Ασθένειες Έπιασα ένα σπουργίτι

Manikarnika

PB New Member
Εγγραφή
4 Σεπ 2015
Μηνύματα
121
Αξιότιμα μέλη,
Σήμερα συνέβη ένα περιστατικό και θα ήθελα να μου πείτε αν το διαχειρίστηκα σωστά...

Μπαίνοντας στην πτέρυγα του σχολείου που φιλοξενεί όλη τη γ λυκείου, τα παιδιά μου είπαν ότι έχει μπει μέσα ένα πουλί (σπουργίτι ήταν τελικά), ωστόσο δεν άνοιξαν κανένα παράθυρο και στην τελική, κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη να ασχοληθεί με αυτό... (Σαν να τους ζητήσανε να απεγκλωβίσουν γορίλα ξέρω γω... Έλεος)

Να πω ότι η πτέρυγα είναι ένας πάρα πολύ κλειστός χώρος στο εσωτερικό του κτηρίου -ενας κλειστός διάδρομος δηλαδη στον οποίο είναι 5 αιθουσες -, επομένως ο μόνος τρόπος εξόδου ήταν τα παραθυρα των αιθουσών...

Παρόλα αυτά το σπουργίτι είχε εγκλωβιστεί σε μια αίθουσα τύπου αποθήκη, πολύ φορτωμένη με αντικείμενα και ως εκ τούτου χωρίς τη δυνατότητα να ανοίξω παράθυρα... Ωστόσο, δεν ήθελα να το ωθησω σε άλλη αίθουσα, όπου ήταν τα άλλα παιδιά και θα έχανα τον έλεγχο... (100% θα φώναζαν και θα έτρεχαν, σαν να μπήκε τυραννόσαυρος στην τάξη... Ο,τι κλασσικά γίνεται κάθε φορά που μπαίνει κάποιο ζώο σε αίθουσα διδασκαλίας... )

Όταν μπήκα λοιπόν στην αίθουσα, βρήκα ένα πουλί σε κατασταση πλήρους πανικού να χτυπάει πάρα πολλές φορές σε τοίχους, φεγγίτες κλπ...

Πολλές φορές έπεφτε σε γωνίες κάτω (γραφείο) ή δίπλα από έπιπλα, οπότε και εκεί, ήταν που το έπιασα με δύο χαρτοπετσέτες, επειδή δεν είχα πανί να ρίξω πάνω του (το έπιασα με προσοχή, δεν το έσφιξα, ούτε το ταρακούνησα - όπως ακριβώς το καναρίνι)

Το κράτησα για 3 -4 λεπτά να δω αν είχε χτυπήσει σοβαρά ή αν χρειαζόταν κάτι από εμένα...

Ευτυχώς δεν είχε κάτι (τουλάχιστον που να φαίνεται και να μπορώ να εντοπίσω με τη δική μου μικρή εμπειρία), ωστόσο το πουλί μέσα σε αυτα τα λεπτά άνοιξε το ράμφος του και άρχισε να κλείνει τα μάτια του...


Εκεί πίστεψα ότι ο φόβος από το πιάσιμο θα το σκότωνε... Επομένως άνοιξα αμέσως τα χέρια μου και πέταξε μακριά...


Το ανοιχτό ράμφος και τα μισοκλειστα μάτια δεν είναι προμήνυμα θανάτου; Μήπως δεν έπρεπε να το πιάσω; Αυτά τα λεπτά ήταν πολλά;

Θα περιμένω απάντηση σας.
σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Υ. Γ. Το πιστεύετε ότι όταν το έπιασα για να δω τι συμβαίνει, τα άλλα παιδιά μου έλεγαν να φύγω μακριά; Πως είναι δυνατόν να φοβάσαι ή να σιχαίνεσαι ένα ζωάκι που θέλει τη βοήθεια; 🤬
 
Το ανοιχτό ράμφος και τα μισοκλειστα μάτια δεν είναι προμήνυμα θανάτου;
Νομίζω οτι ηταν απλα το σοκ που είχε υποστεί και όχι κάποιο άλλο προμήνυμα. Μια χαρά θα είναι το πουλάκι. Είναι θαρραλέα και σκληροτράχηλα τα σπουργίτια!

Μήπως δεν έπρεπε να το πιάσω;
Πως αλλιώς να το γλίτωνες από το πάθημα του;

κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη
Η ρίζα του κακού! (όχι μόνο για αυτό το περιστατικό αλλά και για πολλά άλλα στην καθημερινότητα μας..)

θα ήθελα να μου πείτε αν το διαχειρίστηκα σωστά...
Μπράβο σου για το πως το διαχειρίστηκες! 👍
 
Έκανες αυτό που έπρεπε όπως σου είπαν τα παιδιά παραπάνω και μπράβο σου. Οσο για την "απέχθεια" και το "φόβο" απέναντι στα ζώα δε μου φαίνεται παράξενο. Σε τούτο τον τόπο μεγαλώνουμε με διδασκαλίες φόβου και απέχθειας για οτιδήποτε "διαφορετικό". Δε φταίνε τα παιδιά "εμείς" φταίμε, αυτόν τον κόσμο τους προετοιμάζουμε να φτιάξουν κι αυτά.
 
Όχι Αναστασία, είναι ο οίστρος της ζωής.

Νομίζω οτι ηταν απλα το σοκ που είχε υποστεί και όχι κάποιο άλλο προμήνυμα. Μια χαρά θα είναι το πουλάκι. Είναι θαρραλέα και σκληροτράχηλα τα σπουργίτια!

Ευτυχώς. Γιατί όλη τη μέρα μου είχε καρφωθεί στο μυαλό ότι κάπου είχε πεθάνει ή κάπου δεν μπόρεσε να αντιδράσει εγκαίρως και έγινε τροφή άλλου ζώου.






Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!

Με εκτίμηση,
Αναστασία :)
 
Γειά σου βρε Αναστασία σπουργιτοδιασωστρια! 😃
Κι εγώ στο σχολείο μου τα ίδια περνάω. Φέτος μόνο έβγαλα 7 σπουργίτια από διαφορετικές αίθουσες το κάθε ένα. Έπρεπε να τα κυνηγάω για να τα πιάσω γιατί δεν πλησίαζαν τα παράθυρα. Μερικά είχαν παρόμοια αντίδραση με αυτό που έπιασες εσύ. Το αστείο ήταν ότι με του που τα άφηνα εξαφανίζονταν στο δευτερόλεπτο! Μπραβο σου που το βοήθησες γιατί αν δεν ήσουν εσύ εκεί θα πέθαινε. Πέρσι το Σεπτέμβριο βρήκα 3 νεκρά μέσα στην τάξη. Δεν ήταν κανένας εκεί για να τα βοηθήσει. Για άλλη μια φορά να σου πω ένα μεγάλο μπράβο!
 
Back
Top