Ασθένειες Έντονο ξύσιμο στα παραδείσια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Lydian
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Lydian

PB New Member
Εγγραφή
27 Ιαν 2009
Μηνύματα
5
Πόλη
Αθήνα
Κατ'αρχήν, καλώς σας βρήκα!
Εδώ και δυό βδομάδες έχω πάρει δύο παραδείσια, ένα πιγκουινάκι θηλυκό και ένα ζεμπράκι αρσενικό. Δεν ξαναείχα ποτέ πουλιά και δεν έχω πείρα με αυτά.
Από τότε που τα πήρα, λοιπόν, ξύνονται πολύ συχνά. Χρησιμοποιούν είτε το ράμφος τους σε όλα τα μέρη (φτερά, κεφάλι, μάγουλα) είτε τα πόδια τους για την κοιλιά τους. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως το ξύσιμο πολλές φορές είναι επίμονο.
Μπορεί να είναι πιθανή ασθένεια, ή είναι φυσιολογικό;

Ευχαριστώ :)
 
Εχεις αποκλείσει την περίπτωση να είναι φτερωτοί επισκέπτες( ψείρες); Αν ναι, είναι απολυτα φυσιολογικό για όλα τα πουλιά να περιποιούνται το φτέρωμά τους, αρκεί να γινεται στα πλαίσια του φυσιολογικού.
Αν κρίνεις οτι είναι πολύ επίμονο το ξύσιμο, καλό θα ήταν να εφαρμόσεις καποιο σκέυασμα για ψείρες. Κάνε επίσης πολύ καλη καθαριότητα και απολύμανση σε όλο το κλουβί και τα εξαρτήματά του ( ταίστρες, πατήθρες)και κανε μια επαναληπτική εφαρμογή μετά απο κάποιες μέρες.
 
Λυδία καλησπέρα,
Πριν κάτι μήνες που είχα πάρει ένα ζευγάρι ζεμπράκια, μου ξύνονταν συνέχεια και συνεχίζουν να το κάνουν. Δεν έχουν όμως ψείρες τα δικά μου, απλά το κάνουν συχνά. Μερικές φορές θα δεις ότι ξύνονται και μετά φουσκώνουν για λίγο. Στην αρχή ανησυχούσα λίγο αλλά τελικά κατάλαβα ότι είναι φυσιολογικό.Φυσικά εσύ ξέρεις καλύτερα τα πουλάκια σου!
 
Georgina δεν το έχω αποκλείσει, μα,όπως είπα, δεν έχω πείρα και δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Πως θα μπορούσα διακρίνω αν έχουν ψείρες;
Aναστασία, και εμένα ακριβώς έτσι. Ειδικά η λευκή όταν ξύνεται φουσκώνει αρκετά, και είναι δυο φορές πιο όμορφη :) Μακάρι να είναι αυτό που λες.
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σας

(Α, όχι Λυδία. , το ψευδώνυμο είναι Λύδιος )
 
Εδω θα διαβασεις ενα μύνημα που αφορά καναρίνια. Αν πρόκειται για ψειρα, δίνονται στο πόστ οι σχετικές οδηγίες: https://community.petbirds.gr/threads/Ψείρες-σε-κανάρα-και-νεοσσό.2481/

Μην τα φορτώσεις με φαρμακα αν δεν διαπιστώσεις την υπαρξή τους και αν εχεις και άλλα πουλιά, θα κανεις απολύμανση σε ολα τα κλουβια και θα φροντίσεις όλα τα πουλιά.
 
lydian ειναι δυσκολο να καταλαβουμε εαν τα δικα σου εχουν καποιο ψειρες η κατι αλλο η απλα περιποιουνται τα φτερακια τους οπως κανει καθε πουλακια στο πλαισιο της καθαριοτητας του. Εφοσον λες οτι φουσκωνει τα φτερακια κ μετα ξυνεται το θεωρω φυσιολογικη τους δρασητριοτητα. Αλλα για καλο κ κακο μπορει ςνα το ψαξεις λιγο παραπανω κ να ησυχασεις. Κοιτα κ αυτο το κατατοπιστικοτατο θεμα οπου ενας φιλος ειχε παρομοια απορια.
https://community.petbirds.gr/threads/Πως-θα-καταλάβω-αν-τα-πουλιά-μου-έχουν-ψείρες.6345/
 
Εντάξει! Απολύμανα το κλουβί και τα εξαρτήματα προαιρετικά.
Η αλήθεια είναι πως, αφού διάβασα αυτά που μου δείξατε, δεν βλέπω κάποιο εμφανές σημάδι ύπαρξης ψειρών. Οπότε, προς το παρόν, δεν τους βάζω τίποτα.
 
Back
Top