Φροντίδα Έξοδος κοκατίλ από το κλουβί

cockoricos

PB New Member
Εγγραφή
27 Οκτ 2008
Μηνύματα
21
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας και παλι! Αντιμετωπιζω ενα προβλημα με το κοκατιλ μου... Αν και το εχω 5 μηνες, δεν βγαινει εξω απο το κλουβι του και οταν το κανει καθεται σε ψηλα μερη και δεν γυριζει πισω ουτε για να φαει.. Ετσι, δεν τον αφηνουμε καθε μερα εξω. Γενικα ειναι μια χαρα πουλακι, επικοινωνει με μας, σφυριζει, τρωεικτλ. ακομη μας φοβαται. Υπαρχει καποιος καλυτερος τροπος προσεγγισης απο μενα; Δεν ξερω τι αλλο να κανω. Με το πρωτο κοκατιλ μου, δεν ειχαμε κανενα προβλημα. :)
 
Γιατι το αφησατε να βγει απο το κλουβι τη στιγμη που σας φοβαται; 😕

Ειναι λογικο να πεταξει και να ανεβει οσο πιο ψηλα μπορει για να αισθανεται ασφαλεια και λιγο τον νοιαζει το φαγητο αφου φοβαται. Τα πουλια τα βγαζουμε απο το κλουβι οταν νιωθουν κι εκεινα ασφαλη και ανετα.

Πρωτα πρεπει να το κανεις να σε εμπιστευτει μεσα στο χωρο του κλουβιου και σιγα σιγα θα ερθει η ωρα να βγει εξω. :)

Το καθε πουλι ειναι διαφορετικος χαρακτηρας και εχει αλλα βιωματα.
 
εχεις δικιο... Θα κανω υπομονη κ πιστευω να μας εμπιστευτει σιγσ σιγα.. Θα συνεχισω τις προσπαθειες να τον κανω να φαει απο το χερι μου κ να καταλαβει οτι δν υπαρχει λογος να φοβαται...
 
nomizo den einai tipota tromero pou den vgenei monos tou...siga siga tha sinethisi...mporis na ton kaneis na kathete pano sto klouvi tou kai na estanete san na einai "miso" spiti tou eno einai exo :)
Dokimase na tou vazeis ena makry kladaki gia na ton metaferis piso sto klouvi an den pataei to xeri sou... mporis na dokimaseis na feris to klouvi konta tou... kai sigoura na sinexizeis na tou milas kai na ton taisis apo to xeri...ypomoni kai ola ginontai...
 
Μπορεί να μπει από μόνο του στο κλουβί αν και όταν πεινάσει αλλά μπορεί και όχι. Γι' αυτό μπορούμε να κλείσουμε τα φώτα και με μια πετσέτα να το πιάσουμε. :)
 
Εμεις ειμασταν λιγακι τυχεροι γιατι μετα απο ωρα πεταξε πανω στο κρεββατι και αφου ηταν ηρεμος πλησιασαμε το κλουβι του κ μπηκε μονος του μεσα!
 
Το δικο μου δεν εβγαινε απο το κλουβι του μεχρι που του αγορασα καινουριο κ σαφως μεγαλυτερο. Δεν μπορω να καταλαβω τους λογους παντως, ισως ηταν ψυχολογικο.
 
Τα δικά μου από μόνα τους ποτέ δεν βγαίνουν σε όποιο κλουβί και να τα είχα.. Δεν με φοβούνται αλλά δεν με εμπιστεύονται και τυφλά.. Πιστεύω ότι είναι και θέμα προσωπικότητας κάθε πουλιού..
 
καλη σπερα σασ εγω σημερα εγωρασα ενα τεραστιο κλουβι 100 ερω το πηρα (το τριτο και τελεφταιο που περνω,τα αλλα ηταν μικρα)και εκατσε ησηχοσ και τον επιασα με γαντι και τωρα απολαμβανει το νεο του διαμερισμα πιστεβω να ζωηρεψει αμεσωσ και να προσαρμοστει στο νεο του κλουβι.Ασ ελπισουμε πωσ δεν θα πανε χαμενα τοσα λευτα. Περιμενω νεα σασ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΚΑΤΙΛ ΜΟΥ ΜΟΡΦΕΑΣ
 
παιδια, τι μπορω να κανω για να με εμπιστευτει ο κοκο; Με το πρωτο κοκατιλ δν ειχαμε κανενα προβλημα γιατι ηταν ηρεμο, αυτον τον εχω 6 μηνες και ακομα στο κλουβι του καθεται!
 
Back
Top