν τόσο τυχερός. Η κοπέλα του αδελφού μου μου είπε ότι είδε ένα ολοκίτρινο παπαγαλάκι να στέκεται κάπου δίπλα από τις κλούβες με τα παπαγαλάκια μου που έχω στον κήπο. Δεν ήμουν σπίτι. Όταν τελικά ήρθα σπίτι... Βρήκα μια από τις γάτες τις γειτονιάς να κρατά ένα κίτρινο παπαγαλάκι στο στόμα ☹
 
Back
Top