Διατροφή Έτοιμα mix βοτάνων σε χειροποίητη αυγοτροφή

voxpaine

PB Member
Εγγραφή
6 Φεβ 2021
Μηνύματα
400
Πόλη
Σπάρτη
καλησπέρα σας, μιας και πρόσφατα ήμουν σε σκέψη να δοκιμάσω να φτιάξω κάποια από τις αυγοτροφές που υπάρχουν στην σελίδα άρχισα να ψάχνω για αποξηραμένα βότανα και από την αναζήτηση αυτή είδα οτι υπάρχουν έτοιμα μιξ βοτάνων. Υπάρχει κάποιος που να έχει προβεί σε αγορά τέτοιου προϊόντος ?
 
Τα βοτανα ειναι καλυτερα να δινονται φρεσκα αλλα αυτο δεν ειναι παντα εφικτο.
Οποτε ναι,μπορεις να βαλεις αποξηραμενα στην αυγοτροφη και καλυτερα να τα προσθετεις λιγο πριν την προσφερεις.
 
Θα μπορούσες επίσης να καλλιεργήσεις κάποια από αυτά σε γλάστρα ή / και σε έδαφος. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι να πάρεις έτοιμα φυτά ή σπόρους (αν και η εποχή που διανύουμε είναι κάπως δύσκολη για φύτρωμα). Τα έτοιμα φυτά μπορείς να τα βρεις πολύ φθηνά σε φυτώρια, σούπερ μάρκετ ή λαϊκές αγορές, αλλά λόγω του ότι μπορεί να περιέχουν φυτοφάρμακα, καλό θα ήταν να τα αφήσεις για κανένα μήνα και έπειτα να δώσεις στο καναρίνι σου από εκεί. Και κατ' αυτόν τον τρόπο θα έχεις για όλον τον χρόνο σχεδόν. Βασιλικός (χειμερινός), ρίγανη, δυόσμος, θυμάρι (είναι πιο δύσκολο στην καλλιέργεια), δεντρολίβανο είναι μια χαρά. Επίσης θα μπορούσες να βάλεις και άνιθο.
 
Θα σου προτεινα τα αποξηραμένα γιατί το θεωρώ 100% φυσικό σε σύγκριση με αυτό που μου έδειξες. Εγώ σαν προσθετικο αυγοτροφης το χρησιμοποιώ.
 
@PantelisTs α ωραία και να σε ρωτήσω εγώ που μέχρι ώρας δεν δίνω κάποια αυγοτροφή αλλά σκέτο αυγό θα πρέπει να πάρω και αυγοτροφή ή μπορώ να το ανακατέψω με το αυγό ?
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
εγώ που μέχρι ώρας δεν δίνω κάποια αυγοτροφή αλλά σκέτο αυγό θα πρέπει να πάρω και αυγοτροφή ή μπορώ να το ανακατέψω με το αυγό ?
Δεν χρειάζεται να πάρεις αυγοτροφή. Μπορείς να δώσεις το αυγό με όποιον τρόπο θέλεις.
 
@Stavros απλά επειδή έλεγε οτι τα 50g μείγματος σε κάθε αυγοτροφή για αυτό ρώτησα. Αν είναι να το δώσω σκέτο σε τι ποσότητα και ανά πόσο καιρό να το δίνω;
 
Αυγοτροφη έχει εδώ πολλες συνταγές.
Εγώ αυτές έχω φτιάξει. Δίνω 1 καλή δόση από ένα κουταλάκι του γλυκου αυγοτροφης μισό κουταλάκι μίγμα ανά πτηνό.
Ανάλογα την εποχή αυξάνω ή μειώνω.
 
@PantelisTs να πω την αλήθεια όπως το είπες οτι χρησιμοποιείς ως προσθετικό αυγοτροφής νόμιζα οτι έλεγες για τις έτοιμες
 
Back
Top