Πτερόρροια Έντονη πτερόρροια σε κοκατίλ

NikolettaG

PB New Member
Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με την πτερορροια! Το κοκατιλ μου 1,5 χρόνων περνάει πολύ έντονη πτερορροια και έχει χάσει τα φτερά πτήσης ( στην μία φτερούγα αρχισαν να μακραίνουν ξανά) και στην ουρά του έχουν μείνει μόνο δύο. Αυτό τον δυσκολεύει να πετάξει! Είναι τρομερά ενεργητικός και έχει διάθεση και όρεξη! Θα μπορούσα να του δώσω κάτι να τον βοηθήσω να περάσει αυτή τη φάση πιο γρήγορα; Ευχαριστώ πολύ

Μίλησέ μας αναλυτικά για τη διατροφή του.
Επίσης πες μας αν έρχεται σε επαφή με φυσικό φως, χωρίς να παρεμβάλλονται τζάμια
Τέλος γράψε μας το ημερήσιο πρόγραμμα ύπνου του

Τρώει σπόρους, μιλέτ και από λαχανικά μόνο πιπεριά! Στον ήλιο δεν τον βγάζω είναι μόνο μέσα στο σπίτι! Κοιμάται περίπου 10-12 ωρες. Ευχαριστώ

Θα έλεγα να το βγάζεις στον ήλιο, βασικά στο διάχυτο φως για κανένα 20λεπτο καθημερινά και υπό επιτήρηση (για την προστασία από θηρευτές) και να του δώσεις κάποιο βιταμινούχο σκεύασμα που να περιέχει και σύμπλεγμα της βιταμίνης Β, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί του. Επίσης κόκκαλο σουπιάς ώστε να λαμβάνει ασβέστιο και πρωτεϊνικούς σπόρους (για τα καναρίνια η περίλα είναι ένας από αυτούς και η κινόα ένας άλλος...)

Δυστυχώς λόγω δουλειάς μπορώ να τον βγάζω στον ήλιο κάποιες μέρες την εβδομάδα και όχι καθε μέρα! Σίγουρα θα τον βοηθήσει! Επισης του έχω και πέτρα! Θα πάω να πάρω και αυτά που μου είπατε! Σας ευχαριστώ πολύ!

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Back