Γενικά Ένα χαμένο Περιστέρι

Εγγραφή
19 Νοε 2017
Μηνύματα
4
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα, τα παιδιά βρήκαν στο μπαλκόνι ένα περιστέρακι. Στα πόδια έχει πολλά μακριά φτερά, δεν φοβάται, ίσως είναι συνηθισμένο στον άνθρωπο. Το βάλαμε στο κλουβί προσωρινά (έχουμε μια γάτα στο σπίτι ). Μήπως υπάρχει κάποιο τηλέφωνο, που μπορώ να απευθυνθώ για πληροφορίες; Κανένα λέσχη, club για περιστέρια; Φαίνεται ότι ξεφύγει από κάποιον... Μένω Θεσσαλονίκη. Ευχαριστώ και καλή συνέχεια σε αυτό που κάνετε! Το περιστέρακι μοιάζει με αυτό της φωτογραφίας, δεν ξέρω αν φαίνεται...
 

Συνημμένα

  • 086.webp
    086.webp
    69,5 KB · Προβολές: 33
Φαίνεται άρρρωστο, δηλαδή πολύ ληθαργικό και να κλείνει τα μάτια του; Οι κοτσουλιές και το φτέρωμα του πως είναι; Το ταίσατε τίποτα; Δεν δοκιμάζεις το πρωί να αφήσεις πάλι στο μπαλκόνι να δεις αν πετάξει και γυρίσει πίσω μόνο του στο σπίτι του; Δεν έχεις κινητό να μας βάλεις καμια φωτογραφία;
 
Τώρα δεν φαίνεται πολύ, όμως περπατουσε μπρος πίσω. Δεν κλείνει τα μάτια. Το βάλαμε μέσα σε κλουβί για να το προστατεψουμε από την γάτα μας. Αύριο το πρωί θα το αφήσω ελεύθερο για μερικές ώρες. Μπορείτε να μου πείτε τι τρώει; Κάνει η τροφή παπαγάλων; Το περιστέρακι είναι αυτό της φωτογραφίας.
Ευχαριστώ.
 

Συνημμένα

  • IMG-20171119-WA0004.webp
    IMG-20171119-WA0004.webp
    52,8 KB · Προβολές: 33
Το πουλί είναι σίγουρα ενήλικο και μοιάζει υγιές εκ πρώτης όψεως, φυσικά δεν μπορεί να γίνει διάγνωση από μια φωτογραφία. Έχει δαχτυλίδι στο πόδι του; Μόνο έτσι ίσως να βρεις τον ιδιοκτήτη.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Μήπως έχει μπλεχτεί κάτι στα πόδια του; Από τη φωτογραφία φαίνονται υπερβολικά φτερά στα πόδια του και αν υπάρχει κάτι μπορεί να εξηγεί το ότι περπατάει προς τα πίσω.
Μπορείς να του δώσεις ρύζι, σιτάρι κλπ αν έχεις πρόχειρο ή ακόμα και ψωμί.
 
Καλημέρα, το περιστέρακι φαίνεται υγιές, το δαχτυλίδι δυστυχώς δεν έχει. Μήπως κάποιος θα το αναγνωρίζει; Ψάχνω τηλέφωνα αυτούς που ασχολούνται με εκτροφή περιστεριων ( Θεσσαλονίκη). Ευχαριστώ
 

Συνημμένα

  • rsz_dsc_1587.webp
    rsz_dsc_1587.webp
    43,4 KB · Προβολές: 24
Όλα τα περιστέρια έχουν την ικανότητα να επιστρέφουν σε ομάδες περιστεριών.. (περιστερώνες) ακόμη και σε ξένους αν δεν μπορούν να βρουν το δικό τους.
Αν δεις πως δεν έχει πρόβλημα, υποψιάζομαι πως έχει πρόβλημα υγείας διαφορετικά δε θα μπορούσες να το πιάσεις, βρες κάποιον έμπιστο εκτροφέα περιστεριών για να το χαρίσεις.
 
Τελικά το αφήσα ελεύθερο το πουλάκι. Δεν είχε κανένα πρόβλημα με τα φτερά του. Ίσως ήταν η χθεσινή βροχή και ο αέρας που το αναγκαστικάν να κρυφτεί στο μπαλκόνι μας. Ελπίζω θα βρει το δρόμο μου. Ευχαριστώ όλους που έδειξαν ενδιαφέρον και ήθελε να βοηθήσει.
 
Τελικά το αφήσα ελεύθερο το πουλάκι. Δεν είχε κανένα πρόβλημα με τα φτερά του. Ίσως ήταν η χθεσινή βροχή και ο αέρας που το αναγκαστικάν να κρυφτεί στο μπαλκόνι μας. Ελπίζω θα βρει το δρόμο μου. Ευχαριστώ όλους που έδειξαν ενδιαφέρον και ήθελε να βοηθήσει.
Καλά έκανες, νομίζω πως θα τα καταφέρει
 
Back
Top