Γενικά Έρευνα για να αγοράσω νέα παπαγαλάκια

skiadaresimarianthe

PB New Member
Εγγραφή
13 Οκτ 2020
Μηνύματα
19
Πόλη
Νέο Φάληο
Καλησπέρα, με λένε Μαριάνθη ,20 χρονών. Εγγράφτηκα για να κάνω έρευνα θέλοντας να αγοράσω νέα παπαγαλάκια ως κατικοίδια και για να μάθω περισσότερα για αυτά τα πανέμορφα πλάσματα!

Παλαιότερα είχα για αρκετά χρόνια ζευγάρια budgie!
 
@Xrhstosk
Αναλόγως τι θα επιλέξω εν τέλη.
Αν ξαναπάρω budgie φοβάμαι μην αισθανθεί μοναξιά το ένα μόνο του.

Σίγουρα δεν το ρισκάρω να πάρω κατευθείαν δύο, αν επιλέξω μεγαλύτερο είδος παπαγάλου.

Ευχαριστώ για την συμβουλή!
Εσύ απ'ότι βλέπω έχεις κοκατίλ;
 
@skiadaresimarianthe ναι εγώ έχω ένα κοκατιλ ένα παρροτλετ και δύο ζεμπρακια (είχα και μπατζι για 2 χρόνια)
[automerge]1602713532[/automerge]
Κοίτα...είναι ανάλογα...άμα πάρεις κοκατηλ παρροτλετ η conure σίγουρα θα δεθει μαζί σου ενώ τα λόβμπερντ ας πούμε και μερικά...τονίζω μερικά μπατζι θέλουν καλυτερα ταίρι...εκτός αν έχεις τόσο πολύ ελεφθερο χρόνο...
[automerge]1602713773[/automerge]
Εγώ τα μπατζι τα είχε πάρει από πετσοπ (δεν ήξερα τίποτα όσο αναφορά την φροντίδα τους εκείνο τον καιρό) και να αυτό έκανα το λάθος και πήρα δύο...παρόλα αυτά ειμουν αρκετά τυχερός και από την δεύτερη κιόλας μέρα έτρωγαν απτό χαιρι μου και γενικά ήταν άνετα μαζί μου! Το κοκατηλ το ίδιο...πάλι από το ίδιο πετσοπ αλλά βγήκε και αυτό ήμερο πάλι καλα... Από την πρώτη κιόλας μέρα με άφηνε και το χαιδευα..τώρα για τα σπυράκια δεν θα πω τπτ 😂οπότε τους βολεύει δλδ όταν με δούνε με φάει στο χέρι έρχονται 😂😍οπότε ναι επειδή μπορεί να μην εισια τόσο τυχερή όσο εγώ σου λέω από τώρα ότι θα ήταν καλύτερα να τα πάρεις από εκτροφεα
 
Τελευταία επεξεργασία:
Γεια σου Μαριάνθη. Καλώς ήρθες στο φόρουμ.
Γενικά, κι εφόσον είσαι 20 ετών, ένα κριτήριο για να υιοθετήσεις παπαγάλους, πέραν από τον βαθμό ενασχόλησης και φροντίδας, και τον αντίστοιχο καθημερινό χρόνο επαφής που χρειάζεται το κάθε είδος, είναι και το προσδόκιμο ζωής του παπαγάλου, υπό την έννοια ότι είσαι νεαρό άτομο, κι ενδεχομένως τα επόμενα έτη να αλλάξουν πολλά σε σχέση τόσο με τις συνθήκες διαβίωσής σου (επομένως και του πτηνού, π.χ. αλλαγή σπιτιού...) όσο και με τον διαθέσιμο χρόνο σου (π.χ. εργασιακές υποχρεώσεις...), οπότε σου προτείνω να υπολογίσεις, όσο γίνεται φυσικά και αυτές τις παραμέτρους. Επίσης είναι και το θέμα του θορύβου του κάθε πτηνού που θα μπορούσε να επηρεάσει την επιλογή σου.
 
@Xrhstosk Η αλήθεια είναι πως και εγώ δεν ήξερα όταν πήρα τα budgie. Δεν τα είχα μάθει ούτε να μιλάνε ούτε να βγαίνουν από το κλουβί, διότι δεν με είχαν διαφωτίσει οτι οι μικροί παπαγάλοι μπορούν αν εξημερωθούν έτσι! Χώρια οτι,τότε, οι γονείς μου φοβόντουσαν μην κουτσουλίσουν! ΔΥστηχώς οι λιγότεροι από τα pet shop ξέρουν να σε συμβουλέψουν 5 πράγματα!

Γενικά ψάχνω αυτόν τον καιρό εκτροφέα, αλλά μου λένε κάτι περίεργα τύπου "δεν μπορείς αν τα δείς από κοντά λόγω covid" και να συνενοηθούμε μέσω viber..
Ένα pet shop στην γειτονιά μου έκανε μία δελεαστική τιμή για ringneck,οπότε όταν φέρουν ξανά, θα αξιολογήσω αν είναι της προκοπής
[automerge]1602960312[/automerge]
@ianos Προσωπικά τον θόρυβο τον θεωρώ το λιγότερο.Και γενικά σε ατομικό επίπεδο,έχω σκεφτεί και αποφασίσει οτι θέλω ένα πλάσμα ως σύντροφο και μπορώ να αφιερώσω χρόνο και χρήμα για αυτό.
Το πρόβλημά μου είναι πιο πολλοί οι υπόλοιποι του σπιτιού που φοβούνται οτι ένα μεγαλύτερο είδος θα λερώνει η δεν θα μπορούμε να το μετακινήσουμε εύκολα στο εξωχικό. Οπότε αναγκαστικά πρέπει να βρω μία μέση λύση για να είμαστε ευχαριστημένοι όλοι!

Ευχαριστώ για την κατατόπιση!
 
Τελευταία επεξεργασία:
@skiadaresimarianthe
Ο θόρυβος συνήθως και να μην ενοχλεί εμάς, ενοχλεί τους γύρω, μιας που σε πολλά είδη είναι αρκετά δυνατός ωστε να γίνει συχνή αιτία τσακωμου ή και νομικού μπλεξιματος (αν μένεις σε πολυκατοικία πχ). Ολα λερώνουν και κάνουν καταστροφές λίγο-πολύ. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις την απόλυτη συναίνεση των συγκατοικων σου, όχι μόνο επειδή μπορεί να γίνει αιτία τσακωμων μαζί τους, αλλά επειδή θα χρειαστεί η συνεργασία τους για την ευτυχία και την ασφάλεια του πτηνού (αλλαγές στο σπίτι ώστε να είναι ασφαλές, ανοχή σε ζημιές-κπυτσουλήματα, πολύ προσοχή απο όλους σε πόρτες παράθυρα μη φύγει, σεβασμός των ωρών που κοιμάται κλπ).
Τα ριγκνεκ έχουν δυνατουτσικη (εως πολύ) φωνή.
Τις όποιες προσφορές θα πρότεινα να τις αποφύγεις, στοιχίζουν πολυ ακριβότερα και όχι μόνο σε χρήματα, κυκλοφορεί πολλή απάτη και πολλή κακοποίηση στο εμπόριο ζωων. Θα έλεγα αφου καταλήξεις στο είδος να ψάξεις εδω για αξιόπιστο εκτροφέα.
Επίσης χρειάζεται οπωσδήποτε έμπιστο και έμπειρο άτομο για να το προσέχει όταν χρειαστεί να λείψεις κάπου και δεν μπορείς να το πάρεις μαζί, ειδικός κτηνίατρος (ψαξε λίστα πτηνιάτρων) και πολύ διάβασμα για το είδος που σου ταιριάζει. Καλή τύχη!
 
@myr Σίγουρα από όπου και να επιλέξω οτιδήποτε θα περάσει πρώτα από πτηνίατρο. Επίσης ευτηχώς μένω σε ευρύχωρο σπίτι,άρα αν ενοχλεί από την μία πλευρά, πάει από την άλλη χωρίς κάποιο πρόβλημα [έχω και γείτονα απέναντι με μακάο, μεγάλη συμπαράσταση] το να μην φύγει και να το έχουμε κάπου ίσυχα τα βράδια το θεωρώ αυτονόητο.
Θα το ψάξω,φυσικά, δεν είναι τίποτα de facto ακόμα, αν και δεν νομίζω ότι ο'τι και να επιλέξω είναι garantee οτι όλα τα πουλιά θα συμπεριφέρονται και θα αλληλεπιδρούν το ίδιο κατά κανόνα! Δεν τα λέω εγώ, τα λένε όσοι παραπάνω γνώστες έχω διαβάσει και κάνει έρευνα αυτές τις μέρες Και ειδικά με τους παπαγάλους, έχεις αρκετά χρόνια να αναπτύξεις μία σχέση μαζί του και να τον εκπαιδεύσεις..

Ευχαριστώ για τις συμβουλές, προτιμώ ωστόσο να είμαι λίγο πιο αισιόδοξη!
 
Καλωσόρισες Μαριάνθη!

Πολύ καλά κάνεις και είσαι αισιόδοξη , έτσι πρέπει!

Το ότι κάνεις την έρευνά σου πριν αποκτήσεις το μικρό σου, είναι πολύ σωστό βήμα και σιγά σιγά θα καταλήξεις στη καλύτερη επιλογή για εσένα.

Ορισμένα μηνύματα μπορεί να σου φαίνονται λίγο "αυστηρά" ή "απόλυτα" , σε διαβεβαιώ όμως ότι είναι σίγουρα καλοπροαίρετα!
 
Μαριάνθη καλωσόρισες. Απλώς να επισημάνω ότι οποιοδήποτε είδος παπαγάλου και να διαλέξεις, να ξέρεις ότι πρόκειται για "ακατάστατα" πουλάκια. Έχω 2 budgies και ένα green cheek conure και μπορείς να βρεις σποράκια ολουθε. Ή φτερά, ειδικά σε περίοδο πτερορροιας. Όταν δε, τρώνε αυγό, μπορεί και να το μαζεύεις απ' όλο το κλουβί. Γενικά, είμαι με το ηλεκτρικό σκουπάκι στο χέρι. Και ναι όταν θα βγαίνουν έξω θα τις ρίχνουν τις κοτσιλίτσες τους. Με αυτό παίζει να έχεις θεματάκια, ας το έχεις υπόψιν, να είσαι προετοιμασμένη
 
@Helena5 Αχα!
Είναι μia απορία που την έχω γενικότερα και δεν βρήσκω κόσμο αν μου την λ;yσει.
Μπορείς na υπολογίσεις πάνω κάτω κάθε πόσο κοτσιλάνε;

Έχω ακούσει οτι τα budgie κοτσιλάνε πιο συχνά από μεγαλύτερα είδη,ισχύει;
 
Ισχύει, τα budgie μπορεί και ανά...τέταρτο να κάνουν κουτσουλιές. Η κονούρα καμία σχέση πολύ πιο σπάνια. 6 φορές την ημέρα? Δεν έχω υπολογίσει. Ίσως υπάρχει κάποιο site στ αγγλικά για αυτό
 
Ισχύει, τα budgie μπορεί και ανά...τέταρτο να κάνουν κουτσουλιές. Η κονούρα καμία σχέση πολύ πιο σπάνια. 6 φορές την ημέρα? Δεν έχω υπολογίσει. Ίσως υπάρχει κάποιο site στ αγγλικά για αυτό

Ναι ισχύει κάνουν πολύ συχνότερα. Αλλά καθαρίζονται πανεύκολα! Σε σύγκριση με του κοκατιλ πχ που είναι τριπλασιες και όχι τόσο συμπυκνωμενες προτιμώ να βρω 10 κουτσουλιές μπάτζι παρά 1 κοκατιλ σε κακο σημείο. 😛

Επίσης εκπαιδεύονται σε εναν βαθμό να προσέχουν που κουτσουλάνε, αλλά πάντα γίνονται ατυχήματα.
 
Έχω ακούσει οτι τα budgie κοτσιλάνε πιο συχνά από μεγαλύτερα είδη,ισχύει;
Κατά μέσο όρο οι παπαγάλοι κουτσουλάνε κάθε 20-30 λεπτά. Εξαρτάται απο την ποσότητα της κίνηση που κάνουν κι απο την τροφή τους. Προσωπικά τις κουτσουλιές δεν τις έχω στο μυαλό μου ως βρωμερά κακά. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω βάλει το χέρι μου για να μην πέσει στην μοκέτα η κουτσουλιά επειδή δεν έχω προλάβει να βάλω την εφημερίδα στο πάτωμα. 😀
 
Καλησπέρα, με λένε Μαριάνθη ,20 χρονών. Εγγράφτηκα για να κάνω έρευνα θέλοντας να αγοράσω νέα παπαγαλάκια ως κατικοίδια και για να μάθω περισσότερα για αυτά τα πανέμορφα πλάσματα!

Παλαιότερα είχα για αρκετά χρόνια ζευγάρια budgie!


EDIT Σήμερα κατεύθασα στο σπίτι με έναν υπέροχο πράσινο, αρσενικό ringneck!
Κάποια στιγμή θα κάνω παρουσιάση! προς το παρόν "εξεικιωνόμαστε"
 
Το αρσενικός είναι εξακριβωμένο; Εγω τον Λινκ για ένα χρόνο τον είχα σίγουρο κοριτσάκι ώσπου έγινε μουστακαλής (έβγαλε το δαχτυλίδι στο λαιμό). Καλώς τον δέχτηκες. Περιμένουμε να τον δούμε
 
Back
Top