Ασθένειες Έπιασα παπαγάλο ρινγκ νεκ στο μπαλκόνι μου

vkanellos2

PB New Member
Εγγραφή
23 Ιουλ 2008
Μηνύματα
3
Πόλη
Πειραιάς
Καλησπέρα σας! Έχω ένα θηλυκό παπαγαλο ρικ νεκ κ πριν λίγο καιρό την επισκεπτόταν ένας αρσενικός στο κλουβί της, οπότε έβαλα ένα κλουβί ανοιχτό με τροφή κ νερό δίπλα από το κλουβί της δικιας μου κ τον έπιασα! Το θέμα είναι ότι του λείπουν πολλά πούπουλα στο λαιμό κ στον θώρακα! Έχω δει διαφορα τον τελευταίο μήνα αλλά όχι σημαντική καμμιά ιδέα κανένας για το τι πρέπει να κάνω ευχαριστώ για τον χρόνο σας
 
Καλησπέρα, καλώς ήρθες!
Δυστυχώς θα ξεκινήσω από τα δυσάρεστα. Πολλά τα λάθη, όχι σκοπίμως πιστεύω.
Μία ερώτηση, το πουλί που ήρθε στο μπαλκόνι και το έπιασες έχει δακτυλίδι;
Έβαλες το θηλυκό σου σε κίνδυνο αφήνοντας ένα ελεύθερο πουλί να πλησιάζει το κλουβί του. Τα ελεύθερα πουλιά είναι γεμάτα κοκκίδια και ψείρες.
Τα πράσινα ringnecks έχουν ενσωματωθεί στην άγρια πανίδα πολλών χωρών της Ευρώπης μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας και αναπαράγονται και ζουν ελεύθερα στην φύση.
Αν το πουλί δεν φορά δακτυλίδι, είναι πάνω από βέβαιο ότι ανήκει στην κατηγορία αυτή.
Η απώλεια του φτερώματος οφείλεται στο στρες του εγκλεισμού.
Το καλύτερο για το πτηνό είναι να του παρέχεις κάποιες μέρες μια φιλοξενία ενδυνάμωσης και στην συνέχεια να το ελευθερώσεις εκεί που ανήκει και να πάρεις ένα εκτροφής πουλί για παρέα στο θηλυκό σου.
Το forum μας είναι αντίθετο στην αιχμαλωσία της άγριας πανίδας και γι αυτό είμαι υποχρεωμένη να σε προειδοποιήσω με το μήνυμα που απευθύνουμε σε όλους όσους υπάρχει ένδειξη ότι φιλοξενούν "πιασμένα" πουλιά.
Αν το πουλί που έχεις στην κατοχή σου γνωρίζεις ή στην πορεία διαπίστωσες πως είναι άγριο, η μόνη βοήθεια που μπορούμε να σου προσφέρουμε είναι οδηγίες για την προσωρινή, ασφαλή φιλοξενία του, με σκοπό τη διασφάλιση της ζωής του και με την άμεση προοπτική της απελευθέρωσής του σε κατάλληλο σημείο.

Να γνωρίζεις ότι στα πουλιά που έχουν αφαιρεθεί από τη φύση, υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας λόγω ασθενειών που προκαλούνται σε συνθήκες αιχμαλωσίας.


Για ό,τι χρειαστείς στην σωστή κατεύθυνση με μεγάλη χαρά να σε συνδράμουμε.
 
Δεν φωραει δαχτυλίδι, του λειπανε τα πούπουλα πριν τον πιάσω τα έχω σε ξεχωριστά κλουβιά
 
Vkanellos2 (πως σε λένε 😉 δεν το βλέπεις το πουλί ότι είναι άγριο και ότι κοπανιέται;
Κι εδώ σ' εμένα έξω από το δωμάτιο των παπαγάλων μου έχει μια αμυγδαλιά και κάθε απόγευμα περνάει στα γρήγορα ένα ringneck και σφυρίζουν μεταξύ τους. Ούτε καν σκέφτηκα να τον πιάσω, όχι γιατί είμαι καλύτερη από σένα αλλά γιατί ξέρω πως δεν θ' αντέξει και θα πεθάνει. Ποιο το νόημα λοιπόν;
Ξέρεις πουλάνε και σε petshops πιασμένα, φαίνονται από χιλιόμετρα μακριά ότι είναι άγρια από τον τρόπο που χτυπιούνται και είναι φθηνότερα από τα εκτροφής.

Εσύ πιστεύεις πως είναι ήμερος δραπέτης;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Απλά ρώτησα τι πρέπει να κάνω επειδή από τι φαίνεται είναι άρρωστος κ μετά θα τον ελευθερωσω το πουλί πάντως ήταν πεινασμένω! Τον ταιζε η δικιά μου από το κλουβί της
 
Τον ταιζε; Αν εχει καποια σοβαρη ασθενεια θα κολλησει και το δικο σου πουλι!
 
Ίσως τον τάιζε γιατί ερωτοτροπούσαν μεταξύ τους.
Δεν μπορεί κανείς να σου πει τι έχει ένα πουλί επειδή έχει μαδήσει.
Πρέπει να παρατηρήσεις κάποια στοιχεία, όπως τις κουτσουλιές του. Επίσης αν μπορείς να το πιάσεις, να κοιτάξεις σχολαστικά για ψείρες και καλό θα ήταν έτσι κι αλλιώς να πάρεις ένα σπρέυ και να ψεκάσεις και αυτόν και το δικό σου.
Αν μπορείς να τον βγάλεις μια κοντινή φωτογραφία στα σημεία που λείπουν περισσότερα πούπουλα, να δούμε μήπως έχει κάποιο δερματικό θέμα.
Δεν μου είπες το κλουβί πως το δέχτηκε;
Επειδή πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι δραπέτης κλουβιού, (εξ ου και πεινασμένος πολύ ) υπάρχει και το ενδεχόμενο η απώλεια των φτερών να είναι αποτέλεσμα ψυχολογικού στρες της περιπλάνησης.

Τώρα από διατροφή, αν είναι άγριο πρέπει να τρώει περισσότερα χόρτα και λαχανικά και λιγότερους σπόρους.
Αν το βλέπεις κάπως ήμερο, δώσε σπόρια κατ' αρχήν για να παρατηρήσεις τις κουτσουλιές του.

Το θέμα είναι ότι για να έχεις μια εικόνα κατ' αρχήν για την υγεία του, θα έπρεπε να κάνεις εξέταση στις κουτσουλιές.
Βάλε μας αν μπορείς φωτογραφία. Αφού το βλέπεις άρρωστο μην το αφήσεις να φύγει χωρίς θεραπεία.
Στην περίπτωση που δεν θέλεις να υποστείς την δαπάνη αλλά επιθυμείς να βοηθήσεις, μπορείς να απευθυνθείς και στην ΑΝΙΜΑ.
Παρατήρησέ το σχολαστικά, βάλε φωτογραφία αν μπορείς και μιλάμε για την συνέχεια.
 
Back
Top