Διατροφή Έντομα στην τροφή του παπαγάλου μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης JohnP
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

JohnP

PB New Member
Εγγραφή
10 Μαϊ 2014
Μηνύματα
154
Πόλη
Γιαννιτσά
Καλησπέρα,

Το έντομο της φωτογραφίας βρισκόταν μέσα στην τροφή του παπαγάλου. Γνωρίζει κανείς τι είναι;
sorry εάν δεν είναι στην σωστή κατηγορία ><

iVpDJ3_edited-001.webp
 
Είχαμε και χθες ένα παρόμοιο περιστατικό εδώ Μετά μικρής απουσίας, βρήκα κόκκινα έντομα στον πάτο του κλουβιού | PetBirds νομίζω είναι το ίδιο έντομο ψείρα του αλευριού ονομάζεται. Για διάβασε το άλλο θέμα και γράψε τις διαπιστώσεις σου.
Βρήκες ένα πεθαμένο; Ή είχε πολλά ζωντανά;
 
Έψαξα λίγο στο internet και βρήκα τι είναι το συγκεκριμένο, δεν ξέρω όμως εάν δημιουργεί πρόβλημα στον παπαγάλο. Στο site που γράφω στην πυγή έχει και άλλα έντομα που ίσως βοηθήσουν στο ποστ που ανέφερες.

Sitophilus granarius – Σκαθάρι του σιταριού
Τέλειο
: Μήκος 3 – 4 mm. Τα έλυτρα φέρουν αυλακώσεις.
Προνύμφη: Μήκος 3 – 4 mm, κοντόχοντρη, κεκαμμένη, κιτρινωπή.
Βιολογία – Προσβολές: Έχει 4 – 5 γενεές κατ’ έτος. Γεννά μέχρι 400 αυγά σε βοθρία που ανοίγουν σε κάθε σπόρο. Η προνύμφη αναπτύσσεται στο σπόρο. Προσβάλλει όλους τους σπόρους δημητριακών και σπανιότερα όσπρια και ξηρούς καρπούς.
πηγή: http://www.apentomotiki.com.cy/ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ/ΈντομαΑποθηκών.aspx
 
Που το βρήκες εσύ; Μέσα στην σακκούλα της τροφής; Ή στην ταίστρα; Ήταν πολλά;
 
βρήκα ένα μέσα στην τροφή και ένα δίπλα στο τοίχο. Στο κλουβί δεν είχε τίποτα ούτε στην τροφή
 
Άρα εκκολάπτονται αυγά μέσα στην τροφή σου. Αν διάβασες στο άλλο θέμα, συστήνεται η τοποθέτηση της τροφής στην κατάψυξη για να μην πάει χαμένη. Μετά θα είναι ακίνδυνη.
 
Άρα εκκολάπτονται αυγά μέσα στην τροφή σου. Αν διάβασες στο άλλο θέμα, συστήνεται η τοποθέτηση της τροφής στην κατάψυξη για να μην πάει χαμένη. Μετά θα είναι ακίνδυνη.
Περαστικά...40 κιλά ακόμη! τέσπα ευχαριστώ θα δω που μπορώ να την βολέψω.
 
manitoba - amazona Χ 15kg αγόρασα μια και μια μου έκαναν δώρο γιατί τους έδωσα μια κλούβα, αλλά την άνοιξε καταλάθος η κοπέλα στο petshop γιατί νόμιζε ότι είναι για κουνέλια. Επίσης, έχω περίσσεμα απο προηγούμενο τσουβάλι την οποία την διατηρώ σε πλαστικό που κλείνει δίπλα στον παπαγάλο για να μην ανοίγω τσουβάλια συνέχεια!

Το θέμα είναι να μην δημιουργούν προβλήματα στα κατοικίδια. Δεν ξέρω εάν διάβασες στο link τους τρόπους αντιμετώπισης, πάντως αυτό με την κατάψυξη, ακούγεται καλύτερο εάν λειτουργεί.

῾῾Πως Αντιμετωπίζονται
Επειδή πάντα η πρόληψη είναι προτιμότερη από την καταστολή, ο έλεγχος και η παρακολούθηση του πληθυσμού των εντόμων με φερομόνες είναι σήμερα το σημαντικότερο βήμα στην έγκαιρη καταπολέμηση των εντόμων αποθηκών. Η χρησιμοποίηση φερομονικών παγίδων σύλληψης βοηθούν στην άμεση παγίδευση των εντόμων με αποτέλεσμα την ανίχνευση της παρουσίας τους στο χώρο, την παρακολούθηση της αύξησης του πληθυσμού τους και την έγκαιρη λήψη μέτρων για αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σε περίπτωση που η πυκνότητα του πληθυσμού τους ξεπερνά τα ανεκτά επίπεδα τότε γίνεται εφαρμογή υποκαπνισμού, μέθοδος η οποία θανατώνει τα έντομα σε όλα τους τα στάδια (αυγό-προνύμφη-χρυσαλίδα-τέλειο).῾῾
 
Βάζουν και φύλλα δάφνης, προληπτικά βέβαια, δεν ξέρω αν τα διώχνει κιόλας. Εγώ αυτό κάνω, ρίχνω αρκετά μέσα στο τσουβάλι, βέβαια μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει θέμα. Καμμιά φορά εμφανίζεται κανένας σκόρος τροφίμων αλλά με την δάφνη εξαφανίζεται.
Μπορείς να καταψύχεις, λίγη λίγη την τροφή.
 
Θα δούμε, πάντως τις τροφές(τα τσουβάλια) τις έχω με επιπλέον καλύψει με μαύρη σακούλα απορριμάτων, αλλά θα κάνω αυτό που μου είπες.
 
Αν υπάρχουν αυγά μέσα δεν κάνεις τίποτα. Εκτός αν κάποιο είναι καθαρό και κάποια έχουν έντομα.
 
Back
Top