Τραυματισμοί Έσπασε το νύχι του budgie μου

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Rafaelaa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλησπέρα έχω ένα αρσενικό παπαγαλάκι budgie το οποίο μου φαίνεται έχει κάποια πάθηση στα νύχια. Τα νύχια είναι πολύ χοντρά και δεν μεγαλώνουν ομοιόμορφα. Επίδη το πουλί έχει ποδάγρα, τον είχα στα χέρια μου και του έβαζα ένα ειδικό φάρμακο στα πόδια και εκείνη την ώρα, μάλλον επίδη στριφογυρίζε στο χέρι μου το νυχακι του μάλλον έσπασε και άρχισε να τρέχει αίμα. Τώρα κάθεται στο κλουβί, και μου φαίνεται πονάει γιατί δεν πατάει καθόλου το πόδι του. Θα ήθελα μερικές συμβουλές σχετικά με το τι να κάνω σε αυτήν την περίπτωση.

Μιλάμε γι'αυτο το πουλάκι;

Το αίμα σταματησε?
Καλό θα ήταν να βάλεις λίγο αραιωμένο μπενταντιν πάνω.

Ναι, δυστυχώς μιλάμε για το ίδιο πουλάκι. Δεν ξέρω όλα αυτά που παθαίνει σχετίζονται ή όχι. Το άλλο παπαγαλάκι που βρίσκεται στο ίδιο κλουβί και είναι μια χαρά. Δεν έχει άλλο αίμα αλλά τα νύχια του είναι χάλια.

Το πρώτο πράγμα που έπρεπε γενικά να κάνεις είναι να βάλεις το πουλάκι μόνο του σε ένα κλουβί, να έχεις 2 σετ πατηθρες/ταϊστρες και να αλλάζεις κάθε φορά που βάζεις φάρμακο και να τα πλένεις καλα.
Επίσης στο κλουβί που είναι τα υπόλοιπα πουλια πρέπει να γίνει καλός καθαρισμός σε πατηθρες/ταϊστρες και σχάρα.
Το δεύτερο που σου το είπαν ξανά είναι να τον πας σε γιατρό εξειδικευμένο σε πτηνά.
Σου έχουν βάλει τη λίστα νομίζω στα άλλα ποστ.

Το πουλάκι χρειάζεται βοήθεια και έξτρα περιποίηση

Άρα είναι αναγκαίο να τον πάω σε γιατρό;
Είναι η περίοδος αναπαραγωγής και έχω παρει φωλιά οπότε άμα τον χωρίσω από το άλλο πουλί πως θα κάνουνε μικρά;

Ταιστρες έχω δύο το ίδιο και πατιθρες. Κάθονται σε διαφορετικές πατιθρες αλλά νομίζω τρώνε από την ίδια ταιστρα κάποιες φορές

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Είναι η περίοδος αναπαραγωγής
Πρώτος και ΒΑΣΙΚΟΣ κανόνας στην αναπαραγωγή είναι τα πουλιά να είναι καλά στην υγεία τους.
Το πουλάκι αυτό εγω δε θα το έβαζα για αναπαραγωγή. Η θηλυκή θα κολλήσει σίγουρα από το τάισμα και συνεπώς τα μικρά.

Άρα είναι αναγκαίο να τον πάω σε γιατρό
Ναι....

Οπότε να αφήσω την αναπαραγωγή για τον Αύγουστο...
Οκ θα επισκεφθώ τον κτηνίατρο το συντομότερο δυνατό. Σας ευχαριστώ πολύ

Οκ θα επισκεφθώ τον κτηνίατρο το συντομότερο δυνατό
Ναι, έτσι να κάνεις, και μάλιστα προσπάθησε να επισκεφτείς γιατρό με εμπειρία σε πτηνά και εύχομαι όλα να πάνε καλά. . Σε ποια περιοχή μένεις;

Ναι, έτσι να κάνεις, και μάλιστα προσπάθησε να επισκεφτείς γιατρό με εμπειρία σε πτηνά και εύχομαι όλα να πάνε καλά. . Σε ποια περιοχή μένεις;
Επισκέφτηκα έναν πτηνίατρο χθες και πήρα μια αλοιφή για το πουλάκι. Ήδη έχει αρχίσει να φαίνεται καλύτερα. Σας ευχαριστώ πολύ

Συζητήσατε και τις άλλες καταστάσεις...ράμφος, πόδια; Γενικά τι σου είπε, εννοώ τι πάθηση έχει;
Μου είπε ότι έχει κάτι σαν μυκητιάση, και αυτό επηρέασε τα πόδια και έπειτα τα νύχια του

Back